Ladies Talk: Η Ραφαέλα θέλει να πάει από Symbian σε Android

Πολύ καλησπέρα σας λοιπόν και από μένα! Το όνομά μου Ραφαέλα και το χόμπι μου τι άλλο, να ασχολούμαι με την εξέλιξη της τεχνολογίας και ιδιαίτερα των κινητών τηλεφώνων. Σαν κάτοχος και εγώ ενός κινητού αφής και σαν λάτρης οτιδήποτε νέου κυκλοφορεί, αποφάσισα σε αυτό το πρώτο μου άρθρο,να ασχοληθώ με το λογισμικό Android, με το λογισμικό Symbian, με διάφορα apps και με το Google Play.

Το λεγόμενο λοιπόν Google Play, το βρίσκω προσωπικά χρήσιμο πάντα και παντού! Διαθέτει μια τεράστια ποικιλία εφαρμογών, οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί κανείς και μπορώ να πω με σιγουριά, πως μπορεί να ταιριάξει στα γούστα του καθενός. Δυστυχώς όμως εγώ που λέτε,ε ίμαι κάτοχος κινητού με λογισμικό Symbian και όχι Android, κάτι που με προβληματίζει και με στεναχωρεί απίστευτα. Το πρόβλημα αυτό με το λογισμικό, μου έγινε εμφανές όταν φίλοι και γνωστοί μου άρχισαν να μου δείχνουν τις νέες τους εφαρμογές κατεβασμένες από το Android Market.Ε σαν γυναίκα και εγώ,δεν μπορώ να πω, ζήλεψα… Έτσι επικεντρώθηκα στο να μάθω περισσότερα για κινητά με Android λογισμικό,το οποίο μάλιστα προτιμάτε από πολλούς, επειδή είναι πολύ βολικό και αναβαθμίζεται συχνά.Ταυτόχρονα είναι απίστευτα χρήσιμο και έξυπνο, γιατί αν και με την εξέλιξη που παίρνουν τα πράγματα στον τομέα της τεχνολογίας, το συγκεκριμένο λογισμικό, έχει αγαπηθεί από πολλούς.

Πρωτότυπες ιδέες και καινούργια μυαλά,δημιουργούν μέρα με την μέρα διασκεδαστικά παιχνίδια,χρήσιμες εφαρμογές και πολλά ακόμα για όλους τους ανθρώπους ανεξαιρέτως φύλου και ηλικίας,τα οποία μετά από έγκριση,είναι σε διαθεσιμότητα,μέσα σε αυτό το θαυματουργό κατάστημα που τόσο αγαπώ (όπως θα έχετε καταλάβει), Android Market.

Δεν ξέρω εάν φταίει το γεγονός πως ποτέ μου δεν είχα κινητό με Android λογισμικό,αλλά η γνώμη μου είναι πως όποιος έχει,είναι υπερ-τυχερός και να συνεχίσει να το προτιμάει και στο μέλλον,καθώς έχει τόσες έτοιμες λύσεις στα χέρια του. Εάν κάτσουμε και αναλογιστούμε πόσα άτομα έχουν βοηθηθεί από τα apps που διαθέτει, μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε γιατί είναι number one στις προτιμήσεις της πλειοψηφίας.

Αυτή ήταν λοιπόν μια μικρή δόση από εμένα και από το…παράπονό μου! Περιμένω τις απαντήσεις σας, αντιδράσεις σας,ότι θέλετε να σχολιάσετε. Είναι όλα δεκτά στην όμορφη παρέα μας. Ελπίζω τώρα που διαβάζετε το άρθρο, να είσαστε σε ζεστό μέρος, γιατί ο ο καιρός μας ο τρελιάρης,μας κάνει πολύ κρύο τελευταία. Άντε να εφευρεθεί και καμιά εφαρμογή που θα μας ζεσταίνει τις κρύες νύχτες του χειμώνα, όταν θα νιώθουμε μοναξιές. Λέτε κάτι τέτοιο να είναι πιθανόν? Εγώ πάντως θα την προτιμήσω χαχα. Να στε καλά!

Η Ραφαέλα είναι φοιτήτρια και σπουδάζει στη Σίνδο Θεσσαλονίκης.

, Ladies Talk: Η Ραφαέλα θέλει να πάει από Symbian σε Android

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

65 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
takis1994

Καλα τα λεει η Ραφαελα νομιζω , και εγω απο symbian πηγα κατ ευθειαν σε Android.Δεν εχω δοκιμασει καποιο αλλο OS αλλα το Android αυτη τη στιγμη με καλυπτει και με τοο παραπανω..

Μακης

Να την βλεπαμε κι ολας τη Ραφαελα μια χαρα θα ηταν ..

petros7

Έχω 3 χρόνια android κινητά, με έχουν βολέψει απίστευτα χωρίς υπερβολές, αλλά μου έχει κολλήσει το επόμενο κινητό μου να είναι windows phone..Απλά θέλω να το δοκιμάσω κι αυτό…
Για Symbian δεν συζητάω καν.

Nikos K

Σίγουρα η μετάβαση απο Symbian σε οποιοδήποτε σύγχρονο λειτουργικό (iOS, Android, WP) είναι εντυπωσιακή για κάποιον χρήστη, δυστυχώς το symbian παρέμεινε παλαιολιθικό και αργό.

Όσον αφορά στις εφαρμογές νομίζω ως προς την ποιότητα υπερτερεί το iOS, αλλά το Android σταθερά βελτιώνεται στον τομέα αυτό.
Προσωπικά υπήρξα χρήστης τόσο iOS με ipod touch και πλέον Αndroid, πηγαίνοντας απο 2.2 σε 2.3 και τώρα 4.0. Οι βελτιώσεις είναι συνεχείς και εντυπωσιακές. Επιπλέον, το iOS μου δίνει μια αίσθηση περιορισμού, σε αντίθεση με το Android που είναι τόσο παραμετροποιήσιμο και ανοικτό.

Το καλό είναι πως για το Android υπάρχουν συσκευές για ολες τις τσέπες, από πολύ οικονομικά εως και πολύ ακριβά, αυτό είναι και ένας βασικός λόγος της εξάπλωσης του λειτουργικού, σε αντίθεση με το iOS που κατά βάση θέλει κανείς απο 200 ευρώ και πάνω για να μπορέσει να αποκτήσει μια καινούρια συσκευή.

Lazaros2000

Android>iOS>Windows Phone>Symbian

Θωμάς

Αγαπητή Ραφαέλα! Σαν χρήστης Symbian και Android να πω κ εγώ την άποψή μου. Όντως το Symbian έχει μεγάλη έλλειψη σε αριθμό εφαρμογών και παιχνιδιών σε σύγκριση με το android αλλά δεν πιστεύω ότι δεν καλύπτει τις απαιτήσεις του μέσου χρήστη! Όσων αφορά τις εφαρμογές οι 7-8 που χρησιμοποιώ καθημερινά καλύπτουν απόλυτα τις αναγκές μου! Χάρτες με δωρεάν πλοήγηση, Whatsapp,Viber,Skype, κανα εορτολόγιο, Opera mini και mobile για σερφαρισμα, flickr, office, dropbox, Skydrive, Facebook, Twitter, Foursquare, Linkedin, Youtube κλπ κλπ υπάρχουν και τρέχουν άψογα! Πόσες παραπάνω εφαρμογές χρησιμοποιεί ο μέσος χρήστης την ημέρα? Όσων αφορά τα παιχνίδια από την άλλη υπάρχει σοβαρή έλλειψη στο Symbian κυρίως λόγω της εγκατάληψης της πλατφόρμας για τους λόγους που όλοι γνωρίζουμε! Τώρα, όσων αφορά το μέλλον θέλω κ έγω όπως και ο φίλος ο petros7 παραπάνω να χρησιμοποιήσω κάποιο WP8 κινητό για να δούμε τι ψάρια πιάνουν κ αυτά! 🙂

