Larry Page: Δεν είναι κατά του Ad Blocking Software

Ένα από τα πράγματα για τα οποία μπορεί να υπερηφανευτεί η Google, είναι ότι προσφέρει την πλειονότητα των υπηρεσιών της δωρεάν. Προσφέρει πολυάριθμες υπηρεσίες όπως, δωρεάν email, δωρεάν λογισμικό για παραγωγικότητα, δωρεάν cloud αποθηκευτικό χώρο (μέχρι ένα σημείο), δωρεάν mobile λειτουργικό σύστημα, δωρεάν αναζήτηση και λοιπά.

Παρόλα αυτά η Google πρέπει να βγάλει από κάπου λεφτά, και τα λεφτά αυτά έρχονται κυρίως από τις στοχευμένες διαφημίσεις. Με την άνοδο των Ad blocking λογισμικών (λογισμικό το οποίο φιλτράρει τις διαφημίσεις ώστε να μην είναι ορατές από τον χρήστη), θα έλεγε κανείς ότι η Google βρήκε έναν λόγο να ανησυχεί και ότι θα ήταν αντίθετη με τέτοιου είδους λογισμικά.

Ωστόσο, αυτό φαίνεται να μην ισχύει, καθώς στην ετήσια συνάντηση των μετόχων ο CEO Larry Page, δήλωσε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με τέτοιου είδους λογισμικό. Σύμφωνα με τον Page, αυτό δείχνει στην βιομηχανία ότι οι διαφημίσεις πρέπει να παρουσιάζονται στον καταναλωτή με διαφορετικό τρόπο, από αυτόν που γίνεται σήμερα.

Συγκεκριμένα ανέφερε “Μέρος της βιομηχανίας πρέπει να εργαστεί καλύτερα, όσον αφορά στην παραγωγή διαφημίσεων που είναι λιγότερο ενοχλητικές, γρήγορες στην φόρτωση κλπ. Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι συνολικά ως βιομηχανία”

Να συμπληρώσουμε ότι η Google είναι ανάμεσα στις εταιρείες που πληρώνουν υπηρεσίες όπως το AdBlock κάποιο ποσό ώστε οι διαφημίσεις τους να μην επηρεάζονται. Οπότε αυτός ίσως είναι ο λόγος που ο Larry Page δεν ανησυχεί τόσο πολύ, εφόσον είναι σε θέση να πληρώνει.

Τέλος στην Γερμανία υπήρξε μια δικαστική διαμάχη, ώστε να κριθεί αν η χρήση τέτοιου λογισμικού είναι νόμιμη, και το δικαστήριο αποφάνθηκε θετικά.

Larry Page: Δεν είναι κατά του Ad Blocking Software, Larry Page: Δεν είναι κατά του Ad Blocking Software

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Σπύρος

Αποδείχθηκε ότι όντως πληρώνει η Google για να μην επηρεάζονται οι διαφημίσεις της?
Νόμιζα ότι είχαμε μείνει μόνο στις κατηγορίες…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.

Software AI Google

H Google προβλέπει έως και 7 μέρες νωρίτερα τις πλημμύρες με τεχνητή νοημοσύνη

Η Google ανακοίνωσε επίσημα πως χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την επιτυχή πρόβλεψη πλημμυρών των ποταμών.