Kaspersky Internet Security 2010, Με τεχνολογία Sandbox

Οι νέες εκδόσεις των προϊόντων της Kaspersky για το 2010 ενσωματώνουν τα πλεονεκτήματα της εξελιγμένης τεχνολογίας Host-based Intrusion Prevention System (HIPS) στην ενότητα Ελέγχου Εφαρμογών (Application Control module), η οποία προχωρά στην αξιολόγηση της ασφάλειας κακόβουλου λογισμικού που ήταν άγνωστο μέχρι πρότινος. Επιπλέον, περιλαμβάνουν την μοναδική τεχνολογία Sandbox ενσωματώνοντας τεχνολογίες εικονικοποίησης (virtualization) και προσφέροντας ένα ειδικό ασφαλές runtime περιβάλλον.

, Kaspersky Internet Security 2010, Με τεχνολογία Sandbox

Ακόμη, η λύση αξιοποιεί το καινοτόμο Δίκτυο Ασφαλείας της Kaspersky (Kaspersky Security Network), το οποίο χρησιμοποιεί πληροφορίες από εκατομμύρια χρήστες, ώστε να μειωθούν οι χρόνοι ανταπόκρισης σε νέες απειλές και να ανασυγκροτούνται οι αξιόπιστες βάσεις δεδομένων με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες σχετικά με καθαρά και προσβεβλημένα αρχεία.

Οι εκδόσεις του 2009 που είχαν κυκλοφορήσει για οικιακή χρήση το περασμένο καλοκαίρι κέρδισαν την αναγνώριση δεκάδων εκατομμυρίων χρηστών σε όλο τον κόσμο, αποδεικνύοντας την αποδοτικότητα και την αξιοπιστία τους σε εκατοντάδες συγκριτικά τεστ και κατακτώντας την κορυφή στην παγκόσμια αγορά. Τα προϊόντα αυτά διαδέχονται οι νέες λύσεις της Kaspersky Lab, Kaspersky Internet Security 2010 και Kaspersky Anti-Virus 2010, οι οποίες βασίζονται στις πλέον πρόσφατες εξελίξεις στον τομέα της ασφάλειας των πληροφοριακών συστημάτων.

Κάθε άγνωστη εφαρμογή υπόκειται σε πολλαπλό έλεγχο παραγόντων, ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια. Το Kaspersky Internet Security προσφέρει ένα ακόμη ασφαλέστερο περιβάλλον, καθώς το προϊόν ενσωματώνει τη λειτουργία “Safe Run” με βάση τη νέα τεχνολογία Sandbox – κάτι μοναδικό για σουίτες ασφαλείας. Η λειτουργία “Safe Run” επιτρέπει στο χρήστη να χρησιμοποιήσει νέο λογισμικό μέσα σε ένα απομονωμένο περιβάλλον που προστατεύει το λειτουργικό σύστημα από όλες τις κακόβουλες αλλαγές. Στατιστικά, έχει αποδειχθεί ότι οι hackers εκμεταλλεύονται συχνά τα τρωτά σημεία των λειτουργικών συστημάτων και τις αξιόπιστες εφαρμογές που χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο.

Η λειτουργία “Safe Run” κάνει την περιήγηση στο Διαδίκτυο και τη χρήση διάφορων browsers πολύ πιο ασφαλή και εύκολη, ενώ ακόμη επιτρέπει την ταυτόχρονη λειτουργία πολλών διαφορετικών εφαρμογών. Επίσης, ένα πράσινο πλαίσιο γύρω από το παράθυρο της εφαρμογής επιτρέπει στο χρήστη να δει εύκολα ότι αυτή είναι προστατευμένη.

Το interface των νέων προϊόντων της Kaspersky Lab για προσωπική χρήση έχει υποστεί ριζική αναμόρφωση, γεγονός που το καθιστά πιο φιλικό στη χρήση από αρχάριους. Οι λύσεις Kaspersky Anti-Virus 2010 και Kaspersky Internet Security 2010 περιλαμβάνουν ακόμη μια αυτοματοποιημένη λειτουργία, η οποία διαλέγει τις καλύτερες επιλογές χωρίς να περιορίζει το χρήστη με αχρείαστα και ενοχλητικά αιτήματα. Επίσης, περιλαμβάνουν μια ξεχωριστή επιλογή για τους λάτρεις των online παιχνιδιών. Οι παίκτες μπορούν να απενεργοποιήσουν κάποιες από τις λειτουργίες του Kaspersky Anti-Virus 2010 και του Kaspersky Internet Security 2010, οι οποίες επηρεάζουν την κίνηση στο Διαδίκτυο και συνεπώς τους χρόνους απόκρισης του server.