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Είμαι κάτοχος του Vivaz Pro εδώ και περίπου 2 χρόνια και έχω να πω οτι συμφωνώ απόλυτα με αυτό το άρθρο.

apostolos

βασικα, κοπελες με android στα χερια , τις θεωρω cool, (με ios χαζες και δηθεν)

Ραφαέλα

@apostolos ωραία η άποψή σου μπορώ να πω..και εγώ μέσα μου πιστεύω θα ένιωθα πολύ πιο cool με ένα android…με το symbian νιώθω αρκετά χρόνια πίσω…

stavros

Aν δεν κατεχεις πολλα απο τετοια μαραφετια και δεν θες να κουραζεσαι και να πολυψαχνεσαι παρε ενα iphone. Oι γυναικες το εχουν αγαπησει γιατι ειναι απλο, ευχρηστο και ομορφο.

iolaos

Κορίτσια, για τις κρύες νύχτες που νιώθουμε μοναξιές, τα κινητά έχουν εδώ και πολλά χρόνια μια λειτουργία όταν χαμηλώνεις τον ήχο κλήσης. Και αν δεν την έχετε τότε ..multitouch!

Ραφαέλα

@ΔΗΜΗΤΡΗ σε καταλαβαίνω..όπως με καταλαβαίνεις και εσύ..Έχουμε το ίδιο κινητό…με το παλαιολιθικό του λογισμικό Symbian όπως λέει ο φίλος μας @Nikos K..Ωστόσο πιστεύω πως ο @Μάκης έχει ένα δίκιο που δεν έχει δικιά μου φωτό το άρθρο..
@Θωμά φίλε μου πιστεύω πως έχει δίκιο..Φυσικά και ένα τέτοιο κινητό μπορεί να μας εξυπηρετήσει απίστευτα καλά,όμως το δικό μου προσωπικά και από την πολύ χρήση και από το γεγονός ότι σαν άνθρωπος κυνηγάω όσο μπορώ την τεχνολογία,θα ήθελα να μην μείνω τόσο πίσω με το λογισμικό Symbian από την στιγμή που το Android “ξεσκίζει” γενικώς..@Taki και εγώ λέω να την “κάνω” για τα μέρη του android λίαν συντόμως…@stavro συμφωνώ..εμείς οι γυναίκες το λατρεύουμε γιατί πραγματικά είναι χρήσιμο!(εγώ από ότι κατάλαβες το ποθώ ταμάλα όπως θα έλεγε και ο Κατακουζηνός..χαχα)

Περιμένω γενικώς τα σχόλιά σας,τα βρίσκω πολύ ενδιαφέρον και το θετικό είναι πως μέσα από σχόλια και κουβέντες,μπορούν να βγουν εύλογα και χρήσιμα συμπεράσματα..
Είμαι εδώ λοιπόν & περιμένω ! 🙂

Nickolas

@Ραφαέλα
Δε μας είπες όμως ποιο Symbian κινητό έχεις. Αν για παράδειγμα έχεις ένα 5530 ή Χ6, η διαφορά τους με το Symbian Belle fp2 που φορούν τα 701 και 808 είναι τεράστια. Σίγουρα οι εφαρμογές που θα βρεις σε σχέση με το android είναι ελάχιστες, ωστόσο πρόκειται για ένα πολύ σταθερό λειτουργικό και out of the box έχει οτιδήποτε μπορεί να χρειαστεί κανείς. Φυσικά αν με ρωτούσε κάποιος αυτή την περίοδο αν θα πρότεινα ένα Symbian κινητό η απάντηση μάλλον θα ήταν αρνητική (με εξαίρεση το 808 για κάποιον που θέλει εξαιρετικές φωτογραφίες), όπως επίσης δε θα πρότεινα και ένα android κινητό που φοράει firmware έκδοση χαμηλότερη από την 4 και έχει λιγότερο από δύο πυρήνες επεξεργαστή και 512 RAM. Για μένα αυτά είναι τα ελάχιστα specs που πρέπει να έχει ένα android κινητό για να μπορέσεις να χαρείς και εφαρμογές και παιχνίδια, διαφορετικά το Symbian είναι πολύ ταχύτερο και πιο αξιόπιστο.
Πάντως με την έλευση των wp8 και γω λέω να πάω προς τα εκεί και να φύγω από το Android κινητό που χρησιμοποιώ τώρα.

hankies

@apostolos
Αν το σχόλιο σου δεν είναι ειρωνικό, είναι το χειρότερο σχόλιο που έχω διαβάσει εδώ μέσα.

icecube

ε, οχι, αυτο παραπαει…. καλα κρασα που λεει και ο λαος μας… για τι κινητο μας μιλας κοπελια; με s40, s60, s90; την nokia belle fp2 την κατεχεις; που να την κατεχεις βεβαια αφου τα αντροσαιτ εχουν επιμελως θαψει καθε θεμα. λοιπον σας ενημερωνω πως με την belle fp2 εχεις την ιδια εμπειρια χρησης με το αντροιντ και ακομα καλυτερη αφου δεν εχει τους περιορισμους του σε αρκετες λειτουργιες. και για ποιο αντροιντ μιλατε; αυτο που οι χρηστες της τελευταιας εκδοσης ειναι μετρημενοι στα δακτυλα; ξεκολατε με το συμπιαν και αν δεν γνωριζετε μην πετατε οτι σας κατεβει στο κεφαλι. μια βολτα απο το nokia store θα σας κανει να αναθεωρησετε αυτα που λετε. ψαχτειτε λιγο, εκτιθεστε….

Γιώργος

@Ραφαέλα Σου προτείνω να πας στο Android και ιδιαίτερα σε μια έκδοση μετά το 4.0 . Θα ευχαριστηθείς το κινητό με τις άπειρες εφαρμογές και ιδιαίτερα αν δοκιμάσεις τις συσκευές της Google(Nexus) . Ποτέ μην κάνεις το λάθος και πας σε LG! Δεν θα πάρεις κανένα update και θα έχεις πολλά bugs!
Τα Sony είναι πολύ καλά κινητά,μοδατα και δίνει updates σε κάποια μοντέλα.Αν δεν θέλεις κάποια συσκευή, αλλά να κάνεις καλά τη δουλειά σου μπορείς να πάρεις μια ZTE/HUAWEI ή άλλη λιγότερο επώνυμη συσκευή(αλλά να προσέξεις να είναι value for money όπως το ZTE Grand X In) ή τουλάχιστον να μην πληρώσεις 100 ή 200 παραπάνω € για κάτι που δεν αξίζει!
Υ.Γ. Δεν διαφημιζω καμία εταιρία ή κινητό απλώς αναφέρω παραδείγματα!
Τώρα για την LG φωνάζουν όλοι…Δεν σε γνωριζω προσωπικά για να ξέρω τι ακριβώς σου ταιριάζει,γι’αυτό μην μου φωνάξεις!
Φιλικά , Γιώργος ! 🙂

Ραφαέλα

@Γιώργο θα ακολουθήσω την συμβουλή σου πιστεύω και μην φοβάσαι δεν θα σου φωνάξω.
χαχα δεν δαγκώνω 🙂 @Nickola διαθέτω το κινητό Sony Ericsson Vivaz..

