Jolla, Θέλει το Sailfish OS σε Android συσκευές;

To Sailfish OS ανάμεσα στα υπόλοιπα νεοσύστατα λειτουργικά συστήματα, Tizen και Firefox OS, προσπαθεί να κάνει τα πρώτα του βήματα στην αγορά, και να φτάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερους τελικούς χρήστες. Αν και είναι νωρίς για να πούμε το παραμικρό, το κινητό που κυκλοφόρησε πριν από μερικές ημέρες, Jolla, θα βοηθήσει την μητρική εταιρεία να κάνει βήματα προς αυτή τη κατεύθυνση. Είναι όμως μάλλον απίθανο να της δώσει την αναγνωρισιμότητα και το μερίδιο αγοράς που επιθυμεί να φτάσει.

Ακριβώς για αυτό τον λόγο, η Jolla είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσει τα χνάρια της CyanogenMod σύμφωνα με τα λεγόμενα του Tomi Pienimaki, CEO της εταιρείας, σε συνέντευξη που έδωσε σε Φινλανδική ιστοσελίδα. Ο στόχος της Jolla είναι να βρει ένα «σπίτι» σε συσκευές με Android. «Είναι πολύ εύκολο να εγκατασταθεί το Λειτουργικό Σύστημα σε Android συσκευές” είπε ο Pienimaki. “Δεν είναι διαδεδομένο, σε αυτά τα μέρη του κόσμου (ΣτΜ. Φινλανδία), αλλά υπάρχουν άνθρωποι που εγκαθιστούν νέα λειτουργικά συστήματα στις συσκευές τους“.

Επίσης τόνισε πως η αγορά της Κίνας είναι σημαντική για την εταιρεία. Στην Κίνα υπάρχουν διάφορα site τύπου “xda”, που προσφέρουν ROMs στον τελικό χρήστη. Τα site αυτά διαθέτουν υψηλού επιπέδου καταρτισμένα άτομα που δεν χρειάζονται επιπλέον εκπαίδευση στο πως θα φορτώσουν παράλληλα δύο λειτουργικά.

Jolla, Jolla, Θέλει το Sailfish OS σε Android συσκευές;Jolla, Jolla, Θέλει το Sailfish OS σε Android συσκευές;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
iceman

δωστε jolla και sailfish os στο λαο,…..!!!! σε 135 ακομα χωρες θα φθασει λεει η συσκευη, μακαρι να ειμαστε μεσα. ελεος ποια με τα αναπηρα android-ios-wp!

j

Δυσκλολος καιρος για…. νεα OS

Αλεξανδρος

Απο την μια εχεις δικιο αλλα και αδικο ταυτοχρονα j..θελω να πω οτι εχεις δικιο γιατι η apple kai h google εχουν δημηουργησει το μονοπωλιο λογω των χρηματων τους και δυσκολα μπορει να μπει κατι νεο.Απο την αλλη ο κοσμος εχει αρχισει να τους βαριεται πολυ.Πιστευω με ενα καλο store συντομα και updates θα ειναι ενα υπολογισιμο OS γιατι πραγματικα ειναι ομορφο και κατι νεο στην αγορα

Tony

@Αλεξανδρος

πως εχει δημιουργησει μονοπωλειο η Αpple σε οτι αναφορα το OS?
Θα μπορουσε να βαζει αλλο OS απο το iOS εκτος απο αυτο που κατασκευαζει η ιδια?

Κατασκευαζει και το χρησιμοποιει μονο στις δικες της συσκευες,να μου ελεγες για το android που ειναι σε κινητα,φωτογραφικες μηχανες και ψυγεια να το καταλαβω…

Γιάννης

Tony Έχω πεθάνει από τα γέλια … Η αλήθεια είναι οτί κάπου είχα πετύχει και concept με φουρνάκι μικροκυμάτων με Android … Αχαχαχα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.