iPhone 6s Live Photos: Πιάνουν διπλάσιο χώρο από τις κανονικές

Κατά την διάρκεια της επίσημης ανακοίνωσης των iPhone 6s και iPhone 6s Plus, η Apple μεταξύ των νέων features ανακοίνωσε και την δυνατότητα να τραβούν Live Photos. Οι φωτογραφίες αυτές έχουν μερικά δευτερόλεπτα κίνησης και ήχου, σαν να είναι ουσιαστικά ένα μικρό βιντεάκι.

Φυσικά υπάρχει η δυνατότητα να τραβάς και κανονικές φωτογραφίες, αλλά η Apple τονίζει ότι το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό έρχεται να μετατρέψει τις φωτογραφίες σε ζωντανές αναμνήσεις. Ωστόσο, σύμφωνα με νέες λεπτομέρειες που εμφανίζονται μετά την παρουσίαση, οι Live Photos θα πιάνουν πολύ περισσότερο χώρο από από τις κανονικές.

Το Live Photos μπορεί να ενεργοποιηθεί με το δυνατό πάτημα του δαχτύλου στην οθόνη, εδώ η Apple εκμεταλλεύεται την τεχνολογία 3D Touch που έβαλε στην οθόνη των iPhone 6s και iPhone 6s Plus. Η κάμερα τραβά 1.5 δευτερόλεπτο πριν και 1.5 δευτερόλεπτο μετά το πάτημα του κουμπιού, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα υλικό διάρκειας 3 δευτερολέπτων.

Η Apple ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι video, αλλά μια σειρά από φωτογραφίες που προβάλλονται όπως τα animated GIF. Οι φωτογραφίες αποθηκεύονται ως JPEG, αλλά τελικά έχουν το διπλάσιο μέγεθος από τις κανονικές φωτογραφίες.

Από άποψη χώρου που πιάνουν, είναι καλύτερες από τα video, στα μοντέλα με 128GB και 64GB δεν υπάρχει κάποιο θέμα, αλλά τι θα γίνεται στο iPhone 6s με χωρητικότητα 16GB; Το iPhone 6s πήγε σε κάμερα με 12 Megapixel, οπότε ήδη και οι κανονικές φωτογραφίες θα είναι μεγαλύτερες.

Οι Live Photos μπορούν να τραβηχτούν μόνο από τα νέα iPhone 6s, αλλά μπορούν να σταλούν και να προβληθούν στα παλιότερα μοντέλα iPhones, iPads, Macs και Apple Watches.

iPhone 6s Live Photos: Πιάνουν διπλάσιο χώρο από τις κανονικές, iPhone 6s Live Photos: Πιάνουν διπλάσιο χώρο από τις κανονικές

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

22 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Tasos

LUMIA LIVING IMAGES

azriel84

Σ’αυτό το event η Microsoft “έδωσε” στην Apple τα Living Images και το keyboard cover και η Apple τους έδωσε 5 λεπτά να παρουσιάσουν το Office για το iPad Pro μιας και θα βγάλει η MS περισσότερα φράγκα από το Office for iOS παρά από τις πωλήσεις των Surface 😛

viel

@ azriel84 xaxaxax σωστος

grek

νομιζω οτι τα iphone αρχιζουν να αντιγραφουνε την microsoft με το 3d touch και τις φωτογραφιες !!!

viel

@grek με το 3d touch? το ed touch δεν υπαρχει σε κανε τηλεφωνο εκτος απο το iphone! μαλλον δεν εχεις καταλαβει πως λειτουργει

nick2010

Βασικά, δεν αρχίζουν… ήδη την αντέγραψαν, αλλά προφανώς τα έχουν βρει και δεν θα κυνηγιούνται στα δικαστήρια για rip-off πατέντες και περιφερειακά.

Πάντως ΚΑΙ ΑΥΤΟ το τεράστιο (είναι σε μέγεθος σχεδόν σαν το πάράθυρο στο μπάνιο μου) τάμπλετ της apple θα πουλήσει πολύ γιατί η συγκεκριμένη εταιρία με το trend που πλασάρει μέσω των προΙόντων της, άνετα θα αντικαταστήσει την τρέχουσα έλλειψη ενδιαφέροντος της αγοράς για τεράστιες φορητές επιφάνειες αφής σε….. αυτονόητη ανάγκη.

Μαγκιά της.

One

Το Sound Photo που εχω εδώ και ένα χρόνο στο Z3 Compact. Σιγά του ουα…

Ekimolaos

@viel
BlackBerry, Huawei και σίγουρα και άλλες πιο παλιά. Επίσης είναι ενσωματωμένο στον κώδικα του Android απ’το version 1.0, απλά για κάποιο λόγο δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ (ίσως για να μην κάνει τα πράγματα πιο περίπλοκα).

Αν κάνω κάπου λάθος διορθώστε με, χωρίς hate.

NtinosMD

Μεταξυ μας τωρα …. κατι αντιστοιχο ειχε παρουσιασει και η samsung στο s4. Το θεμα ειναι who the fuck needs this ? Αν θελεις κατι να ειναι ζωντανο απλα και λιτα βγαζεις ΒΙΝΤΕΟ , και εχεις ολοκληρη τη φαση σε μεγαγλυτερη διαρκεια. Μερικα πραγματα ειναι οντως περιττα. Φωτογραφια ειναι φωτογραφια και βιντεο ειναι βιντεο … τελος

Viel

@Ekimolaos
Να διαβάζει την πίεση η οθόνη δεν υπάρχει πουθενά άλλου. Να διαβάζει την πίεση η μύτη του stylus υπάρχει. Εκεί ίσως να είναι το spin που λες. Αυτό που παρουσίασε η απλέ είναι κάτι νέο. Και μάλιστα διαβάζει και δυο επίπεδα πίεσης

Parastas

Λογικό δεν είναι;

giannis

Note 3 (κι αλλa sam) : φωτογραφια με κινηση απο το 2013 με jelly bean το χει.