Kostas

Το καλοκαίρι ήμουν έτοιμος σχεδόν να αγοράσω Symbian , Nokia 701 ή E6 . Οι λόγοι ήταν το σταθερό λειτουργικό , η χαμηλή κατανάλωση μπαταρίας και η εξαιρετική ποιότητα κατασκευης των 2 αυτών τηλεφώνων σε πολύ καλή τιμη , τότε στις εκπτώσεις Ο λόγος που δεν αγόρασα είναι πως η Νοκια όσο και να μην το θέλαμε όλοι μας , αφησε το Symbian να “πεθάνει” για χάρη των Windows phone . Συμφέροντα ειναι αυτα . Οπότε δεν βρεις όπως ανέφερες Ραφαέλα πολλές εφαρμογές όσες των Andoid και ουτε θα “ανήκεις” στην μερίδα των καταναλωτών που διάλεξε ενα ανταγωνιστικό και ίσως καλύτερο λογισμικό , με μακρά ιστορία . Για εμενα η Νοκια κακώς άφησε το Symbian αλλα ως καταναλωτής το android ειναι πλέον για μενα μονόδρομος Το Win8 θα το απέφευγα για την ώρα διότι περίμενα περισσότερα . Οπως μια ανταγωνιστική κοστολογική πολιτική απο την Νοκια – Μicrosoft , με συσκευές λογικού κόστους πέρα απο όμορφες που είναι , με στόχο την ταχεία διείσδυση στην αγορά . Αλλα μονο αυτό δεν είδαμε με τιμες 500-600-700-800 …… Επίσης ειναι ενα λογισμικό που τώρα ξεκινά και θα βγάλει όλες τις παιδικές αρρώστιες και προβλήματα στα χέρια ανθρώπων που πλήρωσαν 1 και 2 μισθούς… Συνέχεια »

Ραφαέλα

@Kosta όντως συμφωνώ μαζί σου.Η ΝΟΚΙΑ άφησε το λογισμικό της να πεθάνει,ενώ εάν είχε ασχοληθεί περισσότερο και δημιουργούσε ένα δυνατό λογισμικό για τις συσκευές της,σε συνδυασμό με την εξαιρετική ποιότητα κατασκευής τους και την χαμηλή κατανάλωση μπαταρίας,πιστεύω θα ήταν μέσα στις προτιμήσεις μας.

apostolos

@hankies και ειρωνικο να το πεις το σχολιο μου, παλι το χειροτερο ειναι ,
ισως ειναι υπερβολικο, αλλα λιγο πολυ ετσι νιωθω

icecube

για να δουμε… belle fp2: αναπαραγει καθε μορφη βιντεο και ηχου – android : για να εχεις την ιδια εμπειρια πρεπει να εχεις την τελευταια εκδοση και στα περισοτερα αντροιντ πρεπει να κατεβασεις εφαρμογη απο το google store. ωπαααα 1-0 belle fp2 : χαρτες ηδη μεσα στο κινητο με εφορου ζωης αναβαθμιση και τζαμπα και offline αναζητηση και πλοηγηση- android : τρεχα γυρευε αξιοπιστη εφαρμογη χαρτων δεν εχουν δωρεαν πλοηγηση τις “καλες” και “αξιοπιστες” πρεπει να τις πληρωσεις. ωπαααα 2-0 belle fp2 : opera mobile 12 browser με full flash suport, youtube downloader, skydrive, facebook, twiter, antivirus, asphalt hd, tetris hd, nokia map, nokia drive , nokia situations, pumblic transport, και ενα σωρο αλλες χρησιμες εφαρμογες που δεν σου ζητανε να ξεσκονισουν το κινητο και να ξερουν ολοι αλλοι τι κανεις με αυτο – μιλω για τις αδειες που ζητουν οι εφαρμογες του google- (και η κουτση μαρια). ωπααα 3-0 ραδιο δεν μπορεις να ακουσεις σε offline mode, οταν τα σβησεις δεν φορτιζουν πληρως, εισαι με ενα φορτιστη στο χερι μονιμως και αλλα τοσα στο… σουπερ αντροιντ….και μη μου πειτε τωρα για hd οθονες και τετραπυρηνα… τρεχω τα ιδια βιντεο στο 808 που βαζει ο κωστας στα βιντεο που παρουσιαζει… Συνέχεια »

Vagelis

Ραφαέλα ο μόνος που μπορεί να “μας ζεσταίνει τις κρύες νύχτες του χειμώνα, όταν θα νιώθουμε μοναξιές” είναι κάποιος άνθρωπος, κάτι που η τεχνολογία δεν θα μπορέσει να μας προσφέρει ποτέ..

Στράτος

Εγω πηρα το Nokia 500 και το μετανιωσα πικρα.
Η Nokia εχει “χέσει” το Symbian για τα Windows Phone..
Aντιθετα εταιριες οπως η samsung . η Sony η HTC δεν πουλανε τους αγοραστες των προιόντων τους..και βγαζουν συνεχως αναβαθμισεις για τις συσκευες τους οπου ειναι δυνατο….Πηρα το Sony Xperia Sola γιατι δεν αντεχα αλλο και ξεμπερδεψα….Το αγορασα με Android 2.3.7 και το αναβαθμισα σε 4,0….
Ποτε ξανα symbian!!!
Ραφαελα σου προτεινω να αγορασεις ενα Android smartphone να ξεμπερδεψεις τελειως!!!!
Ενιωθα ακριβως οπως εσενα οταν οι φιλοι μου εβγαζαν τα Αndroid κινητα τους και επεζαν με εφαρμογες και παιχνιδια που το symbian δεν διεθετε ουτε στο 1/50 του android….Πηρα Android και τελος!!!!

Ραφαέλα

@Vageli συμφωνώ απίστευτα μαζί σου!
@Στράτο λέω να ακολουθήσω την συμβουλή σου!Δεν φαντάζεσαι πόσο θέλω να ξεμπερδέψω..

panagiotis

android above all. ναι ειμαι fan!

makis88

Ραφαέλα νιώθεις πίσω με το symbian γιατί είσαι όντως πίσω! Και δεν φταίει το symbian γι αυτό αλλά η συσκευή που έχεις και η έκδοση του symbian που φοράει. Αλλά αμα μπαίνεις στον κόπο να συγκρίνεις το vivaz με τα τελευταία android λογικό είναι να έχεις και λανθασμένη εντύπωση. Το λιγότερο που έχεις να κάνεις είναι να δεις ενα review μιας συσκευής με belle fp2 σαν τα nokia 701 ή το 808 pureview ή ακόμα καλύτερα να δοκιμάσεις μια για μερικές μέρες. Όντως το symbian δεν έχει πλέον μέλλον μετά την εγκατέλειψη του απο την nokia αλλά η τελευταία του έκδοση παραμένει ενα καλό λειτουργικό, ολοκληρωμένο, εφαρμογές υπάρχουν για να κάνεις τη δουλειά σου. Οι must εφαρμογές είναι εκεί και ο μέσος χρήστης θα κάνει τη δουλειά του μια χαρά χωρίς παράπονα ακριβώς όπως ανέφερε και ο Θωμάς στο 6o σχόλιο. Δεν ξεχειλίζει το store απο παιχνίδια και 20 διαφορετικές εφαρμογές για το ίδιο πράγμα, ναι, αλλά ας μη τα ισοπεδώνουμε όλα! Έχω symbian με belle refresh και εδώ και 2 χρόνια σχεδόν που το έχω (nokia c6-01) έχει πάρει ένα σωρό αναβαθμίσεις και με πραγματικά αδύναμο για τα συμερινά δεδομένα hardware δουλεύει τέλεια, βρίσκω εφαρμογές για να κάνω σχεδόν… Συνέχεια »

