iOS 9: Κενό ασφαλείας δίνει πρόσβαση σε επαφές και φωτογραφίες;

Τα προβλήματα συνεχίζονται για την Apple μιας και βιντεο αποκαλύπτει κενό ασφαλείας στο iOS 9 και iOS 9.0.1, δίνοντας πρόσβαση σε φωτογραφίες και επαφές. Το πρόβλημα εστιάζεται στην οθόνη κλειδώματος με passcode σε συνδιασμό με τη χρήση του Siri.

Η ανακάλυψη του κενού ασφαλείας έγινε από τον Jose Rodriguez ο οποίος είχε βρει ανάλογο bug στην οθόνη κλειδώματος του iOS 6.1.3. Το bug, όπως δείχνει και το βιντεο που ανέρτησε όπου το iPhone που απεικονίζεται δεν είναι δική του συσκευή, δείχνει το πρόβλημα που προκύπτει όταν βάζουμε 5 φορές λανθασμένο passcode, όπου η Apple μας αποκλείει για 1 λεπτό από το να βάλουμε ξανά passcode.

Όταν πληκτρολογήσουμε 5 φορές λανθασμένα το passcode και “καλέσουμε” τη Siri για κάτι που θέλουμε, στο συγκεκριμένο παράδειγμα την ώρα, θα μας δώσει το αποτέλεσμα που ζητήσαμε. Έπειτα μπορούμε μέσα από κάποιες διαδικασίες που φαίνονται στο βιντεο, να στείλουμε μήνυμα, να δούμε τον τηλεφωνικό κατάλογο με τις επαφές καθώς και τις φωτογραφίες που βρίσκονται στη συσκευή.

Σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι η χτεσινή αναβάθμιση σε iOS 9.0.1 δε λύνει το bug αυτό ενώ το ίδιο συμβαίνει και με το iOS 9.1 beta. Το πρόβλημα αυτό μπορεί να λυθεί προσωρινά, μέχρι να έρθει η λύση από την Apple με κάποιο update, μέσα από το μενού Ρυθμίσεις – TouchID – Κωδικός πρόσβασης, και να πατήσουμε απενεργοποίηση του Siri στο σημείο που αναφέρει ότι επιτρέπεται η πρόσβαση όταν είναι κλειδωμένη η συσκευή.

Η Apple δυστυχώς συνεχίζει την “παράδοση” σε τέτοιου είδους κενά ασφαλείας σχετικά με το passcode όμοια με αυτά στο παρελθόν με τα iOS 7, iOS 6 και iOS 4, και κάτι πρέπει να γίνει σύντομα για να μην έχουμε άλλα τέτοια φαινόμενα στο μέλλον που βάζουν σε αμφιβολία το θέμα ασφάλειας των προσωπικών μας δεδομένων.

Apple, iOS, 9, security, flaw, access, contacts, photos, Siri, iOS 9: Κενό ασφαλείας δίνει πρόσβαση σε επαφές και φωτογραφίες;

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Makis

Ρε δεν τα βαριέστε αυτά τα πράγματα όλη μέρα…υπολογιστικά είναι, πάντοτε κενά θα υπάρχουν…

NZ

Πραγματικά αναρωτιέμαι με ποιο σκεπτικό προχωράει η Apple (και η κάθε Apple) στη διάθεση αναβαθμίσεων, χωρίς να ελέγξουν εξωνυχιστικά το λογισμικό! Μ’αρέσει που το έχουν δώσει και σε beta.
Τα ίδια σκατά έκαναν και με το Yosemite και είναι γεμάτο bugs!
Δλδ ΚΑΝΕΙΣ δεν ελέγχει το τμήμα σχεδιασμού λογισμικού; Μήπως πρέπει να αναθεωρήσουν κάποια πράγματα σχετικά με πρόσωπα εντός εταιρείας;
Από τότε που απεβίωσε ο Steve Jobs, τα έχουν κάνει ΣΚΑΤΑ! Προβλήματα με bugs – κενά ασφαλείας, κατασκευαστικά λάθη (bendgate) κ.ο.κ.
Ας σοβαρευτούν επιτέλους!

Γιώργος Τ

Παιδιά εχω ένα προβλημα με τις ενημερώσεις του ios 9 και 9.0.1.
Εχω iPhone 4s είμαι με ios 7.1.2 δεν θελω να κανω αναβάθμιση. Όταν λοιπόν μου έρχονται οι αναβαθμίσεις πηγενω ρυθμησεις μετα χρήση και σβήνω την αναβάθμιση. Τωρα το προβλημα ειναι οτι: αφού εχω σβήσεις τις αναβάθμισης το τηλ μου δείχνει λιγότερο χώρο απο οτι είχα, δηλαδή μου εχει κράτηση το χώρο που έπιαναν οι αναβάθμισης πριν της σβήνω!

Τόσα χρόνια iphone πρώτη φορά γίνετε κάτι τέτοιο. Οποίος εχει κάποια ιδέα του τι γίνετε ας πει την γνώμη του.

Ειναι τρελό αυτο που γίνεται να έχουν προβλημα και αυτοί που δεν αναβαθμίζουν!

Paul

Αναβαθμίσεις για να κατεδαφιζονται οι συσκευές..κάνουμε ενημερώσεις με τη ψυχή στο στόμα αν θα συνεχίζει να δουλεύει η συσκευή

wrangler10

Σε ένα προηγούμενο άρθρο η apple έδινε 1εκ. ντολλαρσ σε όποιον καταφέρει να σπάσει το ios 9…μάλλον τις τρύπες δεν πρόλαβαν να τις δουν.

Andy

@wrangler10 Δε νομίζω οτι το έδινε η Apple το εκατομμύριο, αλλά μία εταιρεία που εκμεταλλεύεται εμπορικά τα bugs των συστημάτων

antonis

Παιδιά έχω ένα πρόβλημα από τότε που έβαλα το iOS 9 όταν επιλέγω κάτι και πατάω speak το διαβάζει παρά πολύ γρήγορα ξέρει κανείς τι να κάνω….?? iPad Air 2 εχω

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.