Ladies Talk: Η Βασούλα ψάχνει για ταξί με το TaxiBeat

Τόσες μέρες απεργία στα ΜΜΜ αναγκαστικά κάποια στιγμή πρέπει να πάρεις ταξί. Επειδή δεν θέλεις να δώσεις και 5 ευρώ επιπλέον στο ραδιοταξί, τι κάνεις; Βγαίνεις στην κεντρική λεωφόρο, κάνεις την προσευχή σου και ξεκινάει το κυνήγι των κίτρινων (στην Αθήνα) μαγισσών! Κι η ώρα περνάει και το κρύο τρυπάει, όπου να ’ναι πιάνει και βροχή. Κάτι κάνεις λάθος.

Τέρμα πια στην ταλαιπωρία. Ήρθε η ώρα να σε σώσω. Ή μάλλον το Taxibeat ήρθε να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο μετακινείσαι στην πόλη.

taxibeat, Ladies Talk: Η Βασούλα ψάχνει για ταξί με το TaxiBeat

Από το κινητό σου (Android application,iPhone application) ή τον υπολογιστή σου www.taxibeat.gr, η υπηρεσία βρίσκει το σημείο που βρίσκεσαι, σου δείχνει ποια ταξί είναι κοντά σου, “καλείς” τον οδηγό που διάλεξες, βλέπεις όλη την διαδρομή μέχρι να έρθει σε εσένα, σου έρχεται το σήμα ότι το ταξί σου έφτασε, απολαμβάνεις την διαδρομή και για το τέλος βαθμολογείς για να ξέρεις για την επόμενη φορά. Α! και όλα αυτά δωρεάν. Πληρώνεις μόνο την αξία της διαδρομής και τίποτα παραπάνω.

Ένα ακόμα συν είναι πως όταν είσαι λιμάνι, αεροδρόμιο, κτελ ή τρένο, το σύστημα καταλαβαίνει αμέσως που είσαι, συμπληρώνεις κάποια στοιχεία (όπως ο αριθμός πτήσης που πέταγες), το ταξί σου παρακάμπτει την ουρά και μπαίνεις πρώτος αφήνοντας την ταλαιπωρία για τους άλλους.

Μάλιστα μπορείς να διαλέξεις οχήματα όχι μόνο βάση οδηγού αλλά και βάση των προσφερόμενων υπηρεσιών όπως WiFi στο ταξί, εφημερίδες, περιοδικά, βρεφικό κάθισμα, πιστωτικές κάρτες, μεταφορά κατοικίδιων, φορτιστή κινητών κτλ. Ένας από τους οδηγούς εγκατέστησε μέχρι και καφετιέρα και κερνάει ζεστό καφέ τους πελάτες του. Οι οδηγοί είναι όλοι ταυτοποιημένοι, έτσι ώστε να φαίνεται το στίγμα τους καθώς πλησιάζουν και εσύ δεν έχεις παρά να σηκώσεις το χέρι σου κρατώντας το κινητό σου για να ξεχωρίζεις από το πλήθος. Άσε που αν ξεχάσεις κάτι μέσα στο ταξί έχεις το τηλέφωνο του οδηγού για να τον καλέσεις αμέσως, χωρίς να πάθεις πέντε εγκεφαλικά. Μέσα στην εφαρμογή μπορείς να δεις και σε real-time την κίνηση στους δρόμους.

Το taxibeat είναι ελληνική εφεύρεση με εμπνευστή τον Νίκο Δρανδάκη, Founder & CEO της εταιρείας. Μιας και πηγαίνει πάρα πολύ καλά στην Ελλάδα αποφάσισαν να εξάγουν τον προϊόν και σε άλλες χώρες, έτσι έχουμε πέντε χώρες, έξι γλώσσες, επτά πόλεις. Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Παρίσι, Βουκουρέστι, Όσλο, Ρίο ντε Τζανέιρο, και Σαο Πάολο.

Τα νούμερα λένε ότι στην Ελλάδα έχουμε 1.800 οδηγούς και περισσότερα από 76.000 downloads.
Το taxibeat λοιπόν είναι μια υπηρεσία που έρχεται να μας δείξει το ταξί όπως θα έπρεπε να είναι. Ένα ραδιοταξί αλλιώς.