Και εγω ημουν χρηστης symbian s60 και belle(συγκεκριμενα nokia 701 και παλιοτερα SE satio), αλλα αυτα που διαβαζω εδω περι καλυτερου symbian λογισμικου,ειναι αστεια πραγματικα…(ειδικα αυτο για το browsing με εκανε να γελαω). Οχι κακο , αλλα παρατημενο, πραγμα που σημαινει οτι αποτελει τελευταια λυση , η ουτε καν λυση… Παντα με φιλικη διαθεση..
@Ραφαελα, χωρις πολλες σκεψεις , τσιμπα οποτε μπορεις κατι σε android 4+ και θυμησου να ειναι κατι σε 2πυρηνο αν ειναι δυνατο,για ακομη καλυτερη εμπειρια χρησης.Εγω με το Xperia Arc S ειμαι ευχαριστημενος ως ενα βαθμο , γιατι αφου το πειραξα αρκετα , εχω πετυχει επιθυμητο αποτελεσμα ωστε να το εχω ακομη και να στεκεται παρα πολυ καλα σε σχεση με καποια 2πυρηνα με περισσοτερη μνημη Ram.(για 4πυρηνα ουτε λογος φυσικα..)

Thodoris1988

Ραφαέλα, συμφωνώ σε όλα όσα αναφέρεις και πραγματικά είναι πολύ ωραίο το άρθρο, όμως κατατόπισε με σε κάτι, αν έχεις σκοπό να αγοράσεις αύριο κιόλας μια συσκευή Android, μέχρι πόσα θα μπορούσες να διαθέσεις; Δηλαδή πώς σκοπεύεις να ξεκινήσεις; Εγώ πχ από τα Nokia N86 και Ε66 πήγα στο HTC Desire HD των €600 τότε χωρίς να έχω δοκιμάσει συσκευές χαμηλότερων δυνατοτήτων…

makis88

@Στράτος όταν λες “Η Nokia εχει «χέσει» το Symbian για τα Windows Phone.. Aντιθετα εταιριες οπως η samsung . η Sony η HTC δεν πουλανε τους αγοραστες των προιόντων τους..και βγαζουν συνεχως αναβαθμισεις για τις συσκευες τους οπου ειναι δυνατο….Πηρα το Sony Xperia Sola γιατι δεν αντεχα αλλο και ξεμπερδεψα….Το αγορασα με Android 2.3.7 και το αναβαθμισα σε 4,0…” εκτίθεσαι. όταν είχα πάρει το c6-01 μου είχε symbian 3 (pr1.0). Μετά πήρε pr1.2, symbian anna, μετά symbian belle και μετα belle refresh. Αφήνοντας απ ‘έξω μικρότερα updates και fixes. Απ την άλλη λες οτι πήρες ένα budget κινητό σαν το 500 που παίρνοντας το δεν έχεις και πολλές απαιτήσεις και συμφονώ οτι δεν είναι κάτι τρομερό, ούτε εμένα μ’άρεσε οταν το δοκίμασα. Αλλά το xperia sola έπρεπε να έχει android 4 όταν το πήρες και τώρα να έχει 4,2. τότε θα μπορούσε να στέκει το “Αντίθετα” που έθεσες. Αντ’αυτού παίζει να μείνει στην 4 όπως και πολλά παραδείγματα των εταιριών που ανέφερες όπως το HTC One V που βγήκε με την 4, έκανε 280 ευρώ και δεν πήρε ούτε μια αναβάθμιση και ούτε θα πάρει. Αν εξαιρέσεις την σειρά Galaxy S της samsung,τα nexus και ίσως λίγες εξαιρέσεις τα περισσότερα… Συνέχεια »

icecube

τι καθεσε και ασχολεισε; εδω καθετε και μας λεει για μια σολα που ουτε καν αξιζει συγκρισης με το 808 π.χ. και αυτο ειναι το τελειως παραλογο της ιστοριας…. καθε “τουβλο” συσκευη του αντροιντ να συγκρινεται με ελιτ κινητα αλλων λειτουργικων…. α ρε κατακαημενη ρουμελη…

chris

τρελιαρα ραφαελα…………….δεν ηξερες δεν ρωταγες?

Ραφαέλα

@chris σωστός…

Αποστόλης

icecube,σε πάω και σε διαβάζω όπου σε πετύχω γιατί δεν θέλω να είμαι με το συρμό,της μόδας δηλαδή. Ψαχνόμουνα να πάρω το 701,αλλά ερωτευμένος ήμουνα με το Ν9 και τελικά το πήρα.Παρατημένο,meego,αλλά ας μου πει όποιος θέλει, ό,τι θέλει για ποιότητα , εμπειρία χρήσης και καθημερινότηα. Γούστα είναι αυτά ούτως ή άλλως…

Tasos Spanos

Διαβάζω αρκετά εδω.
Μετρο σύγκρισης δεν υπάρχει μεταξύ των 2 λειτουργικών. Ενα καινούργιο καράβι παρατημενο σ ένα λιμάνι δεν παει κρουαζιέρα.

Για εναν μετριο χρηστη να η belle ειναι καλη αλλα ο χρηστησ θα μεινει μετριοσ.
Με μια συσκευη Android λιγο να ασχοληθεισ εχεισ ξεφυηει απο το μετριο.
Κατεβαζεισ torrent βλεπεισ ταινιεσ εχεισ office εχεισ οτι ψαχνεισ.

Οσο για Android υπαρχουν συσκευές για κάθε τσέπη. Για να έχεις μια καλη εμπειρία χρήσης η συσκευές με όνομα NEXUS ειναι μονόδρομος. Το Software δένει με το Hardware.
Οι άλλες εταιρίες απλα πετάνε 2-3 μέρη πάνω σ ένα πλαίσιο βάζουν και το Android όπως όπως όσα βλέπει η πεθερά δηλαδη κι έρχονται να σου τα πάρουν απο την τσέπη.

Έχω αλλάξει 15 συσκευές Android. Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά. Το Nexus δίπλα δίπλα με το S3 ειναι μπροστά κι ας μην εχει τα ταχύτερα μέρη.

Για τις γυναίκες iOS Android Windows Phone κάνουν και τα 3 τα ιδια πράγματα. Facebook και φωτογραφίες.

Leo

Είχα το nokia c6-01(belle) για εναμιση χρόνο περίπου και τώρα πήρα το galaxy s advance (gingerbead). Στο μόνο που υπερτερεί το android είναι ο αριθμός των εφαρμογών. Στο nokia store παρ’όλα αυτά υπάρχουν αρκετές εφαρμογές, οι οποίες είναι και πιο προσεγμένες. Το belle είναι ποιο σύγχρονο του gingerbread και για ένα μέσο χρήστη ποιο λειτουργικό. Πχ το belle έχει απο μόνο του widget που να σου μετράει download/upload και δεν χρειάζεται να κατεβάσεις 5-6 διαφορετικά για να δεις πιο σου κάνει. Περιμένω να δω το jelly bean γιατί το gingerbread πάλιωσε…

makis88

@Tasos Spanos κατι μας είπες τώρα!! torrent κατέβαζε το symbian πριν βγει το android. Όχι ότι χρειάζεται και ιδιαίτερα αλλά τέλος παντων! Ταινίες παίζει επίσης όπως και με υπότιτλους ακόμα και σε ξεχωριστό αρχείο .srt και έχει δωρεάν Microsoft office οπότε όλα αυτα που ανέφερες δεν είναι σημεία που υπερτερεί το android. Απλα το εληξαν απ’τη Nokia και δεν θα δούμε νέες συσκευές στο μέλλον με ότι αυτό συνεπάγεται. Αυτή είναι η ουσία!

