iOS 9: Πως θα δίνει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στην μπαταρία

Μεταξύ άλλων με το νέο iOS 9, η Apple θέλει να επικεντρωθεί και στην βελτίωση της μπαταρίας. Αν και περιμένουμε η επανάσταση να γίνει στις ίδιες τις μπαταρίες, κάθε βελτίωση που κάνουν οι εταιρείες στο software είναι θετικό βήμα. Η πρώτη αλλαγή αφορά στην βάση του iOS και όλες οι συσκευές θα κερδίσουν περίπου μια ώρα σε κάθε φόρτιση, χωρίς να χρειάζεται να κάνει ο χρήστης καμία ενέργεια.

Αυτό θα γίνει με διάφορες αλλαγές όπως για παράδειγμα αν έρθει μια ειδοποίηση η οθόνη είναι στραμμένη προς τα κάτω, τότε δεν θα ανοίξει, εξοικονομώντας ενέργεια.

Επιπλέον η Apple θα προσθέσει την επιλογή Low Power Mode η οποία θα προσφέρει άλλες τρεις ώρες ζωής στο iPhone και το iPad. Την συγκεκριμένη επιλογή θα μπορούμε να την ενεργοποιούμε όποτε θέλουμε ή θα στο προτείνει το iOS όταν η μπαταρία φτάνει στο 20% και 10%. Αλλά πως ακριβώς θα δίνει μεγαλύτερη διάρκεια;

Όταν ενεργοποιηθεί το Lower Power Mode, η συσκευή θα απενεργοποιεί κάποιους αισθητήρες, θα σταματάει τα push notifications για το email και θα μειώνεται η φωτεινότητα της οθόνης. Επιπλέον η οθόνη θα κλείνει αρκετά πιο γρήγορα και δεν θα επιτρέπεται το background refreshing. Τα κινούμενα γραφικά του iOS θα μειώνονται και αν έχεις κινούμενο wallpaper θα σταματάει και αυτό. Τέλος η ταχύτητα του δικτύου θα μειώνεται και όλα αυτά μαζί θα εξοικονομούν μέχρι και τρεις ώρες παραπάνω για τις iOS συσκευές, σύμφωνα με την Apple.

Διαβάστε επίσης: iOS 9: Βελτιωμένο, με καλύτερη Siri, ασφάλεια και Multitasking

iOS 9: Πως θα δίνει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στην μπαταρία, iOS 9: Πως θα δίνει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στην μπαταρία


Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Xrhstos

Ama einai na ypolitourgi to kinhto ti na to kano to power saving mode.

Ntaks

Ε ναι Xrhstos τι να το κάνεις? Να παίρνεις τηλέφωνο? Εκεί που θα είχες 30 λεπτά ξαφνικά να υπολειτουργεί μέχρι 3 ώρες? Να είσαι άνετος μέχρι να βρεις πρίζα και να μην σε κρεμάει? Τέλος..! Κινητό που υπολειτουργεί εντελώς άχρηστο..! Αν δεν μπορείς με 10% μπαταρία να παίξεις και 3-4 games να streamάρεις βίντεο να κάνεις κανένα post και like… Μας έχουν βάλει στο μυαλό ότι τα κινητά είναι γιαυτό και ξεχνάμε ποιά είναι η πραγματική τους “δουλειά”.. Πάντως στα android υπάρχει ήδη…

KostasB

Καλή φάση αυτές οι λειτουργίες. Προσωπικά νομίζω ότι την καλύτερη λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας την έχει η sony και την καλύτερη λειτουργία απλής χρήσης κινητού – μηνύματα και κλήσεις – η samsung (ultra power saving). Αλλά γενικά χρειαζόμαστε ΜΕΓΑΛΕΣ μπαταρίες…

ΕΡΜΗΣ

Στα μέζεα του στεατοπυγικού συστήματος τα γράφουμε αυτα. Μας τα έχετε πρηξει με τις τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας. Απλά θέλουμε ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ μπαταρίες.