Η υπηρεσία ελέγχου της αξιοπιστίας του δικτύου ασφαλείας Kaspersky Security Network (KSN), η οποία άρχισε να προσφέρει πληροφορίες για τη μονάδα HIPS στην προηγούμενη έκδοση του Kaspersky Internet Security, έχει επίσης δεχθεί σημαντικές βελτιώσεις. Το KSN είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να μειώνει του χρόνο που απαιτείται για την ανίχνευση και τη φραγή νέων τύπων απειλών. Όταν ένα πρόγραμμα χρησιμοποιείται από τους χρήστες της υπηρεσίας, το KSN ελέγχει το πρόγραμμα σε σχέση με μια λευκή λίστα ασφαλών προγραμμάτων και τη λίστα Επείγουσας Ανίχνευσης Συστήματος (Urgent Detection System) που υπάρχουν στους server της Kaspersky Lab. Όπως και στην προηγούμενη έκδοση της λύσης, αποδίδεται χαρακτηρισμός αξιολόγησης ασφάλειας στο κάθε πρόγραμμα. Επιπλέον, το KSN επιτρέπει πλέον στη μονάδα HIPS να μετακινήσει μια εφαρμογή από τη λευκή λίστα σε μια ομάδα αξιόπιστων προγραμμάτων.
Χάρη στην τεχνολογία του KSN, μπορεί να χρειαστεί λιγότερο από 40 δευτερόλεπτα από την εμφάνιση ενός μέχρι πρότινος άγνωστου κακόβουλου προγράμματος, έως την εξασφάλιση πλήρους προστασίας από αυτό για τους χρήστες των λύσεων της Kaspersky Lab. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα εκατομμύρια χρηστών που διαθέτουν προϊόντα της Kaspersky Lab σε όλο τον κόσμο και έχουν αποφασίσει να συμμετέχουν στο δίκτυο Kaspersky Security Network. Η προσέγγιση που αξιοποιείται στο Kaspersky Security Network ενσωματώνει την ολοένα και πιο δημοφιλή ιδέα της ασφάλειας εντός του υπολογιστικού νέφους (in-the-cloud), η οποία στη συγκεκριμένη περίπτωση σημαίνει ότι τα πιθανώς κακόβουλα αρχεία ή ιστοσελίδες ελέγχονται στο δίκτυο, σε αντίθεση με τη χρήση ορισμών που αποθηκεύονται τοπικά από τον ίδιο τον υπολογιστή.

Το σετ εργαλείων για την προστασία εμπιστευτικών δεδομένων έχει επεκταθεί και ενισχυθεί σημαντικά. Για παράδειγμα, η νέα γενιά λύσεων μπλοκάρει αυτόματα την πρόσβαση ενός απρόσεκτου χρήστη σε γνωστές ιστοσελίδες phishing και εμποδίζει το λογισμικό παρακολούθησης (spyware) που στοχεύει στην κλοπή των κωδικών πρόσβασης ενός χρήστη. Το Kaspersky Internet Security περιλαμβάνει ένα εικονικό πληκτρολόγιο που επιτρέπει στο χρήστη να εισάγει «ονόματα χρήστη» και κωδικούς με ασφάλεια. Αυτό το μοναδικό χαρακτηριστικό προστατεύει τα εμπιστευτικά δεδομένα από κλοπή μέσω λογισμικού παρακολούθησης (spyware) και αποτρέπει τη δημιουργία screenshot από το παράθυρο του εικονικού πληκτρολογίου, έτσι ώστε ο χρήστης να χρησιμοποιεί διαδικτυακές τραπεζικές υπηρεσίες ή κάθε άλλη εμπιστευτική πληροφορία με πλήρη ασφάλεια.

Το Kaspersky Internet Security 2010 αποτρέπει την προσβολή του συστήματος, έχει δηλαδή μια πολύ πιο αποτελεσματική προσέγγιση σε σχέση με την επιδιόρθωση ενός προσβεβλημένου υπολογιστή.
Όλα τα στοιχεία που υπήρχαν στις προηγούμενες εκδόσεις έχουν βελτιωθεί και αναβαθμιστεί, συμπεριλαμβανομένου του firewall, του ευρετικού αναλυτή (heuristic analyzer), της μονάδας γονικού ελέγχου και της μονάδας anti-spam.

Η μονάδα antivirus, για παράδειγμα, περιλαμβάνει πλέον εξομοιωτή κειμένου που επιτρέπει τον έλεγχο Java Scripts και VB Scripts, τα οποία λειτουργούν κατά την επίσκεψη σε διάφορες ιστοσελίδες, σε πραγματικό χρόνο. Αυτή είναι μια ιδιαίτερα σημαντική καινοτομία με δεδομένο ότι πάνω από το 70% του κακόβουλου λογισμικού στους υπολογιστές των χρηστών προέρχεται από προσβεβλημένες ιστοσελίδες, σύμφωνα με τους ειδικούς της Kaspersky Lab.

Η νέα έκδοση των λύσεων για το 2010 βασίζεται στη βελτιωμένη μηχανή antivirus της Kaspersky Lab, η οποία έχει γίνει ακόμη πιο αποδοτική στην ανίχνευση κακόβουλων προγραμμάτων. Παρότι η λειτουργικότητα έχει αυξηθεί στις νέες εκδόσεις των προϊόντων, η απόδοση φτάνει τα υψηλότερα επίπεδα από ποτέ, με τις εκδόσεις του 2010 να πραγματοποιούν μια σειρά έργων 40% ταχύτερα σε σχέση με τους προκατόχους τους σε περιβάλλοντα λειτουργικού συστήματος Windows Vista.

