Google: Υπολογιστής έμαθε να παίζει μόνος του 49 παιχνίδια της Atari

Ένα πρόγραμμα υπολογιστή το οποίο εμπνέεται από τον τρόπο που λειτουργεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος, κατάφερε να μάθει πως να παίζει 49 κλασικά παιχνίδια Atari και στα μισά από αυτά ήταν τόσο καλό ή ακόμη και καλύτερο από τον άνθρωπο. Ερευνητές από την DeepMind την οποία εξαγόρασε η Google πέρσι έναντι 400 εκατ. λιρών, αναφέρουν ότι για πρώτη φορά ένα σύστημα έμαθε μόνο του πως να χειρίζεται περίπλοκες εργασίες.

Ο αντιπρόεδρος της DeepMind στον τεχνικό σχεδιασμό, Ντέμης Χασάμπης ο οποίος έχει βρετανοκυπριακή καταγωγή, ανέφερε ότι μέχρι τώρα τα αυτοδίδακτα συστήματα μπορούσαν να κάνουν πολύ απλές διεργασίες μόνο, ενώ για πρώτη φορά καταφέραμε να ολοκληρώσουν εργασίες που είναι δύσκολες ακόμη και για τον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Η μόνη πληροφορία που δόθηκε στο σύστημα ήταν τα pixels στην οθόνη και η ιδέα ότι έπρεπε να πετύχει όσο το δυνατό μεγαλύτερο σκορ. Όλα τα υπόλοιπα έπρεπε να τα αντιληφθεί μόνο του. Έπαιξε 49 διαφορετικά παιχνίδια όπως Space Invaders και Pong, στα 29 από αυτά ήταν μπορούσε να συγκριθεί και να ξεπεράσει τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Ωστόσο δυσκολεύτηκε σε παιχνίδια όπως Pac-Man, Private Eye και Montezuma’s Revenge.

Το επίτευγμα αυτό είναι πολύ σημαντικό διότι στο μέλλον μπορεί να εφαρμοστεί σε μηχανές που θα αλληλεπιδρούν με τον άνθρωπο και έχοντας μια βάση γνώσεων θα μπορούν να εξελιχθούν και να μάθουν περισσότερα χωρίς την ανθρώπινη παρέμβαση. Με αυτόν τον τρόπο θα αλληλεπιδρούν καλύτερα με τον άνθρωπο. Βεβαίως, παραμένει το ερώτημα μέχρι που πρέπει να φτάσει τελικά η τεχνητή νοημοσύνη και που θα ξεκινήσει να γίνεται επικίνδυνη.

deepmind atari, Google: Υπολογιστής έμαθε να παίζει μόνος του 49 παιχνίδια της Atari

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Jim

…εντάξει….τώρα αρχίζει να γίνεται λίγο creepy!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.