LG, μας εξηγεί γιατι έκανε στροφή στην απλότητα με το flat UI [video]

Όταν πρωτοείδαμε το design που αποφάσισε να λανσάρει η Apple στο νέο iOS 7, δεν πήρε και τις καλύτερες κριτικές για το ότι αποφάσισε να αφήσει τα τα πολλά πολλά και να στραφεί στην απλότητα χωρίς σκιές και εντυπωσιασμούς. Τελικά όμως άνοιξε τον δρόμο και για τις υπόλοιπες εταιρείες όπως και για την LG.

H LG λοιπόν κυκλοφόρησε ένα βιντεάκι στο οποίο παραδέχεται ότι μέχρι πρόσφατα χρησιμοποιούσε σκιές και και τρισδιάστατες απεικονίσεις προκειμένου να εντυπωσιάσει και εξηγεί γιατί αποφάσισε να στραφεί στο flat UI τελικά.

Δείτε το video έχει αρκετό ενδιαφέρον:

, LG, μας εξηγεί γιατι έκανε στροφή στην απλότητα με το flat UI [video]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

24 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nikos

Και πολύ καλά έκανε που άλλαξε το UI!Άντε σιγά σιγά να παίρνει σειρά και η Samsung γιατί το touchwiz φαίνεται πραγματικά γελοίο με τα τόσο έντονα και υπερκορεσμένα χρήματα…

Konstantinos

Η διαφήμιση πάντως είναι εξαιρετική!! Ασχέτως με το περιεχόμενο που διαφημίζει, η δουλειά που έχουν κάνει είναι απίθανη.

Λευτερης Τολ.

Το g2 πρεπε να πάρει το ui Γτ δν παλεύεται..

tolkien

Μια παρενθεση αλλα απ οτι θυμαμαι ολα τα sites λεγανε οτι η apple αντιγραφει το flat design της Microsoft με τα WP8. Και οχι οπως το αναφερεται παραπανω.

wrangler10

Και το μοναδικό πράγμα που δεν μου αρέσει ειναι αυτο το UI στο G3 αλλα σιγουρα ειναι πιο ελαφρύ για το hardware και θα παιζει και αυτο τον ρόλο του στην γενική κατανάλωση της μπαταρίας.

giannogeorge

@tolkien Ακριβώς. Έτσι, για να μην ξεχνάμε.

sosimple

Και εγω το ui του g3 χρησιμοποιώ στο g2, γιατί το βρίσκω ομορφοτερο. Μοδα ειναι βέβαια. Σε βαρεθούμες μηνες ίσως το βαρεθουμε και παμε σε κατι αλλο. Η LG εκανε πολυ καλή δουλειά ειδικά στα εικονίδια. Αυτα που λέει στο βίντεο ειναι βέβαια τριχες.. Απλα το απλο ui το εκανε μοδα η Apple και την αντέγραψαν ολοι..

wrangler10

Γενικώς τρέχει πολύς κοσμος πισω απο την apple 😉

qwerty

Το πρόβλημα στο gui της όπως και στους περισσοτερους android κατασκευαστες είναι ότι δεν υπαρχει μια ομοιομορφια στο σχεδιασμο των εικονιδιων, αλλου βλεπεις τετραγωνα αλλου κυκλους αλλου κανενα πλαισιοα κια ολα αυτα στο ιδιο gui ανακατεμενα το οποιο δεν ειναι ελκυστικο στο ματι τις περισσοτερες φορες.

Manos Vs

Πρέπει και άλλα μοντέλα της να πάρουν την αναβάθμιση.

Manos Vs

@Κώστας Βλαχακης, ξέρεις αν θα πάρει το Ui αυτό το G2;

GiannisMix

Η κα Σιουτη ξαφνικά μας βγάζει πως και αυτο ακομα ειναι αντιγραφή απο την apple. Ημαρτον τι αλλο θα ακούσουμε! Το minimal design ξεκίνησε απο τα wp7. Έπειτα επειδή σε πολλούς άρεσε και άλλοι επηρεάστηκαν και τους κούρασε το φορτωμένο γραφικό περιβάλλον των android αλλάζει η LG γραμμη και θα το κάνουν κ οι υπόλοιποι για προφανείς λόγους. Η apple είχε κουράσει πρώτη απ όλους και το κάνει λιγο καθυστερημενα βέβαια όπως σε όλα της!
ΥΓ όταν βλέπεις ολόκληρη google να το γυρνάει σε flat το gui εσύ η lg δεν έχεις παρα να ακολουθήσεις. Δεν ειδα αναφορα ουτε στη google στο αρθρο. Χεστε την Apple γιατι γίνατε κ εσείς οι κουραστικοί. Πάρτε παράδειγμα και αλλάξτε