Η διανομή και η τεχνική υποστήριξη στα Ελληνικά προσφέρεται από την Talos Software & IT, τον επίσημο διανομέα προϊόντων της Kaspersky Lab στην Ελλάδα. Οι νέες λύσεις ασφαλείας διατίθενται μέσω μεγάλων λιανοπωλητών, όπως τα καταστήματα Πλαίσιο, Multirama, E-shop, και MediaMarkt, καθώς και σε πάνω από 320 ανεξάρτητα σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα.

Η τιμή του Kaspersky Internet Security 2010 με άδεια χρήσης για ένα χρόνο και 2 υπολογιστές είναι τα 54 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.), ενώ η τιμή πώλησης του Kaspersky Antivirus 2010 με άδεια χρήσης ενός χρόνου για 2 υπολογιστές είναι τα 37 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Και οι δύο λύσεις διατίθενται στην Ελληνική γλώσσα.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Κώστας

Έχω ακούσει καλά λόγια για το Kaspersky. Είναι όμως πιο ελαφρύ από τα υπόλοιπα firewalls & antivirus όπως το Mcafee ή το Norton?

M_O_D

φιλε κωστα χρησιμοποιω το kaspersky εδω και αρκετο καιρο και εχο διαπιστωσει πως ναι εναι πολι ποιο ελαφρυ φυσικα απο το Norton αλλα καθωσ και απο το mcaffe και το panda.. προσοπικη μου συμβουλη αν δεν εχεισ προμηθευτει antivirus προτιμισε το kaspersky

Κώστας

Σ’ ευχαριστώ πολύ M_O_D. Έψαχνα τι να πάρω τώρα που μου τελείωσε η συνδρομή του Mcafee αλλά δεν ήμουν σίγουρος. Τώρα νομίζω πως θα πάρω το Kaspersky…

Κώστας Βλαχάκης

Παιδιά εγώ χρησιμοποιώ στο laptop με τα Windows 7, το ESET Smart Security και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Στο laptop της αδερφής μου έχω μέχρι σήμερα το Kaspersky Anti-Virus 2009 το οποίο είναι πολύ ελαφρύ και εύκολο στη χρήση-διαχείριση με καθαρό μενού και κατατοπιστικά balloons.

Κώστας

Δεν το ήξερα το ESET Smart Security. Θα δοκιμάσω ένα free trial που έχει στην σελίδα της εταιρίας… Σ’ ευχαριστώ πολύ

isidorosr20595

Και εγώ έβαλα το NOD 32 επειδή έλειξε το Norton και είμαι πολύ ευχαριστημένος!

Κώστας

Τελικά υπάρχουν υπάρχουν πολλές λύσεις και όχι εγώ που έχω κολλήσει με το Mcafee και το Norton…

isidorosr20595

Υπάρχουν και τα AVG και Avira. Και τα 2 έχουν δωρεάν και χρεώσιμες εκδόσεις.
Και εγώ Windows 7 έχω 😛

dead_seth

_lipon boys akouste pos exi ta exo liosi OLA k apo tin ebiria mou 8a sas po oti to KAV kai KIS ine oti kalitero iparxi ya tin prostasia tou PC sas. ine to kalitero olon an piraxoume kai kati ri8mnisoules 😉 to mono kako ine oti bori na katadisi na gini toso vari pou ta ipolipa brosta tou den 8a ine tpt.. =/

Κώστας Βλαχάκης

Έβαλα και εγώ σε Windows 7 RTM την πρόσφατη έκδοση KIS 2010 και πάει σφαίρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Kaspersky

Threads: Έντονη δραστηριότητα απάτης γύρω από το νέο κοινωνικό δίκτυο

Οι ειδικοί της Kaspersky ανακάλυψαν παραπλανητικές τακτικές που χρησιμοποιούν οι κακόβουλοι χρήστες, εκμεταλλευόμενοι τη βάση δεδομένων της εφαρμογής.

Internet Kaspersky

Προσοχή! Νέα εκστρατεία phishing με στόχο χρήστες κρυπτονομισμάτων

Η εκστρατεία παρουσιάζει τις διαρκώς εξελισσόμενες τακτικές που χρησιμοποιούν οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου, αντανακλώντας την αυξανόμενη απήχηση των κρυπτονομισμάτων.

Internet Crypto Kaspersky

Αύξηση 40% στο phishing κρυπτονομισμάτων μέσα σε μόλις ένα έτος

Το 2022, τα anti-phishing συστήματα της Kaspersky απέτρεψαν 5 εκατομμύρια επιθέσεις phishing που σχετίζονταν με κρυπτονομίσματα, αριθμός αυξημένος κατά 40% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Business Software

Η GitHub απολύει το 10% του προσωπικού της

Η GitHub, πλατφόρμα software collaboration, μπαίνει στον “χορό” των απολύσεων και περικόπτει το 10% του προσωπικού της.