iPhone 6 με iOS 9 vs Nexus 6 με Android M: Speed test video

Αυτή την στιγμή το iOS 9 και το Android M είναι σε μορφή beta, πράγμα που σημαίνει ότι αρκετά πράγματα έχουν να γίνουν μέχρι την κυκλοφορία της τελικής έκδοσης. Οι αλλαγές έχουν να κάνουν με το πόσο γρήγορο θα είναι το λειτουργικό σύστημα και τα επιπλέον features που μπορεί να προστεθούν.

Αν και δεν έχουμε τις τελικές εκδόσεις, μπορούμε να δούμε μια πρώιμη σύγκριση μεταξύ iOS 9 και Android M από YouTuber ο οποίος συγκρίνει τα δυο λειτουργικά χρησιμοποιώντας ένα iPhone 6 και ένα Nexus 6.

Στην αρχή από ότι βλέπουμε το iPhone 6 κάνει πιο γρήγορη εκκίνηση από το Nexus 6. Όσον αφορά στο άνοιγμα των εφαρμογών το Nexus 6 φαίνεται ότι είναι λίγο πιο γρήγορο, αλλά αυτό ίσως έχει να κάνει με τα animations που χρησιμοποιεί το iOS.

Έκανε επίσης ένα τεστ των ψηφιακών βοηθών. Το Google Now ήταν γενικά λίγο καλύτερο από την Siri και έβγαζε αποτελέσματα πιο γρήγορα.

Φυσικά είναι αρκετά νωρίς για κρίνουμε ποια πλατφόρμα είναι καλύτερη, αλλά το παρακάτω βίντεο μας δίνει μια ιδέα για το τι θα δούμε στο μέλλον.

Δείτε το video:

iPhone 6 με iOS 9 vs Nexus 6 με Android M: Speed test video, iPhone 6 με iOS 9 vs Nexus 6 με Android M: Speed test video

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Machete

Σας γλενταει η apple !

Thodoris

Τί λίγο καλύτερο το Now από το Siri; Το έχει βάλει κάτω.

panos

Ενταξει ειναι ξεκαθαρο πλεον το ios ειναι το καλυτερο λειτουργικο συστημα που εχει υπαρξει ποτε σε κινητα,ακομα και σε beta ριχνει κατω το νεξους 6 που στα χαρτια ριναι πιο τουμπανο απο το 6αρι.Δεν ειμαι fanboy για την ακριβεια εχω το LG G2 αλλα φετος με βλεπω να πηγαινω σε apple.

nikmour

@panos αν εσύ έχεις LG G2 εγώ είμαι ο Batman

panos

Ετοιμασου να αγορασεις τη στολη γιατι το εχω και μαλιστα με λολλιποπ!!!!

Γιώργος Κ.

Καλά όντως αν ο panos έχει G2(παίζει η μόνη φορά που να το έχει δει ιδίοις όμμασι στη ζωή του να είναι σε όνειρο θερινής νυκτός) εγώ είμαι ο Σουπερμαν και θα γυρίσω με τον nikmour την ταινία Batman VS Superman 2 μιας και στη πρώτη ταινία μας πρόλαβαν οι ατάλαντοι και πανάσχημοι Μπαν Αφλεκ και Χανρι Καβιλ.

Στα καθέκαστα τώρα, καλό είναι να γίνουν οι συγκρίσεις όταν με το καλό έρθουν και τα 2 λογισμικά. Εκεί θα φανεί ο καθαρός νικητής.

Λευτερης

@panos Ενω το Android M στο nexus δεν είναι beta? Μήπως ο επεξεργαστης στο Nexus έχει τετραπλάσια πίξελ να τραβηξει απο το iPhone? Ψάξε λίγο στο youtube να βρεις σύγκριση iOS 9 με android 5.1.1 σε Galaxy S6 και έλα να μας ξαναπεις πιο λειτουργικό είναι ξεκάθαρα καλυτερο. Οτι “καινούργιο” έχει να προσφέρει το iOS 9 το έχει αντιγράψει απο το Android. Μέχρι και το multitasking screen (λέμε τώρα multitasking) ίδιο είναι. Γι αυτό πάρε το G2 σου που λες οτι εχεις, περνά μια στοκ Ρομ με 5.1.1 και έλα να ξαναμιλησουμε

panos

@Γιώργος Κ. Φιλε σορρυ κιολας αλλα το G2 το εχω.Τωρα αν εσυ εχεις καμια μπαχατελα τι να σε κανω;Απλα ολοι εσεις οι φανμποι πρεπει να καταλαβετε οτι υπαρχει και η αλλη οψη του νομισματος.Και εγω ξεκινησα το 09 με htc magic οταν ολοι ειχαν 3gs και sony ericsson και γουσταρα απλα με τα χρονια ξενερωσα με το android.Βλεπω φιλους με iphone 5-5s που τρεχουν εξαιρετικα γρηγορα apps.Δεν λεω οτι το γ2 ειναι ασχημο κινητο το καθε αλλο ειναι εξαιρετικο σε μπαταρια,οθονη και επεξεργαστη,βλεποντας ομως την εξελιξη του ios σε σχεση με το android τεινω να επιλεξω iphone ως το καινουριο μου αποκτημα και οπως το παρει ο καθενας.Ετσι και αλλιως με ολο τον σεβασμο δικα μου λεφτα οτι θελω τα κανω.