Δηλαδη ο λογος που δεν μπορουσε η apple να το χει αυτο απο το 2012 ποιος ειναι;; και αφου το εχουν τοσοι αλλοι ποιος ο λογος για τον ντορο;;

Hyperion

HTC Zoe πριν από δύο χρόνια! Και αν δεν κάνω λάθος, επειδή έχω και lumia 1020, η HTC το έκανε πριν τα windows phone! Αλλά όπως και νά’χει, ένα σχετικά άχρηστο χαρακτηριστικό, που το έχω χρησιμοποιήσει ελάχιστες φορές! Αλλά η Apple το παρουσιάζει και μερικοί το θεωρούν καινοτομία! Κάντε μπεεεε ρε! Και για να μη παρεξηγηθώ, έχω και iPhone 5s το οποίο θεωρώ πολύ αξιόπιστη συσκευή. Το 6s θα είναι κορυφαίο ότι και να λέμε! Όλα τα λειτουργικά έχουν τα θετικά τους και τα αρνητικά τους, είτε το θέλετε μερικοί, είτε όχι! Δεν υπάρχει καλύτερο, είναι τι βολεύει τον καθένα! Ξεστραβωθείτε όλοι, επιλέξτε αυτό που γουστάρετε, που σας βολεύει και που σηκώνει η τσέπη σας και σταματήστε να τρώγεστε σαν τα σκυλιά! Ο φανατισμός, είναι για αμόρφωτους και μικρά μυαλά!

Nick

Sound Photo στα premium Xperia.

alexis touba

Εμενα μουβαρεσε παντος αν και δε θαπερνα iphone.Εκτος αν εβαζε μεγαλη μπαταρια 3600σαν αυτοβπουωεχω και κανενα πηρυνα παραπανω.Οντως αυτο υπαρχει στο αντροιντ.Καλα ολα αυτα αλα με τη μπαταρια και χωρο αποθηκευσης τι γηνεται??Βαλε μια sd κιας το κοσμο να παιζει οπως θελει

shadgr

alexis touba,
έτσι μου βάρεσε εμένα το αντίθετο. Το note 4 είναι το τελευταίο samsung! Με τόσες ελλείψιες τους πια και τέτοια τιμή;, ξαναγυρίζω σε iPhone! Το android ακόμα και τις παραμετροποιήσιμες “ρυθμίσεις”, Θα τις applοποιήσει κάποια στιγμή που θα πάει..

shadgr

εξάλλου αυτό είναι και το νόημα του Android 6, ένα βήμα κοντά στο ios..
Δυστυχώς.. Όλα αυτά πιστεύω ήταν το “τίμημα” της του γυαλιού και του μετάλλου της samsung.
Οι κάτω από το τραπέζι συμφωνίες για να πουλάνε όλοι..

Bloodmaster

Και low end συσκευές εχουν αυτο το χαρακτηριστικο δεν χρειάζεται να πληρωσεις 500€ για να το εχεις.

Ekimolaos

@viel
Όχι δεν μιλάω για πένα, μιλάω για την “καινοτομία” που παρουσίασε σαν δική της η Apple. Αν δεν κατάλαβες κάτι απ’το σχόλιό μου, ξαναδιάβασέ το. Αν πάλι δεν καταλάβεις, google it. Αν δεν θες, πρόβλημά σου 😉

Φιλικά πάντα, απλά έχω μάθει πλέον να μην κάνω συζητήσεις μ’αυτό το community, απλά πλέον λέω αυτό που θέλω και τέλος. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Οι λόγοι είναι προφανείς.

viel

@Ekimolaos μα καινοτομια ειναι το 3d touch! δεν υπαρχει αλλου και κανενα αλλο smartphone δεν το εχει! ειναι μια υλοποιηση στην οθονη που δεν υπαρχει αλλου! αρα γιατι δεν ειναι καινοτομια?

Charis

Αυτο ρε παιδια επρεπε να χε γινει εδω και καρο! Και εξηγουμαι…Αυτο δεν ειναι αντιγραφη, ειναι υγεια και θα επρεπε να εφαρμοζεται σε ολες τις εταιρειες! Εχουμε καταντησει αηδια να λεμε οτι αυτος αντεγραψε αυτον! Οχι απλα εφηρμοσε την ιδια τεχνολογια στο δικο της προιον! Αλλιως οδηγουμαστε σε εναν φαυλο κυκλο και η τεχνολογια δεν θα προχωρα

Doc77

Ρε φτιάξτε μπαταρίες …..που ψάχνουμε πανικόβλητοι μπριζα όπου σταθούμε …..για όλες τις εταιρίες το λέω !!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone iPhone 15 Pro

iPhone 16 Pro: Αναμένεται να έχει γυαλιστερό πλαίσιο από τιτάνιο

Νέα φήμη θέλει το iPhone 16 Pro duo να διατηρεί το πλαίσιο από τιτάνιο που είδαμε στο iPhone 15 Pro και στο Pro Max, αλλά με ένα twist.

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.