BraveNewWorld

@GiannisMix δεν χρειάζεται να δείχνεις ότι ο οπαδισμός είναι τυφλος το ξέραμε ήδη(για μια εταιρεία κιολας, ελεος ρε φιλε). Αναφέρει κατα λέξη “Όταν πρωτοείδαμε το design που αποφάσισε να λανσάρει η Apple στο νέο iOS 7”, δλδ όταν αρχικά είδαμε το design στο ios 7, και όχι οτι πρώτη η Apple πρωτοπόρησε κλπ. Και αν το πας έτσι εσυ minimal desιgn είχε το alcatel μου στο UI πριν 10 χρόνια. Και να στο πω και αλλιώς αν θέλεις και πιο ωμά δυστυχώς για σενα η Google και η Apple είναι σημεία αναφοράς τόσα χρόνια και αυτοί επηρεάζουν την αγορά των κινητων και τις τάσεις και αντιγραφουν η μία την άλλη και όχι η Microsoft. Καλο είναι να βγάζουμε τα γυαλιά. Α και το minimal design υπήρχε χρόνια και δεν γίνεται να το πατεντάρει όυτε η MS ούτε η Apple που είναι πατεντολάγνα.

stavros

Παιδια ξερετε αμα το g2 θα παρει το καινουριο αυτο ui?

Πέτρος Π

Φαίνεται πολύ όμορφο αυτό το καινούργιο UI, με έμφαση στο περιεχόμενο και όχι στους περιττούς και ανούσιους εντυπωσιασμούς..
Πάντως συμφωνώ με αυτούς που λένε οτι όλο αυτό το concept ξεκίνησε από τα WP7 και κορυφώθηκε με τα WP8, οπου πραγματικά έχουν καταφέρει ένα πανέμορφο concept σχεδιασμό με το metro design…
Τελικά βλέπουμε οτι και πάλι η Microsoft είναι ο κυρίαρχος παίκτης ακόμα και στα κινητά, όπως και στα PC εδώ και 20 χρόνια… Όσο και να κράζουν κάποιοι, η Microsoft εξακολουθεί να είναι έτη φωτός μπροστά.. Ας μη ξεχνάμε οτι και ο σχεδιασμός του Tizen της Samsung είναι πιστή αντιγραφή από WP….

Chris

Δεν χρειάζεται να μπερδεύουμε τα πράγματα και ποιος το πήρε από ποιον.
Το flat design είναι μια γενικότερη φιλοσοφία που δεν έχει καμία σχέση με τα κινητά. Ολόκληρο το web έκανε στροφή προς το flat design την τελευταία διετία και φυσικά παρέσυρε και τα υπόλοιπα τριγύρω του. Όπως είπε και κάποιος παραπάνω, μόδα είναι θα περάσει και σίγουρα θα εξελιχτεί και θα αλλάξει.
https://www.youthedesigner.com/2014/03/11/design-wars-flat-design-vs-realism/

sosimple

Δεν είμαι καθόλου υπέρ της Apple τα τελευταία χρόνια γιατί είμαι απο αυτους που πιστευω οτι εχει πλέον μείνει πολυ πισω. Αλλα αυτο δε σημαίνει οτι δεν πρέπει να της αναγνωριζουμε κάποια πράγματα.. Σύμφωνοι πρωτα εβγαλε flat ui η Microsoft και μετά ακολουθεισε η Apple. Επίσης οντως και άλλοι ποιο παλαιά κάναν το ιδιο. Η Apple το εκανε μοδα ομως. Αν δεν το ακολουθουσε αυτη, πολυ αμφιβάλλω αν θα το υοθετουσε κανεις αλλος..
Απλώστε πρόκειται καθαρά για μοδα. Σε κάμποσο καιρο θα το βλέπουμε και θα βγάζουμε σπυρακια..
Επισης αμα δεις τα εικονίδια του ios7, win8, lg g3, κατευθείαν καταλαβαινεις απο ποιον επηρεάστηκε η lg, και καλα εκανε. Προσωπικά μου φαίνεται καλύτερο το αποτέλεσμα απο τους υπόλοιπους.
Αυτο που γράφει ενας φιλος οτι δεν του αρέσει γιατί έχει τετράγωνα και στρογγυλά εικονιδια.. Οκ γουστα ειναι. Στους ποιο πολλους αρεσε παντως. Δεν ξέρουμε αν θα το πάρει επισημα το g2. Ανεπίσημα η ρομ του g3 τρεχει στο g2, λέγεται cloudyG3, θα το βρείτε στο xda. Επίσης με ενα nova launcher, zooper widget και g3 theme το 90% το κάνεις στο g2 και σε καθε κινητο.
Εδω εχω φωτο, και εξηγω σε αλλο φορουμ πως το εχω κανει:
https://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=5427640&highlight=G3+ui+%CE%BC%CE%B5+nova#post5427640