Υπήρξα και εγω λάτρης του Symbian λογισμικού και της ΝΟΚΙΑ, για μια ομαλή μετάβαση στον κόσμο της τεχνολογίας σου προτείνω το iOS της apple, εύκολο περιεκτικο και ποιοτικό, έχω δοκιμάσει και το android αλλά το iOS Kai oi συσκευές της apple ειναι μοναδική εμπειρία.

wolf

Ραφαέλα εγώ θα σου πρότεινα να πας καλύτερα σε ios, το ίδιο θα πρότεινα σε οποιαδήποτε γυναίκα γιατί είναι πολύ απλό και εύκολο λειτουργικό. Επιπλέον τα πολλά μειονεκτήματα και κλειδωματα πού έχει μάλλον δεν θα σε απασχολήσουν ποτέ..! Το android όχι ότι είναι δύσκολο άλλα θεωρώ ότι ταιριάζει περισσότερο σε χρήστες πού την ψάχνουν περισσότερο με την τεχνολογία και με το smartphone τους..! Τώρα εάν πας σε android καλύτερα να πας το λιγότερο σε χαρακτηριστικά galaxy s2 για να ευχαριστηθείς εμπειρία χρήσης και να μην γράφεις σε επόμενο άρθρο για κολλήματα και τέτοια..!

Θα δωσω οχι ενα αλλα δυο χαρακτηριστικα παραδειγματα περι iOS και iphone , που ας πουμε οτι δειχνει κατα καποιο τροπο το ποσο fashion victims μπορει να ειναι καποιοι/καποιες. 2 φιλες μου αμφοτερες ειχαν το iphone 4 & 4s … Αυτον τον 1+ χρονο που εγω εχω ενα ταπεινο οπως λενε xperia , αυτες μου “κοπανουσαν” οτι εχουν η μια καλυτερο κινητο απο την αλλη, και οι 2 καλυτερο απο μενα…Ο λογος ανυπαρκτος βεβαια (εχω iphone, αρα ειναι καλυτερο απο το δικο σου, αυτος ηταν ο λογος) Οσο περνουσε ο καιρος,καλη η μοστρα με το iphone στο τραπεζι του καφε ,ομως αρχισαν να βαριουνται την μονοτονια του iOS και οσο αλλαζα τον τροπο εμφανισης του κινητου μου εγω, τοσο πιο πολυ την “ψιλιαζονταν” με το τι εστι android λειτουργικο(σημειωνω οτι ειναι μεσαιας κατηγοριας το κινητο μου )…Εγω καταρχας τους ελεγα να συγκρινουν τα 2 δικα τους κινητα γιατι δεν υπαρχει συγκριση με το δικο μου ( εκαστος στο ειδος του). Θελω να πω με αυτο πως αν ξερεις για τι το θελεις ενα κινητο, τοτε αγορασε το…Αν το θες για κινησεις εντυπωσιασμου, τοτε αστο καλυτερα, μαλλον θα το μετανοιωσεις καποια στιγμη! (ΥΓ: Η μια κραταει το iphone το οποιο και… Συνέχεια »

Panos7GR

+1 στα λεγόμενα του icecube συμφωνώ και επαυξάνω, όμως ότι και να πεις οι χρήστες που δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ με το Symbian, θα σε διαβάσουν και δεν θα καταλάβουν γρι. Το Symbian για εμένα ήταν και θα μπορούσε να γίνει ένα από τα καλύτερα mobile OS στην αγορά. Η ΝΟΚΙΑ όμως αποφάσισε να το σκοτώσει. Γι αυτό λοιπόν οτι σύγκριση και να κανείς το Symbian θα μείνει απλά μια ανάμνηση σε εμάς που το ζήσαμε. Αυτή τη στιγμή αργοπεθαίνει και στο τέλος θα μείνει στην ιστορία. Σε αντίθεση το Android που θα εξελίσσεται συνεχώς… Από πέρισυ είμαι Android user και είμαι ικανοποιημένος. Έχω μια mid-end συσκευή και δεν μου δημιούργησε ποτέ πρόβλημα. Αυτό που με έκανε να πάω στο Android είναι η κάποια ομοιότητα με το Symbian και ότι ήταν τότε πολλά υποσχομενα λειτουργικό. Πλέον για Symbian δεν το σκέφτομαι καν, εκτός και αν κάνει μια ξαφνική- σημαντική κίνηση η ΝΟΚΙΑ και το αναστήσει. Μάλλον ίσως ξαναγυρίσω σε Symbian λόγο στρατού αν βρω κανένα ΝΟΚΙΑ που τρέχει Symbian χωρίς κάμερα, βέβαια, με το πολύ 50€. Αλλιώς ένα Alcatel με 10€ και είμαστε κομπλέ… @Ραφαέλα: Έλα στον κόσμο του Android! Δεν έχεις να χάσεις τίποτα… Εδώ μπορείς να βρεις τα… Συνέχεια »

@panos7GR συμφωνω μαζι σου, ηταν πολυ καλο το symbian , απλα οχι οτι επειδη υπαρχει το σχετικα νεοτερο belle , χαντακωσαμε τα πυροτουβλα του android αμεσως…Και διαφωνω με τον τονο του icecube…Υπηρξα οπως προανεφερα και εγω symbian χρηστης και οχι σε ενα αλλα 2 διαφορετικα εντελως κινητα και η αποψη σου με καλυπτει πολυ περισσοτερο απο του icecube!
Συμφωνω με τα οσα λες στην Ραφαελα απλα θα παρατηρουσα οτι τα 512 ram ειναι λιγα , απο 768 και πανω ειναι ικανοποιητικοτερα για να μπορεις να χαρεις τα περισσοτερα “καλουδια” … 🙂

Ραφαέλα

Υπέροχες όλες οι γνώμες σας & πολύ χρήσιμες 🙂 Ευχαριστώ πολύ & να ξέρετε πως με βοηθάτε απίστευτα πολύ στην επιλογή του επόμενού μου κινητού…

icecube

λοιπον…. microsoft office , shazam, traveler, city lens, f-secure, joikuspot, bigscreen, dlna , hdr camera, panorama, zip, fasttube, opera mobile browser, html5, αν. σε ραδ. , scydrive, comunicator, nokia drive, nokia maps, check in, flv, mpeg4, dvix, mkv, dts speaker, dolby headpfhones, pureview, 64gb microsd,…. πωπω ο καημενος εχω νοκια belle, ουαααα, θα βαλω τα κλαματα, χα,χα,χα…. και η belle δεν χρειαζεται 1gb ραμ για να “τρεξει”, ειναι γραμενη για απευθειας εγκατασταση στη ρομ, και αν δεν θες να “κουραζεις” τη ραμ οι εφαρμογες απο nokia store με προεπιλογη σου πανε κατευθειαν στην microsd ή τη μνημη μαζικης αποθηκευσης….. βρε, βρε τον κακομοιρη τι θα κανω που εχω το 808 με την belle… ουααααααα…..