Ποιος από εσάς είναι taxibeater;

Βασούλα

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
takis1994

Θελω να το χρησιμοποιησω αλλα δεν ετυχε μεχρι στιγμης… Εχω ακουσει τα καλυτερα λογια παντως , συγχαρητηρια στον δημιουργο ! Και η ανταποκριση φυσικα των ελληνων οδηγων ειναι ικανοποιητικη απο οτι εχω δει..μπορει βεβαια να γινει ακομη καλυτερη!

Πανος Σομπολος

Όντως φοβερή ιδέα και εφαρμογή!Όταν θα αναπτυχθεί περισσότερο θα είναι τρομερό εργαλείο μετακίνησης!Μπραβο στον Νίκο Δρανδάκη γιατί σε εποχές απόγνωσης και απαισιοδοξίας αποδεικνύει ότι και τρομερές ιδέες υπάρχουν αλλα και άνθρωποι να τις υλοποιήσουν σε αυτή τη χώρα

spyros

Εχω μεινει με ανοιχτο το στομα. Ειναι φοβερη εφαρμογη με εκπληκτικες δυνατοτητες. Τωρα δεν ξερω κατα ποσο ο κυρ μητσος μπορει να ενταχθει στο taxibeat.(wifi και φορτηση στο ταξι πρωτη φορα ακουω)

Οδηγός Ταξί

1,90 είναι η τηλεφωνική κλήση όχι 5 ευρώ, διορθώσετε το σε παρακαλώ.

dimitris

από 1,92 η απλή κλήση και 3,39 έως 5,65 για τα ραντεβού για να λέμε την αλήθεια.

Θάνος

Το έχω δει είναι πολύ καλό αλλά είναι απαράδεκτο που δεν υπαρχει για WP 7 & WP 8…

Φιλιππος

Ειναι απιστευτη η εφαρμογη παιδια.. Εχω κανει πανω απο 50 διαδρομες και μου εχει βρει ταξι σχεδον παντα! Ακομα και οι “ταριφες” μετατρεπονται σε “οδηγοι ταξι” (λογω της βαθμολογιας!)!

Ps: αν θελετε λιγη δραση καλεστε taxibeat μπροστα απο πιατσα! ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΧΑΜΟΣ!!:Ρ

manolis

“Ποιος από εσάς είναι taxi-beater;” δεν είμαι, δεν έχω δείρει ακόμα ταξιτζή!!!!

πολύ καλή υπηρεσία για μεγάλες πόλεις!!!!

Angelos

Κατσε δλδ απο Ελλαδα εχει μονο Αθηνα..?

Manuelo

Angelos ειναι και για θεσσαλονικη.. Συμφωνω με το Θανο οτι ειναι απαραδεκτο που δεν υπαρχει για WP.

nikolasx

η εφαρμογή Taxibeat από σήμερα είναι διαθέσιμη για windows 8.1 κινητά 🙂

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet apps Social Media WhatsApp

Το WhatsApp θα ενημερωθεί για να υποστηρίζει φωνητική συνομιλία εντός εφαρμογής

Σε συνδυασμό με την πρόσφατη εισαγωγή των Κοινοτήτων, το WhatsApp σχεδιάζει μια μεγάλη προσθήκη για τις δυνατότητες φωνητικών κλήσεων, ειδικά για ομάδες.

Internet apps Social Media WhatsApp

Το WhatsApp θα σας επιτρέψει σύντομα να συνομιλήσετε με το WhatsApp

To WhatsApp κυκλοφόρησε τον δικό της επίσημο λογαριασμό WhatsApp, με το οποίο μπορείτε να συνομιλήσετε για να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με την πλατφόρμα και συμβουλές χρήσης.

Internet apps Social Media WhatsApp

WhatsApp: Οι ενημερώσεις διευκολύνουν την εύρεση και διαχείριση των ομάδων

Το WhatsApp ανακοίνωσε δύο νέα χαρακτηριστικά που έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώσουν το απόρρητο των ομαδικών συνομιλιών της κοινότητας, ενώ διευκολύνουν την εύρεση κοινών ομάδων που έχουν οι χρήστες.

Internet apps Spotify

Spotify: Θα κυκλοφορήσει το πρόγραμμα HiFi χωρίς απώλειες

Το Spotify λέει ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει μια μουσική εμπειρία χωρίς απώλειες, αν και ακόμη παραμένει άγνωστο πότε θα κυκλοφορήσει και σε ποια μορφή.