iOS 9: Θα σβήνει apps για να κάνει χώρο για τα updates

Στo WWDC, ο Craig Federighi της Apple αποκάλυψε ότι η εγκατάσταση του iOS 9 θα χρειάζεται πλέον 1.3 GB ελεύθερο χώρο. Αυτό είναι πολύ καλό νέο σε σχέση με το iOS 8, του οποίου το upgrade προκαλούσε πονοκέφαλο σε κατόχους συσκευών με 16 GB χωρητικότητα διότι ζητούσε 4.6 GB ελεύθερο χώρο.

Eπειδή συσκευές με 16 GB χωρητικότητα πωλούνται ακόμη και σήμερα η Apple έπρεπε να ανακαλύψει νέα κόλπα για να είναι ομαλά τα updates. Ένα από αυτά, το οποίο ανακάλυψαν developers που έτρεχαν το δεύτερο beta του iOS 9, είναι ότι το λειτουργικό σύστημα αν χρειαστεί θα σε ρωτήσει για να σβήσει προσωρινά κάποιες εφαρμογές ώστε να χρησιμοποιήσει τον χώρο για το update.

Αυτή η διαδικασία είναι αυτόματη και όταν τελειώσει η εγκατάσταση, το iOS θα επανεγκαταστήσει τις εφαρμογές που σβήστηκαν. Όταν εγκατασταθούν ξανά οι εφαρμογές, θα επαναφέρουν τα δεδομένα του χρήστη, αν και αυτό δεν αναφέρεται ρητά στην ερώτηση που σου κάνει.

Το κόλπο αυτό μαζί με το μικρότερο μέγεθος του iOS 9 φαίνεται ότι θα κάνει την εγκατάσταση των νέων εκδόσεων πιο εύκολη από ποτέ. Επίσης με το iOS 9 οι developers θα έχουν την δυνατότητα να δημιουργούν πιο μικρές σε μέγεθος εφαρμογές.

iOS 9: Θα σβήνει apps για να κάνει χώρο για τα updates, iOS 9: Θα σβήνει apps για να κάνει χώρο για τα updates

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nikmour

Μπράβο πολύ καλό. Από το να σπάνε τα νεύρα μας…

Λευτερης

Άλλη μια έξυπνη κίνηση από την Apple. Αυτά ειναι καινοτομίες 😀

Ανυπομονώ να έρθει το iOS 9 στο iPhone μου αλλα ιδιαίτερα στο iPad Air 2 γιατί αυτό το multitasking φαίνεται πολύ καλό. Ειδικά με τα 2 ραμ.

Ξέρει κανεις από εδώ ακριβή ημερομηνία διάθεσης iOS 9?

Paul

Δεν κατάλαβα ρε παιδιά . δηλ εάν δεν εχει χώρο για το update , θα εχει μετά όταν ξαναεγκαταστήσω μια εφαρμογή που είχα διαγράψει προσωρινά ;

Jim

@λευτερης απο οσο ξερω το public beta βγαινει τον ιουλιο για osx el capitan – ios 9 (αλλα δεν ειμαι σιγουρος 100%).νομιζω ομως πως μπορεις ηδη να κατεβασεις τα developer edition αν θες 😉

Νίκος

Αυτά είναι καινοτομία πουλάει 16 gb 750 εύρο.

ανδρεας

Αν θελει χωρω να βαλει επεκταση sd στα επομενα μοντελα, που θελει και χωρω για τα επομενα update!!! Δε λεω να σβησει της εφαρμογες αλλα μου φενεται μας κοροιδευουν μεσα στα μουτρα μας!

viel

ανδρεα κανενα δεν κοροιδευει! μιας και το feature απευθηνεται και σε συσκευες οπως 4s που ειναι παλια συσκευη. ειναι πολυ ωραια προσθηκη και ευπροσδεκτη

αρης

Να κανω μια ερωτηση ποσο χωρο σου δινει η apple αν παρεις ενα i phone η ενα i pad στο i cloud? Μπορεις να χρησιμοποιεις google drive και sky drive κανονικα?

Παναγιώτης

Πολύ καλό αυτό !!!

ddr2

@Άρη
5giga δωρεάν, τα 20 στα χρεώνει 1 ή 2 ευρώ το μήνα νομίζω, κάτι τέτοιο.
dropbox, google drive κλπ, εννοείται κανονικότατα τα χρησιμοποιείς.

Agnostos13

@ανδρεας
Ειδαμε και τους αλλους με την sd που δεν μπορεις να μεταφερεις τις εφαρμογες που θες…

LeoG4

Αυτά είναι καινοτομία πουλάει 16 gb 750 εύρο.

Αχαχα , όντως.

chrisa fr

Άλλη μια έξυπνη κίνηση από την Apple! Ότι και να λένε όσοι δεν την χωνεύουν, η εταιρεία είναι μπροστά σε σκέψη και εφαρμογή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.