Στρατος

@icecube το symbian ειναι ενα αρκετα κακο λειτουργικο συστημα..εκανες τεραστια μα τεραστια βλακια που πληρωσες τοσα χρηματα για να παρεις ενα nokia symbian phone.το χειροτερο symbian UI ειναι της Νοκια…αν διαβασεις πιο πανω θα δεις την ιστορια μου με τα symbian…αντι ενος καλου android smartphone η μιας ios συσκευης προτειμισες symbian??????:-/ δεν σχολιαζω καθολου το ovi store που δεν εχει καν το 1/50 των εφαρiμογων του android…αυτη τη στιγμη σου γραφω απο το κινητο μου (sonyxperia sola)εκανες μοιραιο λαθος

icecube

@ στρατος , ειπαμε…. ουααααααα……

Στρατος

@icecube καλα κανεις και κλαις……σε λυπαμαι…με symbian

keysmith

εγώ είμαι σε android αλλα ζαχαρώνω ένα symbian.. Το 808. Εκτός από πληροφορικός και λάτρης της τεχνολογίας έχω και αγάπη για την φωτογραφία. Δυστυχώς η nokia βγάζει το μονο καταπληκτικό φωτοκινητό αντάξιο των απαιτήσεων μου για φωτογραφίες. Επέλεξε και παλι καλά να το δώσει σε symbian μοντέλο αντί των κλειδωμένων wp 7.5 (τότε). Παλι καλά ξαναλέω. Τι ωραία θα ήταν όμως να είχε υιοθετήσει android και αυτή και τώρα να έχουμε το nokia 808 σε android. Όνειρα είναι αυτά.
Το symian δεν το ξερω αλλα δεν αμφιβάλω ότι σαν χρήση και εμπειρία θα είναι μια χαρά. Εχει ένα θέμα με τις εφαρμογές και δει τις δωρεάν. Μπήκα στο market τους και έκλαιγα.. Είναι τόσες λίγες και καημένες. Πράγματα που τώρα έχω και διασκεδάζω δεν υπάρχουν σε symbian. Αλλα αυτή η φωτογραφική μου θολώνει το μυαλό και θα το κάνω το λάθος να το πάρω..

Για να δούμε, θα επικρατήσει η λογική ή το συναίσθημα..

Apostolos

φίλε keysmith, εσύ δεν θες τηλέφωνο, εσυ θες φωτογραφική μηχανή, για να βοηθήσω στο λέω

Μαριαλένα

Αγαπητή Ραφαέλα, πολύ χρήσιμο το άρθρο σου, γιατί και εγώ είμαι χρήστης Symbian τα τελευταία 5 χρόνια και πλέον με το Belle που χρησιμοποιώ, βλέπω πως ναι με βολεύει στη καθημερινότητά μου, με τις στάνταρ εφαρμογές που χρησιμοποιώ, αλλά αυτό το “κάτι” που έχει το IOS και το Android, δυστυχώς δεν μας το δίνει πια το λειτουργικό που χρησιμοποιούμε.

Ζηλεύω και εγώ που οι φίλοι μου μπαίνουν με τη μια στα κοινωνικά δίκτυα από το κινητό τους, ή συνδέεται άμεσα στο ασύρματο δίκτυο και εγώ πρέπει να κάνω βουντού για να τα πετύχω κι έτσι σκέφτομαι να αλλαξοπιστίσω σε android, αν και αισθητικά μια χαρά είναι τα symbian με την εμφάνισή τους.

Δυστυχώς το πιο δημοφιλές λειτουργικό έμεινε πια πίσω και η τεχνολογία, ειδικά όταν έχει να κάνει με “ανήσυχους” χρήστες, μας δίνει ολοένα και περισσότερα ερεθίσματα να αναζητούμε το κάτι παραπάνω σε επιδόσεις και εφαρμογές.

Συμφωνώ με τον Θωμά, αλλά τώρα πια τα δυο λειτουργικά, είναι μονόδρομος…

Καλή επιλογή!

Ραφαέλα

Καλησπέρα σας ξανά από εμένα. Μαριαλένα με καταλαβαίνεις από ότι βλέπω και εγώ λέω να αλλάξω κατεύθυνση και να πάω σε android,όμως όπως λέει και ο φίλος μας ο keysmith για την φωτογραφική του κινητού,έτσι και εμένα με έχει κερδίσει η φωτογραφική του δικού μου..Όμως εκτός από αυτό,θα ήθελα κάποιες εφαρμογές που δεν έχει το Symbian αλλά έχει το Android.Εντάξει πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι που έχουμε κινητά εάν εξαιρέσουμε πως κάποιοι ακόμα έχουν τα πρώτα πρώτα κινητά με έγχρωμη οθόνη που είχαν βγει περίπου το 2001.Εμείς είμαστε κάπως πιο τυχεροί,όμως εάν μπορούμε,ας βρούμε ο καθένας μας τι μας αντιπροσωπεύει & μετά ας προσπαθήσουμε να το πάρουμε εάν έχουμε την οικονoμική δυνατότητα..

keysmith

@Apostolos

Καλά κάνεις και μου το λές 🙂 Αχ και να ήξερες.. Λές να μην έχω “μηχανή”? 😛

Μια για τα σοβαρά Canon Eos 500D, 18-200IS, 50 f1.8
Μια φορητή Canon s90 (πολύ καλή
Μια oly C770 (θεϊκή για την εποχή της)
Μία από τα παλιά film EOS 500N, 28-90, Sigma 75-300
Μία από τα πρώτα μου βήματα Zenit ET, Hellios 58mm f:2, helios 38mm f:2,8

Και τώρα θέλω μια να την έχω Π Α Ν Τ Α μαζί μου (δλδ ένα κινητό). Το μονο που μου “κάνει”, είναι το 808. Και αυτό έτυχε να έχει Symbian :/

Για να δούμε.. τι θα κάνω..

icecube

@ στρατος κατσε φαε εσυ πορτα απο τη σονυ, μεινε με την 4.0, και νομιζω πως εσυ πρεπει να κλαις με μια μαπα καμερα 5αρα που εχεις…. και οσο για τις εφαρμογες εαν δεν εισαι αγραματος και διαβασεις το σχολειο μου θα δεις οτι εχω υπεραρκετες και μπορω να κατεβασω και αλλες. εσυ ποσες απο τις χιλιαδες του αντροιντ χρησιμοποιεις; σιγουρα θα χρειαζεσαι πολλες αφου τοοοοο…. sole σου δεν αναπαραγει τιποτα περα του mpeg4 και σιγουρα μονο μεχρι 720p που σου παρεχει η κακομοιρη καμερα του…. εγω λυπαμαι φιλε μου καθως εισαι αδαης και αμαθης….

iceman

@ μαριαλενα, απο οτι καταλαβα δεν σου φταιει το κινητο αλλα εσυ δεν εχεις ιδεα πως να το χειριστεις, καθως -ειδικα με την belle – τα παντα ειναι πανευκολα στην προσβαση (εξτρα widget στην αρχικη οθονη για facebook,email, κ.τ.λπ.) γρηγορος browser (κατεβασε απο νοκια store τον opera mobile browser 12(full flash suport)και με html5, και το καλυτερο wi.fi (το ενεργοποιεις απλα κατεβαζωντας το status bar ή προσθετωντας το αντιστοιχο widget σε μια τις οθονες σου,πιο ευκολα δε γινεται…),καθως παραδοσιακα τα νοκια εχουν τις πιο δυνατες κεραιες… αφου εισαι “ανησυχη” χρηστης θα καταλαβαινεις τι σου γραφω ετσι; κριμα ειναι να σκορπας αδικα τα χρηματα σου…

