iPhone 5S, Τα apps κρασάρουν πιο συχνά από τα iPhone 5 και 5C

Η μελέτη της Crittercism αναφέρει πως ο λόγος που οι εφαρμογές που «τρέχουν» στο iPhone 5S εμφανίζουν διπλάσιες πιθανότητες να κρασάρουν από αυτές που τρέχουν στο iPhone 5 αλλά και το iPhone 5C είναι επειδή έγινε η μετάβαση στο νέο hardware του iPhone 5S και πολλοί προγραμματιστές δε μερίμνησαν να ξαναγράψουν τους drivers και τον κώδικα έτσι ώστε να έχουν σωστή εφαρμογή στον 64-bit A7 και M7 επεξεργαστή.

Σε αυτό βέβαια εκτιμάται πως φταίει και η ίδια η Apple αφού ενημέρωσε τους προγραμματιστές για να αλλάξουν τον κώδικα και να παραδώσουν τις 64-bit εφαρμογές τους μόλις 4 μέρες πριν την κυκλοφορία του iPhone 5S. Από την άλλη πλευρά βέβαια, η Apple έχει βγάλει ήδη δυο νέες εκδόσεις του iOS 7 για να διορθώσει τις όποιες ελλείψεις και προβλήματα ενώ όλο και περισσότεροι προγραμματιστές αναφέρουν πως σύντομα οι εφαρμογές που αναπτύσσουν θα προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα του iPhone 5S.

iphone 5 apps crashing, iPhone 5S, Τα apps κρασάρουν πιο συχνά από τα iPhone 5 και 5C

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

20 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Νίκος

Και μετά έχουμε παράπονο από το Android…
Που τόσες εκατομμύρια εφαρμογές δουλεύουν σε τόσες εκατοντάδες (μην πω χιλιάδες) κινητά με προβλήματα μόνο σε ορισμένα και βγαίνει το όνομα «ασταθές» για το Android, ενώ στο σταθερό ios που οι εφαρμογές του έχουν να καλύψουν 5 κινητά και ακόμα υπάρχει πρόβλημα, δεν λέμε τίποτα.

Sakis

Γιατι δεν το κανουν οπως στα windows?
Οταν εχεις 64 μπιτ windows τρεχει κανονικοτατα 32μπιτ εφαρμογες (τα κανει και αλλου εγκατσταση βλεπε program files kai program files (x86) )

GT

@Νίκος το ότι δεν ενημέρωσε η apple εγκαίρως ότι θα πάρει το δρόμο του 64bit, δεν σημαίνει ότι ξαφνικά το ios έγινε αναξιόπιστο και δεν είναι σταθερό…. όταν οι εφαρμογές θα γραφτούν για 64bit(ρώτησα ένα φίλο μου developer και μου είπε ότι είναι αρκετά εύκολο και θέμα εξοικείωσης) , ούτε θα κρασάρουν και θα είναι και πιο γρήγορες…. το andoid δεν θα φτάσει ποτέ τα επίπεδα του ios σε αυτό το θέμα…

dimitris

@GT επειδή εδώ μιλάμε με γεγονότα…https://techblog.gr/mobile/iphone-5s-blue-screen-of-death-5589 Για να μην λέμε μόνο τα αρνητικά του android που όλο και μειώνονται καθώς προχωρούν οι εκδόσεις του.Απ’οτι φαινεται τα αρνητικά του ios αυξάνονται καθώς προχωρούν οι εκδόσεις.Και λαμβάνοντας υπόψη οτι το ios ειναι μονο σε ενα κινητο ενω το android σε χιλιαδες διαφορετικα που η google ειναι λογικο να μην μπορει να ελέγχει την ποιότητα του σε όλα.

Αποστόλης Ρόδος

@GT… Ιεροσυλία είναι αυτό που είπες για το Android.
Βάσει αυτών που κάνουν τα 2 λογισμικά… το iOS είναι τουλάχιστον 3 με 4 χρόνια πίσω και πασχίζει να φτάσει το Android 2.3 😉
Όταν φεύγω από τις iOS συσκευές μου και πιάνω το υπέροχο HTC one μου, αισθάνομαι πως γύρισα στην εποχή μου… 😛
Τα 64bit τι να τα κάνει κανείς στο iOS όταν του λείπουν άλλα και άλλα.

GT

@αποστόλης ρόδος παρανόησες αυτό που λέω και είμαι πολύ συγκεκριμένος γι αυτό καλό είναι να διαβάζουμε πρώτα τι γράφει ο καθένας και μετά να απαντάμε…. όπως λέω ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ η apple είναι μακράν το πιο σταθερό σύστημα μαζί με τα windows και όσο αφορά τα applications ποτέ τα iphone δεν είχαν πρόβλημα, γι αυτό το λόγο είναι θέμα χρόνου από τους developers να διευθετηθεί το θέμα… δεν είμαι εδώ για να πω εάν το ios είναι καλύτερο από το android η το αντιστροφο καθώς το καθένα έχει τα θετικά και τα αρνητικά του,και μάλιστα σε ζηλέυω γιατί κι εγώ έχω βάλει στο μάτι το HTC ONE (best 2013 phone κατ’εμε) αλλά δεν έχω λεφτά… όπως λοιπόν εσύ λες ότι το android είναι πιο μπροστά(κάτι το οποίο δεν διαφωνώ) στο συγκεκριμένο κομμάτι τα iphone πάντα θα είναι πιο μπροστά .. ελπίζω να έγινα πιο συγκεκριμένος