Γιώργος Κ.

Πάνο έχω δει και κατέχω και τις “τρεις” όψεις του νομίσματος. Έχω windows 8.1 υπολογιστή και κινητό (Lumia 930), άλλο ένα κινητό android (Note 3) και ένα ipad mini 1st gen με os 8.3 (12F69) -Αυτό στην παρένθεση το βάζω σε περίπτωση που έχεις αμφιβολίες ότι το έχω στην κατοχή μου και δεν το είδα απλά κάπου, και, πίστεψέ με, το mini τρώει τα κολλήματα της χρονιάς του. Μέχρι 7.1.2 ήταν εξαίσιο. Μετά το 8 όμως, το έχω πει πολλές φορές,κολλάει όπως η μύγα μες στο μέλι. Δεν συγκρίνεται με καμία από τις προηγούμενες συσκευές σε θέμα απόδοσης. Μόνο σε θέμα μπαταρίας είναι κατά πολύ καλύτερο. Ναι το παραδέχομαι έχει παρωχημένο επεξεργαστή και μικρή ραμ (512!) αλλά εφόσον είδε η εταιρία ότι το 8αρι δεν μπορεί να το σηκώσει σωστά, τι το έδωσε εξ’αρχής; Η τουλάχιστον κανε το πιο ελαφρύ για 4s και mini. Αλλά αυτή είναι η εταιρία η οποία εξυμνείς. “Και καλά” παίρνεις αναβαθμίσεις για χρόνια. Τι να το κάνω αν είναι λειψή η αναβάθμιση μου λες;;

panos

Τουλάχιστον η apple δίνει αναβαθμίσεις σε πολλά μοντέλα της ακόμα και τα πιο παλιά.Σε αντιδιαστολή ή πλατφόρμα του android εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς με αποτέλεσμα οι κατασκευαστές να μην αναβαθμίσουν τα μοντέλα τους ή αν κάνουν αυτή ή διαδικασία γίνεται σε βάθος χρονου. Το γ2 για παράδειγμα βγήκε το 13 πήρε κιτκατ σχετικά σύντομα καινή λολλιποπ ήρθε μετά από 1 και πλέον χρόνο.Ο μόνος τρόπος για να παίρνω αναβαθμίσεις σε android είναι να αγοράσω nexus.Άρα δεν τίθεται ζήτημα αναβαθμίσεων.Btw έχω το ipad 4 και τρέχει άψογα με ios 8.3(12F69)

andy

Πολυ fair το γεγονος οτι βαλατε τον Πανο στη μεση και του τα χώνεται επδ εχει διαφορετικη αποψη απο εσας. Το να συγκρινεις το ipad mini με το Νοτε 3 οδηγει σε λαθος συμπεραςματα γιατι μιλαμε για διαφορετικες συσκευες, διαφορετικες αρχικες τιμες (μισα λευτα το ipad) και διαφορετικο release date (1+ χρονο μετα). Αμφισβητειται δε οτι ο πανος εχει lg g2 λες και σας ειπε οτι εχει καμια lambo veveno limited edition ή λες και το g2 ειναι η υπεργαματη συσκευη που δεν λαγκαρε ποτε. χαχαχα…εμεις ειμαστε τα iSheeps κατα τα αλλα. Το παρον βιντεο κ πανω σε αυτο θα σχολιασω δειχνει ξεκαθαρη νικη του iOS. Το οτι το παραδεχομαι και ειμαι αντικειμενικος δεν με κανει προβατο οπως νομιζουν μερικοι. Ημουν fan της ΗΤC και του android για πολλα χρονια αλλα θεωρω οτι η apple τουλαχιστον σε θεμα software υπερεχει. Και ειναι και λογικο, μιας και: 1) το λογισμικό της γινεται μεταγλωτισση για μικρο αριθμό συσκευων αρα το software εχει χτιστει πανω στο hardware. 2) ειναι περισσοτερο χρονο στον κλαδο με αποτελεσμα να εχει μεγαλυτερη τεχνογνωσια και να εχει ξεφυγει απο νηπειακες ασθενιες. Ειμαι χρονια linux addicted και μπορω να πω οτι σε σταθεροτητα ουδεμια σχεση εχει το linux με… Συνέχεια »