Μαριαλένα

Author: iceman Comment: @ μαριαλενα, απο οτι καταλαβα δεν σου φταιει το κινητο αλλα εσυ δεν εχεις ιδεα πως να το χειριστεις, καθως -ειδικα με την belle – τα παντα ειναι πανευκολα στην προσβαση (εξτρα widget στην αρχικη οθονη για facebook,email, κ.τ.λπ.) γρηγορος browser (κατεβασε απο νοκια store τον opera mobile browser 12(full flash suport)και με html5, και το καλυτερο wi.fi (το ενεργοποιεις απλα κατεβαζωντας το status bar ή προσθετωντας το αντιστοιχο widget σε μια τις οθονες σου,πιο ευκολα δε γινεται…),καθως παραδοσιακα τα νοκια εχουν τις πιο δυνατες κεραιες… αφου εισαι “ανησυχη” χρηστης θα καταλαβαινεις τι σου γραφω ετσι; κριμα ειναι να σκορπας αδικα τα χρηματα σου… @Iceman: Καταρχήν δεν χρειάζονται χαρακτηρισμοί όπως αυτοί που χρησιμοποιείς, για να σχολιάσεις την άποψή μου αγαπητέ. Δεν απευθύνεσαι σε εξωγήινους για να μην ξέρουν πως χρησιμοποιούν το κινητό τους και το λειτουργικό πρόγραμμα που έχει. Εδώ και σχεδόν δύο χρόνια που έχω το συγκεκριμένο κινητό, το έχω “ξεκοκαλλήσει” όσον αφορά τα προγράμματα που έχω εγκαταστήσει και κάνω και όλες τις αναβαθμίσεις που προβλέπονται, για να είμαι up to date. Δυστυχώς το Symbian ήταν κάποτε το καλύτερο λειτουργικό στα κινητά και έχει ακόμα ευχρηστία και επιλογές, αλλά δεν μπορεί πλέον να ανταγωνιστεί ούτε το… Συνέχεια »

iceman

@ μαριαλενα, δεν εχω κανενα σκοπο να σε μειωσω, εσυ μειωνεις τους αλλους μιλωντας για “ανησυχους” χρηστες λες και αυτοι που χρησιμοποιουν symbian s40 σειρα asha, ή belle refresh, ή belle fp2 ειναι “λοξοι”…. μιλησες για διαφορα “κοληματα” του belle τα οποια δεν ισχυουν καθως στο 808 που εχω τα παντα λειτουργουν ομαλα και γρηγορα. επιπλεον σου προτεινα λυσεις στα προβληματα που εθεσες και οντως εκανα τον διαχωρισμο για να ειμαι σιγουρος οτι καταλαβες – οπως ειπες δεν γνωριζουν ολοι το κινητο τους!- αν τωρα ακομα επιμενεις να διαθεσεις χαζα χρηματα για κατι – που πιστεψε με – ειναι τελειως ανωφελο (αντροιντ κινητο), γουστο σου, καπελο σου! και πιστεψε με εχω απαιτησεις απο το κινητο μου για αυτο και εχω το 808 : κορυφαια καμερα, γρηγορο ιντερνετ( opera 12 full flash suport), αμεσες ειδοποιησεις σε οθονη κλειδωματος και οθονες, εφαρμογη μουσικης και ραδιο τοσο καλοσχεδιασμενα, offline χαρτες, offline λειτουργια ραδιο, λειτουργια ξυπνητιριου ακομα και οταν ειναι κλειστο, αναπαραγει ολες τις μορφες ηχου και εικονας (το 808 σε 1080p),…. οπως βλεπεις δεν υπαρχει κατι που λειπει ή δεν κανει καλα το 808 με τη belle fp2 στο οποιο υπερτερει το android… στο αντροιντ θα συναντησεις κοληματα, για να εχεις τις πιο… Συνέχεια »

Μαριαλένα

@ iceman: για το 808 θα συμφωνήσω μαζί σου σε αυτά που λες. Έχω το C7-00 και έχω παρατηρήσει ότι με το Refresh που φοράει ως αναβάθμιση, παρουσιάζει ασυμβατότητες σε προγράμματα που λειτουργούσαν μέχρι τότε κανονικά π.χ. Lyrics αλλά και Κοινωνικά Δίκτυα που αν δεν το φορμάρω και βγάλω όλες τις εφαρμογές από το Ovi Store δεν λειτουργούν κανονικά. Η άποψή μου είναι πως για τη συσκευή σου εκ των πραγμάτων δεν έχεις τέτοια προβλήματα γιατί είναι νεότερη και λόγω της τεχνολογίας που έχει αξίζει τα λεφτά της. Έχω κι εγώ αισθητικά και κατασκευαστικά ένα κινητό με πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, όμως οι ασυμβατότητες αυτές που παρουσιάζει πλέον με κάνουν να σκέφτομαι και τα άλλα λειτουργικά συστήματα πλέον για να “ξεφύγω” από τα συγκεκριμένα προβλήματα. Και τα Windows 8 μου είναι ελκυστικά, αλλά και το Android 4.2+ δεν με αφήνει αδιάφορη γι’ αυτό ακριβώς το λόγο. Προτιμώ τη Νόκια ως κατασκευαστή, αλλά η επιλογή μου πια δεν είναι μονόδρομος, όταν προσφέρονται ισχυροί επεξεργαστές και μνήμες RAM που εξυπηρετούν το multitasking που θα ήθελα να έχει το κινητό μου από εδώ και εμπρός. Στα χρήματα που διαθέτω που φτάνουν για τη μεσαία κατηγορία τιμών, η Nokia δεν έχει κινητά που να… Συνέχεια »

icecube

και εγω θα συμφωνησω μαζι σου! με το c7 υπαρχει ενα οριο δυνατοτητων στο οποιο εχει φθασει και δε παει παραπερα. το οτι υποστηριζεται ακομα και “τρεχει” σημερινες εφαρμογες ειναι θαυμα… ειναι απλα περα των δυνατοτητων του…ειναι αδικο ομως να συγκρινεις το c7 με τη refresh με τα android 4.0 και πανω… το c7 θα το συγκρινεις με ενα κινητο αντροιντ με 700αρι επεξεργαστη και 2.3… γνωμη μου; παρε ενα νοκια 701 (1,3 cpu – 512 ram – 1g rom dolby sound)και αναβαθμισε το σε nokia belle fp2…. θα δεις πως θα σε καλυψει πληρως με τις ικανοτητες του σαν κινητο, οι αγαπημενες σου εφαρμογες θα τρεχουν ομαλα και απροβληματιστα και η πλουσια επιλογη widgets (πανω απο 20), θα σου λυσουν τα χερια… εκτος απο την στανταρ προσφορα εφαρμογων που θα σε καλυψει πληρως με το πρωτο power on,(ακομα και widget καταναλωσης δεδομενων εχει…), το μονο που θα χρειαστει να κατεβασεις ειναι το opera mobile browser 12 για ιντερνετ. επισης δεδομενη υποστηριξη των εφαρμογων της microsoft και εξτρα λειτουργιες για την καμερα(δεν ειναι pureview αλλα εχει απιστευτη ποιοτητα βιντεο, εξαιρετικη φωτο σε ολες τις συνθηκες-νυχτα-μερα) και βεβαια την πιο φωτεινη οθονη κατω απο τον ηλιο συν τον πολυ καλο ηχο… Συνέχεια »

apostolos

εσεις που ειστε ακομα κολλημενοι με το symbian, δεν ξεκολλατε προφανως γιατι εχετε σκασει πολλα 600αρια για s60 (και ακομα δεν το εχετε χωνεψει) που σας χρεωνε πριν καποια χρονια η nokia, για ενα και καλα “smartphone” μονο και μονο, επειδη ειχε ενα αυτοκολητο carl zeis πανω του και επειδη μπορουσε να πει το ονομα αυτου που σε καλει

icecube

μαθε να διαβαζεις,…, ποτε δεν εχω δωσει πανω απο 200 ευρω λογω -αναβαθμισεις, ανταλαγες- και οταν ανακαλυψατε εσεις το αντροιντ γινατε προβατα μαζι με τα μηλακια….

iceman

@ μαριαλενα , οντως το nokia 701 ειναι πολυ καλη επιλογη.
@ icecube, +1.

