iOS 9: Η Apple ετοιμάζει ειδική έκδοση για παλαιότερα μοντέλα;

Το iOS 9 αναμένεται να ανακοινωθεί αρχές του επόμενου μήνα στο WWDC 2015 και να κάνει το ντεμπούτο του μαζί με τα νέα iPhone τον Σεπτέμβριο. Όπως συμβαίνει συνήθως κάποιες συσκευές μένουν πίσω και δεν αναβαθμίζονται διότι δεν έχουν τις προδιαγραφές του νέου λειτουργικού.

Σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες του 9to5Mac η Apple έχει αποφασίσει φέτος να λανσάρει μια ειδική έκδοση του iOS 9 για παλαιότερα iPhone και iPad και θα την αποκαλύψει στο συνέδριο του Ιουνίου.

Η βασική έκδοση (core version) του iOS 9 για παλαιότερες συσκευές μπορεί να μην έχει όλα τα features της κανονικής έκδοσης, όμως θα επιτρέπει σε συσκευές όπως iPhone 4s και iPad mini να αναβαθμιστούν. Μετά από πολλές δοκιμές και αφού σιγουρευτεί ότι όλα λειτουργούν σωστά, η Apple μπορεί να προσθέσει στην “core version” του iOS 9 κι άλλα χαρακτηριστικά.

Στην νέα έκδοση του iOS θα ενταθούν τα μέτρα ασφαλείας, ένα νέο χαρακτηριστικό που ονομάζεται “Rootless” θα δίνει στα Apple apps κρυπτογράφηση όπως τα αρχεία του iCloud. Επιπλέον, θα προστατεύει από malware, θα προφυλάσσει τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και το iOS θα είναι πιο δύσκολο να γίνει jailbreak.

Στο iOS 9 η Apple θα επικεντρωθεί σε αλλαγές που βελτιώνουν την εμπειρία χρήσης και όχι τόσο σε εξωτερικές αλλαγές.

Για τις παραπάνω πληροφορίες κρατάμε κάποιες επιφυλάξεις, αλλά μια τέτοια έκδοση του iOS 9 που θα αναβιώσει παλαιότερες συσκευές, είναι σίγουρα μια θετική εξέλιξη για όσους δεν έχουν τα καινούρια iPhone και iPad.

iOS 9: Η Apple ετοιμάζει ειδική έκδοση για παλαιότερα μοντέλα;, iOS 9: Η Apple ετοιμάζει ειδική έκδοση για παλαιότερα μοντέλα;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
j

ΜΠΡΑΒΟΟΟ (να δω τι θα πουν τωρα τα fun boys του android. 5ος χρόνος αναβάθμισης…..)

Olethron

Λογικό. Η μνήμη θα είναι στα 2gb πράγμα που σημαίνει (μάλλον) multitasking, εννοώ το πραγματικό, μπορεί να δουμε dual window modes κτλ.

Η GPU θα έχει νέα APIs όπως το Direct3D 11 το οποίο αν γραφτεί στο λειτουργικό, απλα δεν θα τρέχει στις παλιότερες συσκευές. Και θα βγούν ορισμένα παιχνίδια που θα λένε “Only On iOS 9…

Απο επεξεργαστή δεν ξέρω τι θα δουμε, λογικά διπυρηνο. Αλλά απο κάμερα θα δουμε 4k video και μερικά αλλά features. Αυτά…..

.

.

Φαγωθείτε τώρα….

Agnostos13

Εγω βλεπω 3-πυρινο (αλα-iPad Air 2) επεξεργαστη.

ΥΓ. “Only on iPhone 6S/7” θα λενε!

kilplix

Απλα κλαιω.. μερικοι εδω μεσα δεν μπορουν να ξεχωρισουν λειτουργικο συστημα απο smartphone….

nikmour

@kilplix άστους να λένε ότι θέλουν αφού δεν σκαμπάζουν…
Αυτό που θα κάνουν είναι παρόμοιο με την μετάβαση από wp7 σε wp8+. Ορισμένα feαtures δεν θα υπάρχουν. Αυτό δεν είναι αναβάθμιση ούτε υποστήριξη. Όπως κράζαμε τότε την ms έτσι πρέπει να γίνει και τώρα.

