iOS bug: Κρασάρει το iPhone με την αποστολή ενός SMS [video]

Ένα περίεργο bug στο iOS της Apple μπορεί να κρασάρει το iPhone απλά στέλνοντας ένα SMS το οποίο δεν είναι γραμμένο με λατινικούς χαρακτήρες. Πολλοί χρήστες στο Reddit και το Twitter αναφέρουν ότι μόλις έλαβαν το συγκεκριμένο μήνυμα, το κινητό κρασάρει και κάνει reboot.

Τα προβλήματα που προκαλεί το συγκεκριμένο bug διαφέρει από iPhone σε iPhone, σε κάποια κρασάρει η εφαρμογή των μηνυμάτων και σε κάποια γίνεται reboot. Για να έρθει το συγκεκριμένο μήνυμα, πρέπει κάποιος αποχετευμένα να στο στείλει.

Μέχρι στιγμής η Apple δεν έχει δώσει κάποια επίσημη ανακοίνωση για το bug, αλλά λογικά σύντομα περιμένουμε να το διορθώσει. Μέχρι τότε, όσοι έχουν πέσει θύματα του συγκεκριμένου SMS μπορούν να βρουν τον αποστολέα του sms για να στείλει ένα άλλο μήνυμα ή να στείλουν ένα μήνυμα στον εαυτό τους μέσω Siri, iOS Share Sheet ή κάποιου Mac.

Δείτε το video:

iOS bug: Κρασάρει το iPhone με την αποστολή ενός SMS, iOS bug: Κρασάρει το iPhone με την αποστολή ενός SMS [video]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
albanti

Λαθος .Το ios δεν κάνει τέτοια ,γιατι απλούστατο ειναι το Τέλειο λειτουργικό !!
(δάκτυλο των εχθρών ειναι..ψεμα )

j

@albanti να μετρήσουμε μια τα bugs του iOS και του android? δεν συμφέρει τους android fans

Theo

@j Σου θίξανε την εταιρία; Δεν μίλησε κανείς για αντρόιντ. Γιατί το αναφέρεις, για να δημιουργήσεις αντιδράσεις; Το αντρόιντ είναι σε χιλιάδες κινητά με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Πόστεψέ με αν οι εταιρίες έβγαζαν μόνο 1-2 κινητά το χρόνο κι όλα ήτανε hi end θα έτρωγε τη σκόνη τους η μηλοεταιρία σου. Παραδεχτείτε κάποια στιγμή και τα αρνητικά του ios μια φορά. Αμάν είστε !!

albanti

μα αυτο γράφω …πως ειναι ψευδή είδηση !!(συνδέεται με την άλλη είδηση …με την γραμμή παραγωγής που θελουν να φτιάξουν στην Ινδία …προσπαθουν να το σαμποτάρουν …) ..δες τον γραφικό χαρακτήρα ..σίγουρα ειναι δάκτυλο κάποιου android fan απο εκει

j

@theo μην λες τα μισά. Αν όπως τα λες η Apple βγαζει 1-2 κινητα τον χρόνο και το android χιλιάδες,τότε μην υπερηφανεύεστε πως έχετε μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς φυσικό. Ειναι και εσείς να παραδέχεστε την αλήθεια που και που

FuryOfTheTiger

@j και που ξερεις αμα αυτος που κρινει το μηλαρακι σου δεν εχει Windows Phone ή BlackBerry OS

Prideous

Μόλις το έστειλα και το κινητό μου τρελάθηκε

Power
لُلُصّبُلُلصّبُررً ॣ ॣh ॣ ॣ

5s

albanti

Μόλις διέρρευσε …απο έμπιστη πηγή(φυσικά απο i cloud) ..
σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο ..η Apple το κατοχύρωσε σαν πατέντα .
Παρακαλουνται οι χρήστες των άλλων λειτουργικών να μην το χρησιμοποιούν λογο copyright…
θα πέσουν μηνύσεις…

darko

ε τον alberti μεσα σε ολα ειναι τα ξερει ολα δεν μπορουν να κρυψουν τιποτα εκει στην Apple απο αυτον!!!Καλα οταν παρεις ios συσκευη και καταλαβεις τι εστι icloud ελα να κανουμε διαλογο.Μεχρι τοτε just hater!!Ενημερωτικα να σου πω οτι και η Google προσπαθει να κανει κατι σαν Icloud λεγε με Find my phone.Ειμαι σιγουρος οτι δεν ειχε ποτε ios συσκευη για αυτο εκτιθεσε

albanti

@darko φαίνεται οτι εχεις συσκευη με ios …μην μπερδεύεις την λουτσα..με…
τι σχέση εχει το i cloud με find my phone ….

viel

@albanti εσυ τα μπερδευεις, το find my phone ειναι service του icloud

albanti

το τι εστι icloud το μαθαμε (the fappening) ..το πως συνδυάσετε (ποιος αναφέρθηκε για για το find my ..)find my phone ,icloud,Google drive … Μεχρι τοτε just hater ….. α ναι μονο απο χρήστες του αγαπημένου μας ios γίνεται !!

dimitris

Είναι η πρώτη φορά που γράφω γενικά σε blog, απλός επειδή μου έτυχε σήμερα και μου έστειλαν το συγκεκριμένο sms και σε πολλούς μπορεί να δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα.

Εμένα δεν με άφηνε να μπω στα μηνύματά μου, αλλά κατά τα άλλα το τηλέφωνο λειτουργούσε κανονικά και δεν μου έκανε reboot (iPhone 5 με 8.1.2 χωρίς jailbreak).

Για να μην μπαίνετε σε διαδικασίες restore της συσκευής σας, υπάρχει και πιο εύκολη λύση:

Από τις φωτογραφίες σας, επιλέξτε μια και στείλτε την με sms στην επαφή που σας έστειλε το ενοχλητικό sms στα αραβικά. Στην συνέχεια θα έχετε την δυνατότητα να διαγράψετε το ενοχλητικό sms, λύνοντας έτσι το πρόβλημα.

Τέλος, για να μην χρεωθείτε για την φωτογραφία που θα στείλετε με sms, βάλτε το κινητό σε flight mode. Η αποστολή της φωτογραφίας με sms θα αποτύχει αλλά πάλι θα μπορείτε να μπείτε στα μηνύματά σας και να διαγράψετε το ενοχλητικό sms στα αραβικά.

Ελπίζω να βοήθησα με το συγκεκριμένο post.

UWOTM8

Λογικό είναι να κρασάρει σπάνια το iOS. Έχετε δει πολλές φορές το MS DOS να κρασάρει?

darko

Σε ψαχνουν στο abelale

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.