Τετάρτη
06/06/2012

LinkedIn App για iOS, Μεταδίδει δεδομένα εν αγνοία του χρήστη

Εδώ έχουμε με ακόμα μία περίπτωση εφαρμογής για smartphones που μεταδίδει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του χρήστη χωρίς να του ζητήσει την άδεια πρώτα, ή να τον ενημερώσει σχετικά. Πρόκειται για το LinkedIn app του iPhone, το οποίο στέλνει κρυφά δεδομένα από την ατζέντα και το ημερολόγιο.

Το app συλλέγει κρυφά σημειώσεις από την ατζέντα, όπως είναι τα σημειώματα από ένα meeting ή ακόμα χειρότερα ένας πρόχειρα σημειωμένος κωδικός. Αυτό γίνεται μέσω της ενσωματωμένης δυνατότητας που έχουν οι χρήστες iPhone και iPad να βλέπουν με τη βοήθεια της εφαρμογής τις εγγραφές στο ημερολόγιό τους.

Η συλλογή δεδομένων χωρίς την άδεια του χρήστη αποτελεί παραβίαση ενός κομβικού κανόνα της Apple για τις εφαρμογές που διακινούνται μέσω App Store και ενδέχεται να έχει συνέπειες για τη διάθεση της εφαρμογής του LinkedIn. Τα στοιχεία πάντως, μεταφέρονται στους servers του LinkedIn, όπου μάλλον δεν χρησιμοποιούνται με κακόβουλο τρόπο, αλλά κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί τι θα γίνει στην περίπτωση που κάποιος τρίτος αποκτήσει πρόσβαση στους servers της LinkedIn.

LinkedIn App για iOS, Μεταδίδει δεδομένα εν αγνοία του χρήστη

Πηγή

Μάθε για: , ,

Συντάκτης: .


3 Σχόλια

 1. Ο/Η Solon λέει:

  …..Τα στοιχεία πάντως, μεταφέρονται στους servers του LinkedIn, όπου μάλλον δεν χρησιμοποιούνται με κακόβουλο τρόπο, αλλά κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί τι θα γίνει στην περίπτωση που κάποιος τρίτος αποκτήσει πρόσβαση στους servers της LinkedIn…..

  @Καλά ρε Νίκο όραμα έιδες;

  http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=144236&catid=14

  Sorry για το link αλλά δεν άντεξα :D

 2. Ο/Η oti_nanai λέει:

  τι εννοεις δεν θα χρησιμοποιηθούν με κακόβουλο τρόπο?
  Με παράδοση των στοιχείων σε διαφημιστικές εταιρείες ίσως…

 3. Ο/Η Μανώλης λέει:

  καλά βέβαια σε ρωτάει αν θέλεις να το συνδέσεις με το ημερολόγιο σου…

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.