Mixalhs

Κατα τα αλλα εκει στην MS ειναι πισω οταν ειπαν να επενδυσουν στο minimal flat UI απο εποχη Zune, αλλα κουβεντα γι’αυτους καμια.

dark_master

Βασικά τα credits πάνε περισσότερο στο Miui παρά στην MS. Ναι ή MS είναι αυτή που εισήγαγε πρώτη το flat design όμως η Apple αντέγραψε περισσότερο το Μiui παρά την WP.
Άρα αν Θέλουμε να ει.άστε αντικειμενικοί τα credits πάνε αρχικά στην MS,μετά στο Miui και μετά στους υπόλοιπους…

killbillgr

Το θέμα είναι ότι στα Android κινητά κάποια εταιρεία πείρε μυρωδιά το τη παίζεται και σκέφτηκε να φτιάξει πρώτη το δικό της UI να το ελαφρύνει δλδ. Για να τραβήξουν στην ανήφορα γιατί είναι ότι έχουν θέμα σε αυτο τον τομέα πράμα που δε έχουμε δει πόλοι να το δουλεύουν σε Android. Άντε να περνούνε σειρά κι άλλοι κατασκευαστές να ελαφρύνουν τα UI για την καλύτερη απόδοση των συσκευών τους για να μένει και περισσότερη RAM

dimpep

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάθε εταιρία μετά την παρουσίαση ενός προιόντος πρέπει να βγάζει ένα κάρο βιντεάκια εξηγώντας γιατί κάνει την κάθε κίνηση. Αυτο εμένα μου φαίνεται σαν ένας κακός τρόπος πειθούς του καταναλωτή

dark_master

Killbillgr δοκίμασε κινητό HTC σHTμε sense 5.0 και άνω κ θα με θυμηθείς (σε περίπτωση που δεν σου αρέσει το pure Android).
Το κινητό rollarei απίστευτα γρήγορα.
Όσον αφορά το νέο UI της LG περιμένω νατο δοκιμάσω αν κ διατηρώ τις επιφυλάξεις μου γιατί στην παρουσίαση είδα ότι πρόσθεσαν στο UI πολλές δικές τους προσθήκες που έμοιαζαν με τα Google apps οπότε δεν ξέρω τι είδους bloatware παίζει και πόσο βαραίνει τη συσκευή…

killbillgr

Πριν πάω σε lumia 920 είχα σκεφτεί πολλές φορές για HTC, εάν γυρίσω σε Android κατά εκεί πλευρά παίζει να πάω. Αλλά μέχρι στιγμής μενο Νοκια και βλέπουμε τη μας ξημερώνει

Erevos

Η Microsoft είναι κυρίαρχος στα κινητά με μερίδιο αγοράς 3-4% , να δούμε τι άλλο θα διαβάσουμε!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Home Cinema LG

Πως να καθαρίσετε σωστά την οθόνη της τηλεόρασής σας

Ο συχνός καθαρισμός της τηλεόρασης συμβάλλει στη διασφάλιση της βέλτιστης ποιότητας εικόνας και στην αύξηση της διάρκειας ζωής της.

Gear CES LG

H LG παρουσίασε την πρώτη ασύρματη διάφανη τηλεόραση OLED στον κόσμο [CES 2024]

H LG παρουσίασε στη CES 2024 στο Λας Βέγκας την OLED T, την πρώτη ασύρματη διαφανή τηλεόραση OLED, με ανάλυση 4K.

Home Cinema LG

webOS Re:New

Το πρόγραμμα webOS Re:New είναι συμβατό σε παλαιότερα μοντέλα έξυπνων τηλεοράσεων της LG και δίνει σε περισσότερους χρήστες πρόσβαση στην αναβαθμισμένη εμπειρία οικιακής ψυχαγωγίας που προσφέρει η πλατφόρμα.

Cars LG

Η LG αναπτύσσει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης

Οι καινοτόμες δυνατότητες Infotainment εντός του οχήματος της LG συνδυάζονται με τις τεχνολογίες αιχμής ADAS και AD της Magna στην τελευταία συνεργασία των εταιρειών.