Parastas

Απλα κλαιω.. μερικοι εδω μεσα δεν μπορουν να ξεχωρισουν τις φήμες από τις ανακοινώσεις….

inblx

Και εμένα λογικό μου φαίνεται να βγουν 2 εκδόσεις. Αλλά όχι απο iPhone σε iPhone. Διαφορετικές απο iPhone σε iPad, λογο του διπλού παραθύρου σε κανένα browser η σε ορισμενες εφαρμογές. Εκεί θα δουμε λίγο multitasking.

Όσο για @j, ναι, θα είναι η 5ή χρόνια που θα πάρει αναβάθμιση, όμως θα είναι η τριτη που θα πάρει lagg, αντί για αναβάθμιση. Και δεν κατηγορώ την apple, με 512MB RAM τι να κάνεις. Το θέμα είναι πως μερικοί πιστεύετε πως επειδή τα υποστηρίζει, και ας λαγκαρουν, κανει κάτι. Αν θέλει να κάνει κάτι ας το φτιάξει, μην αλλάξει το όνομα της έκδοσης μονο.

Paul

Sorry αλλα εχουμε το 5αρι το απλό το iPhone και που δεν θυμάμαι πόσες άναβαθμισεις έχει πάρει και δεν υπάρχει ούτε ΕΝΑ lag

lecreeet

Ναι Paul…εγώ όμως που έχω iPad 2 και προκοψα και έκανα την αναβάθμιση σε 8… το μετανιώνω τρελα και ώρες ώρες μου ερχετε να το σπάσω… Πραγματικά για γελάσετε… Με απλή χρήση.. Μόνο browser και είναι πιο αργό και με περισσότερα κολλήματα απο τα πρώτα windows mobile που είχα πχ HTC touch 3g… Αυτό παίζει να ήταν και πιο γρήγορο…

Tkros

Ξέρουμε τίποτα για το 4η το απλό ;

Paul

lecreeet φίλε μου επεσες στη περίπτωση Ανέφερα για iphone ετσι το 5αρι το οποιο ανήκει στη γυναίκα μου απο το 2012 …εχει πάρει ολες τις αναβαθμίσεις με OTA δηλ οχι μεσώ itunes κλπ και ελικρινά σου μιλάω πηγαίνει ρολόι..αψογο..Αφού ώρες ωρες σκεφτόμουνα να τις δώσω το 6αρι μου…το οποίο μου πέφτει λίγο μεγάλο και να πάρω το 5αρι Τώρα οσον αφορά το IPAD 2 που αναφέρεις το είχα και εγώ μεχρι τον οκτώβρη του 2014 που το πούλησα σε συνάδελφο και πηρα το AIR 2 οτι εχεις κάποιο δίκιο. Το είχα πάρει τον οκτώβρη του 2011 και τότε είχε το IOS 4….και σε αυτό ολες οι αναβαθμίσεις γινόντουσαν ΟΤΑ…..σε κάποιο σήμείο κάποια αναβάθμιση απο τις τελευταίες..δεν θυμάμαι ποιά…του επεσε κάπως βαριά και είπα οτι τετέλεσται…επείδη με πιεζε ο σνάδελφος να του το πουλήσω τότε του εκανα SET UP AS NEW μεσω ITUNES για πρώτη φορά..Εκεί ηταν που το ipad τα φτυσε και κόλαγε σαν το android που τυχαίνει να εχω και ενα τέτοιο παρατημένο. Το πηγα το ipad 2 στο service της apple μπας και το συνεφέρουνε και ως δια μαγείας το πήρα αγνώριστο.Πρίν τρείς μέρες που ετυχε να το δω παλι που το είχε ο συνάδελφος είταν μια χαρά..Τώρα… Συνέχεια »

Agnostos13

Λογικα το iOS 9 core θα ειναι optimised για iPhone 4S/iPad Mini/iPad 2 φερνοντας επιδοσεις iOS7 και (ορισμενα) χαρακτηριστικα iOS8/9 αλλιως δεν εχει ιδιαιτερο νοημα να κυκλοφορησει αν κρατησει τα σκαλωματα του iOS8!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.