Giannhs

Power saving mode + ultra power saving mode απο samsung με αγάπη και αντε το ultra… Το απλό power saving mode είναι εδώ και χρόνια στα android γενικότερα!! Καλώς ήρθες Apple στο 2012

nick2010

Προφανώς το βάρος πέφτει στη χρήση ως απλού τηλεφώνου που θα μπορεί να δέχεται και να στέλνει μηνύματα. Ήδη λειτουργεί μια χαρά στο android και πιστεύω ότι πολύ το άργησε η apple.

Απλά θεωρώ λάθος την πετσοκομμένη λειτουργία σε smartphone, που ο ρόλος του είναι κυρίως η ύπαρξη αυτών των λειτουργιών μέχρι να βρω πρίζα να φορτίσω…. όλα τ’ άλλα είναι υπεκφυγές από το πρόβλημα που υπάρχει μπρόστά στα μάτια μας.

ΙΜΟ, Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ ———— ΜΕ-ΓΑ-ΛΥ-ΤΕ-ΡΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑ (έστω και με αύξηση του πάχους/βάρους της συσκευής).

nikmour

Και το android και τα wp έχουν την λειτουργία αυτή από το 2012. Εγώ την απενεργοποιώ γιατί το μόνο που σου δίνει είναι ένα feature phone. και τίποτα άλλο.

alexis touba

Ε ταμερικανακια τι ανακαληψανε!!!!!Ουαουζερς!!!Γρηγορα να το διαδωσουμε σε ολους με σχεδον ολες τις λειτουργιες κλειστες θα κραταει τρεις ωρες παραπανω!!τρεις να ειναι οι ωρες σας ρε μη πω τιποτα.760ευρ κηνητο και πετατε ψηχουλα στο κοσμο ξεφτιλες που αυτο υπαρχει στο αντροιντ εδω και ποσα χρονια και με πολυ καλυτερα αποτελεσματα πχ σονυ σαμσουνκ huawei με πολες περησοτερες ωρες απο αυτες που δηνεται εσεις!!Ναι καλα τα μηλα αλα η διαχειρηση ενεργειας σαυτα τα κηνητα ειναι η χειροτερη απολες.Κιαν ηθελα απλος ενα τηλ θα επερνα ενα με 15ευρ και οχι με 700 κ ευρ φηλος.Σαμσουνκ με 10% μπαταρια αν ανοιξεις ultra power saving mode κρατα 24ωρες σε στεντ μπαι.Τι να λεμε απατη τα μηλα.Καλα κηνητα αλα οχι γιαυτη τη χρονολογια που ζουμε.Οχι φησικα για το μελον αλα για το παρελθον.Και τα σονυ εχουν απτις καλυτερες μπαταριες σε διαχειρηση.Αλα ετσι ειναι αν θες ναχεις εικονα και λεζαντα θυσιαζεις αυτα που θελει περησοτερο ο κοσμος καλες καμερες αυτο ενοειτε κ μεγαλυτερους αισθητηρες κτλπ και ποιο μεγαλη μπαταρια.και μετα ψαχνεις τροπους να μαζεψεις κανενα τριωρακι σε μπαταρια!!!Ερε για γελια εισται

Paul

Όλα γίνονται…..εάν το έχεις σβηστό δεν θα κάψει καθόλου

Denis

Θέλω οπωσδήποτε 5.000mAh μπαταρία εν έτει 2015 σε ΟΛΑ τα smartphones.
Ναι το ξέρω ζητάω πολλά

nikolasx

Η δυνατότητα της οικονομίας μπαταρίας υπάρχει σε όλα τα Lumia Windows κινητά, όχι για να βλέπετε μερικοί ότι η Apple δεν είναι τελικά η καινοτομία που νομίζατε. αυτό, δεν κράζω σε καμία περίπτωση, μην το δείτε έτσι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.