παναγιωτης

@GT
1.η apple ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ sotware..
2.πιο μπροστα,πιο πισω…ψχ μωρε αδερφακι μου, αλλο το android και αλλο το ios..
3.στο ios7 τοοοσο καιρο εκαναν tests τελικα βγηκε με πολλα bugs…thats a fact !!!
4.εχουμε γινει ερμαια των google και apple με λιγα λογια

Alex

Τεράστιο πρόβλημα να μην τρέχουν κάποιες εφαρμογές μέχρι να αναβαθμιστούν… Πώς θα ζήσουν οι καημένοι οι χρήστες που πλήρωσαν 700+ ευρώ χωρίς τις εφαρμογές τους;

Καιρός να συνέλθουν κάποιοι και να δουν ποιά είναι τα ουσιαστικά προβλήματα στη ζωή τους. Αν αυτά είναι οι εφαρμογές που κρασάρουν… τι να πεις; Όσο για το θέμα των χρημάτων, εδώ παίρνεις αυτοκίνητο 30.000 ευρώ και μπορεί να βγάλει προβλήματα, οπότε κόψτε το τροπάριο ότι επειδή τα iPhones κοστίζουν ακριβά, απαγορεύεται να βγάζουν προβλήματα.

dimitris

Alex συμφωνώ μαζί σου εκτός από ένα..ακριβό αυτοκίνητο ή ακριβό κινητό πέρνεις για να μειώσεις στο ελάχιστο τις πιθανότητες να σου βγάλει προβλήματα..από ένα φθηνό αυτοκίνητο ή κινητό αναμένεται και δικαιολογείται να βγάλει προβλήματα αλλά απο ένα ακριβό είναι πραγματικά απαράδεκτο..

Sakis

@alex
@dimitris
Εσεις δεν ησασταν που γκρινιαζατε οτι το android λαγκαρει και κρασαρει;

Αλέξανδρος Σ.

@dimitris,και κάθε Android που κοστίζει όσο το I phone δε λαγκαρει ε; σίγουρα όμως αυτό για το οποίο πουλάει η Apple είναι το user experience, οπότε αν αρχίζει και αυτή με κρασσαρισματα τη βλέπω να παίρνει τον κατήφορο..

Sotiris

Το χω πει και θα το ξαναπώ. Δεν παει να λαγκαρει, ακόμα και να ανατιναχτεί δεν πρόκειται να πέσουν οι πωλήσεις αντίθετα θα ανέβουν κι ολας 1ον διότι και με την αρνητική κριτική που γίνεται αυτο που πετυχενουν όλοι ειναι να ακουστεί το όνομα του δηλαδή γίνεται διαφήμιση. Και 2ον γιατι το iPhone ειναι ΜΟΔΑ! Και όπως και να το κάνουμε το user experience και άμεση διόρθωση των προβλημάτων ειναι απίστευτα. Τέλος σκεφτείτε ότι το iPhone 4 που βγήκε το 2010 παίρνει ακόμα ενημερώσεις ενώ το galaxy s2 με ανώτερα specs που βγήκε το 2011 δεν θα πάρει ούτε την 4.2…..

tiamat

ρε sotiris μας δουλευεις?
τι αναβαθμιση πηρε το iphone 4?? ,,το πετσοκομμενο 20% του ios7 που και παλι δε μπορει να το σηκωσει?

Sotiris

@tiamat καταρχάς μάθε να διαβάζεις και κατα δεύτερον το 4 έχει μονοπυρηνο επεξεργαστή και ειναι μοντέλο του 2010 και πήρε το ios 7 όπως και αν ήταν αυτο ενώ συσκευές άλλων εταιριών με δυπυρινους και τετραπυρινους του 2011-12 και δεν θα πάρουν ΚΑΝ την 4.2!!

Sakis

@sotiris
Ασ παρει και ios 14 το θεμα ειναι να μην κολαει.
Βρες μου ενα βιντεο που να τρεχει smooth iphone 4 to ios7 και σου αγοραζω το iphone 6

Sotiris

@sakis βρες μου android συσκευή του 2010 με την τελευταία έκδοση αντροιντ(οποία έχει) πάρει που να μην κολλάει!

Teo

@Sotiris ..Το S2 τρεχει τωρα την 4.1.2(απροβληματιστα) και θα παρει μεχρι και την 4.2.2(για να μαθαινεις).Το Galaxy Nexus τρεχει την 4.3(Απροβληματιστα).Πες μου τι αλλο ψαχνεις να μαθεις???

Sotiris

@teo τα τηλέφωνο που αναφέρεις που αναφέρεις ειναι του 2011!! και ΔΙΠΥΡΙΝΑ!!… Και εκτός από αυτο το galaxy s2 δεν πρόκειται να πάρει να την 4.2… (Για να μαθαίνεις)

Johnny

Ρε μαγκες εχει κανεις Iphone 5 για να ξερω ποσο κραταει η μπαταρια γιατι θελω να παρω το iphone 5s το οποιο δεν εχει μεγαλη διαφορα μπαταριας για να ξερω μπορει κανεις να μου απαντηση?

Stergios

Σωτήρης boy είχα το optimus 2x και τωρα το note 2. Λοιπον το optimus του περασα custom 4.3 σε πληροφορω πεταει! Προσωπικα χεστηκα για τις αναβαθμισεις των εταιριών! Επίσεις σε ενα galaxy s3 ειχα περάσει την 4.4. Αυτο και αν φυσουσε μετα. Ένα σου λέω το ipad 4 που ειχα γιατί μετα το ios 7 το πούλησα, σερνόταν απιστευτα μετά την αναβαθμιση. Απλά στο android έχω επιλογές. Στο ios οτι σου δώσουν αυτό παιρνεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.