Κώστας Βλαχάκης

Iceman και icecube είναι ο ίδιος χρηστής. Σε παρακαλω πολυ σχολιαζε με ένα nickname γιατι προκαλείται σύγχυση. Δεν καταλαβαίνω γιατι το κανεις αυτο.

Εχεις επικοινωνησει μαζι μου με email και σου έχω δωσει την αδεια να δημοσιευσω αρθρο σου για το Symbian και εσυ καθεσε και στήνεις διαλλογους;

Μαριαλένα

@ icecube: Είναι πράγματι πολύ χρήσιμα τα στοιχεία που μου έδωσες για το 701 και θα το κοιτάξω, αλλά επειδή κοιτάω και το Lumia 900 ως εναλλακτική και με τιμή στα 300 ευρώ ιντερνετικά, με ενδιαφέρει να μην κολλάει το τηλέφωνο από τις εφαρμογές που τρέχουν, να συνδέομαι απροβλημάτιστα στο διαδίκτυο, να έχω αυτονομία στη μπαταρία, να έχω καλή φωτογραφική μηχανή και ακουστική στο ηχείο και φυσικά αισθητική στη συσκευή και απροβλημάτιστο λειτουργικό, με τη ποικιλία των εφαρμογών που διαθέτει…

Tony Cool

Οπως και να το κανουμε,οσα λογακια και να πουμε για να το ωραιοποιησουμε,στο τελος το 808 ειναι ενα τηλεφωνο των 100 ευρω που πανω του εχουν κολλησει μια εξαιρετικη καμερα.Και εμφανισιακα ειναι ακομα πιο ασχημο απο την περιγραφη μου.Enough said.
To μονο καλο που εχει το symbian εν ετη 2012 ειναι οτι σε συσκευες απο 150 ευρω και κατω μπορει να προσφερει μια αρκετα σταθερη εμπειρια χρησης στον user του ενω με το android αν καποιος δεν το ψαξει αρκετα μπορει να αγορασει καποια απο τις απειρες μπακατελες που κυκλοφορουν σε αυτα τα λεφτα και να τα κλαιει.
Με μια μικρη ερευνα αγορας παντως μπορει να αγορασει καποιος με 200+ ευρω εκπληκτικες συσκευες android (κατα προτιμηση περσυνα-προπερσυνα flagships αντι για καινουριες συσκευες) η για κατι διαφορετικο ενα wp8 τηλεφωνο.Τιποτα αλλο.

N8

@Αποστόλης TO N9 ειναι απο τα καλυτερα κινητα που υπαρχουν,μπορεις να το εχεις dual-boot,τρεχει οτι διανομη linux θελεις και θα παρει και shailfish os

custom symbian os εχει δοκιμασει κανενας σας ??? δοκιμαστε και μετα μιληστε για symbian ui (δεν ειναι και ανδροηδες αλλα καλα στεκεται ) μιλαω για custom belle+ os
ειμαι κατοχος ενος n8 το οποιο εχει custom symbian os και τρεχει τελεια γιατι σημασια δεν εχει ο επεξεργαστης αλλα το λογισμικο ποσο ελαφρυ η βαρυ ειναι

icecube

@ n8 : εχω δει στο youtube βιντεο με custom rom απο nokia belle οπως π.χ. την delight belle και τη skyfire belle οι οποιες κανουν παπαδες (εσυ ποια τρεχεις;) που καλο θα ηταν να υιοθετησει η μαμα νοκια σε επομενα updates! απο την αλλη το n9 για μενα ειναι ο ορισμος ενος κινητου και σε σχεδιασμο και σε λειτουργικο, μακαρι να του εβαζαν ελληνικο μενου και πληκτρολογιο! σαν κατοχος του 808 ειμαι υπερευχαριστημενος….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Internet Ladies Talk vasoula

Ladies Talk: Η Βασούλα ζει κοινωνικά με το Tradeordonate.com

Μόλις τελείωσα το βιβλίο μου. Πρέπει να βρω ένα άλλο να το ανταλλάξω. Να έβρισκα και μια βιβλιοθήκη να την ανταλλάξω με το παιδικό καθισματάκι που δεν μου χρειάζεται πια. Να χαρίσω και το ποδηλατάκι που πιάνει τόσο χώρο στην αποθήκη. Ίσως στο tradeordonate.com κάτι να βρω!

Software applications apps Ladies Talk

Ladies Talk: Η Βασούλα ψάχνει για ταξί με το TaxiBeat

Τόσες μέρες απεργία στα ΜΜΜ αναγκαστικά κάποια στιγμή πρέπει να πάρεις ταξί. Επειδή δεν θέλεις να δώσεις και 5 ευρώ επιπλέον στο ραδιοταξί, τι κάνεις; Βγαίνεις στην κεντρική λεωφόρο, κάνεις την προσευχή σου και ξεκινάει το κυνήγι των κίτρινων (στην Αθήνα) μαγισσών! Κι η ώρα περνάει και το κρύο τρυπάει, όπου να ’ναι πιάνει και […]

Internet Internet Ladies Talk vasoula

Ladies Talk: Η Βασούλα πάει super market με το e-prices.gr

Θέλεις να πας στο σούπερ μάρκετ. Δεν θέλεις όμως να σε πιάσουν και κορόιδο. Δεν έχεις όμως και την πολυτέλεια να γυρίζεις από μάρκετ σε μάρκετ για βρεις την καλύτερη τιμή. Και σε αυτό το σημείο έρχεται το Υπουργείο Ανάπτυξης-Ανταγωνιστικότητας-Υποδομών-Μεταφορών & Δικτύων (ουφ) με το παρατηρητήριο τιμών να γίνει ένα από τα βασικά σου εργαλεία! […]

Internet Ladies Talk vasoula

Ladies Talk: Η Βασούλα κάνει… “ωτοστόπ” με το Pamemazi.gr

Πρέπει να πάω Θεσσαλονίκη. Να πάω με το τρένο; Αεροπλάνο; Αυτοκίνητο καλύτερα. Μα δεν έχεις αυτοκίνητο. Και ποιος σου είπε ότι πρέπει να έχω αυτοκίνητο! Μα τι λες; Λέω Ελληνική Βάση Συνοδήγησης Pamemazi.gr το σύγχρονο ωτοστόπ! Η ευρωπαϊκή πλατφόρμα Carpooling.com μετά την Γερμανία, τη Γαλλία, την Αυστρία, την Ελβετία, την Αγγλία, την Πολωνία και την […]