Jolla Sailfish OS, Υποστηρίζει Android apps

To startup Jolla με το λειτουργικό του σύστημα Sailfish OS ανακοινώθηκε ότι θα υποστηρίζει Android hardware, αλλά και εφαρμογές του πλέον δημοφιλούς mobile λειτουργικού συστήματος στον πλανήτη. Η συμβατότητα αυτή αναμένεται να ανοίξει τη βεντάλια των δυνατοτήτων του νέου λειτουργικού, προσεγγίζοντας έτσι και εκείνους τους χρήστες που θα είναι επιφυλακτικοί απέναντί του.

Έτσι, κινητά τα οποία έχουν φτιαχτεί για το Android θα μπορούν τώρα να τρέξουν το νέο λειτουργικό, ενώ ο χρήστης θα έχει στη διάθεσή του όλες τις εφαρμογές που χρησιμοποιεί καθημερινά. Οι φιλοδοξίες των Φιλανδών του Jolla είναι υψηλές και αυτό φαίνεται.

Jolla, Jolla Sailfish OS, Υποστηρίζει Android apps

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Θοδωρής

το περιμένω πως και πως

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Sailfish Sailfish OS Sony

Sony Xperia X: Διαθέσιμο για download το επί πληρωμή Sailfish X OS

Μέσα στη χρονιά ανακοινώθηκε ότι Jolla και Sony θα συνεργαστούν για να φέρουν το Sailfish OS της πρώτης στα Xperia smartphones της δεύτερης. Η αρχή θα γινόταν από το Xperia X (SIM version), ενώ τον Αύγουστο ανακοινώθηκε το Sailfish X.

Smartphones Sailfish Sailfish OS

Oysters SF: Το πιο προηγμένο smartphone με Sailfish OS

Ανακοινώθηκε επίσημα το Oysters SF, ένα smartphone το οποίο δεν δημιουργήθηκε από την Jolla, αλλά τρέχει Sailfish OS και θεωρείται το καλύτερο μοντέλο που έχουμε δει μέχρι σήμερα. Φορά οκταπύρηνο επεξεργαστή MediaTek MT6753 και μπαταρία 3000mAh.

News Jolla Sailfish OS

Jolla Tablet: 540 ακόμα συσκευές και μετά τέλος

Ακόμα 540 Jolla Tablets αναμένεται να σταλούν σε όσους υποστήριξαν την crowdfunding καμπάνια της εταιρείας. Όλα δείχνουν ότι το Sailfish OS δεν έχει και πολύ μέλλον μπροστά του αφού αυτά θα είναι και τα τελευταία Jolla tablets που θα κατασκευαστούν.

Tablets Jolla Jolla OS

Jolla Tablet, ξεπέρασε το 1 εκατ. δολάρια σε λιγότερο από 48 ώρες

Την Τετάρτη η Jolla ανακοίνωσε το πρώτο της tablet το οποίο όμως δεν το διαθέτει στην αγορά όπως θα περιμέναμε αλλά το έβαλε στο Indiegogo ξεκινώντας μια crowdfunding καμπάνια προκειμένου να μαζέψει 380,000 δολάρια. Τελικά η καμπάνια πήγε πέραν των προσδοκιών της φτάνοντας το 1 εκατομμύριο δολάρια σε λιγότερο από 48 ώρες.