inblx

Το καλύτερο που το είδατε? Επειδή έκανε Boot λίγο πιο γρήγορα?
Το iOS είναι για τα μπάζα γενικά. Δεν έχει τίποτα. Ψεύτικο Multitasking (Με το IPad Air 2 κάτι κάνει, αλλά μόνο με αυτό, και μετά λένε για το fragmentation του Android), ελευθερία μηδέν, οι εφαρμογές ακόμα τώρα έπιασαν να «συνεργάζονται», και τα περισότερα features, αντιγραφές από Android.
Το μόνο καλό που έχει είναι πως κάνει updates ακόμα και τα πιο παλιά μοντέλα, 4σ κτλ, όμως και τα updates χάλια είναι.

Και το βίντεο δεν συγκρίνει τπτ, μόνο το Multitasking που στο iOS μπορείς να σβήσεις 2 εφαρμογές μαζί, αντί για μια.

ervinakoc

Ναι ρε ειδαμε και το ανδροιντ !αγοραζεις ενα τηλεφωνω και μετα απο 1εναν μηνα ειναι για τα σκουπιδια! ενω το iphone το εχεις για μια ζωη!

Αλέξανδρος

@ervinakoc έλα να σου δείξω τι είναι για τα σκουπίδια εφόσον το Lg g pro κλείνει δύο χρόνια τον Αύγουστο και ακολουθεί το Lg g pad 8.3 ( tablet είναι αυτό ) που τα κλείνει τον Νοέμβριο. ΡΕ ‘σεις λέτε τρελά πράγματα, είναι καλύτερο που δεν μπορεί να κάνει ούτε τα μισά το ios και το android που σου τα δίνει στο χέρι ( ok πρέπει να ασχοληθείς και λίγο ) το λέτε μάπα; Καταρχάς η σύγκριση είναι τελείως άκυρη αλλά και γι’ αυτή να μιλήσουμε, τι σηκώνει το ένα τι το άλλο ( ανάλυση οθόνης, τι τρέχει στο παρασκήνιο, τη συμπεριφορά των εφαρμογών όταν βρίσκουν δίκτυο κ.τ.λ ), τι hardware έχει το ένα και τι το άλλο. Και κάτι τελευταίο, λέτε ότι η apple είναι καλύτερη στο software, τότε γιατί ρε παιδιά αυτά που δίνει το android δε τα δίνει η apple ( και δεν αναφέρομαι στο split screen μόνο αλλά σύνδεση με περιφερειακές συσκευές, συνεργασία των εφαρμογών όταν πρόκειται για κοινή χρήση ενός αρχείου, τι γίνεται στο παρασκήνιο, μετατροπή των εφαρμογών σε παράθυρα και όπως τα ξέρουμε από το pc [ με τη βοήθεια του Halo))) για όσους δεν ξέρουν ] ή floating εφαρμογές αυτόνομες, ένα file manager… Συνέχεια »

Giwrgos

Φίλες και φίλοι, είμαι κάτοχος του nexus 5 εδώ και έναν χρόνο. Προσωπικά, στο βίντεο είδα δύο πολύ γρήγορες συσκευές οι οποίες δεν κολλάνε πουθενά. Μπορώ να σημειώσω πως το ατού των συσκευών nexus ΔΕΝ είναι η ταχύτητα σε σχέση με το ios και πιστεύω πως θα έπρεπε να σταματήσουν αυτές οι αντιπαραθέσεις. Εγώ στη συσκευή μου όμως μπορεί να θέλω να θυσιάσω λίγο ακόμα την ταχύτητα και να πάρω από τη συσκευή ακόμα 1 ώρα οθόνης προς χρήση. Θέλω να αλλάξω τα εικονίδια επειδή τα βαρέθηκα τόσο καιρό έτσι. Μου αρέσει να ανοίγω την οθόνη πατώντας 2 φορές πάνω της και όχι με το κουμπί (double tap to wake). Και άπειρα ακόμα τέτοια. Συγνώμη αλλά προτιμώ αυτά παρά το κινητό μου να είναι Λίγο πιο γρήγορο από apple η GS6. Και το κάνω και πανεύκολα…
Το nexus μου είναι λίγο πιο αργό από αυτά τα κινητά. είναι όμως εξίσου γρήγορο και καταφέρνει παρόλο που η μπαταρία είναι 2300mah να μου βγάλει τη μέρα με 3:30 ώρες οθόνη. Λέω να μείνω με το nexus μου για κάνα 2 χρόνια ακόμα χωρίς lag. Κρίμα σε άλλους που αναγκάζονται να παίρνουν κάθε χρόνο 800 ευρώ συσκευές..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.