Γνωρίστε τον νέο Internet Explorer 10 στα tablets και ξεχάστε το iPad [video]

Ο νέος Internet Explorer 10 που έρχεται μαζί με το λειτουργικό σύστημα Windows 8 “εκμεταλλεύεται” πλήρως τις δυνατότητες που προσφέρουν οι οθόνες αφής, είτε αυτές είναι σε tablets είτε σε οθόνη PC. Η πολυπόθητη για αρκετούς εμπειρία υπολογιστή που μέχρι σήμερα δεν είχαμε στα tablets φαίνεται ότι γίνεται πραγματικότητα με την έλευση των Windows 8 tablets και του IE 10. Ανακαλύψτε το γιατί στο παρακάτω βίντεο.

, Γνωρίστε τον νέο Internet Explorer 10 στα tablets και ξεχάστε το iPad [video]

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Fotis

Ποιο iPad;!;!
Πάει το iPad!
Φοβερά τα W8 και ο νέος τους Browser 🙂

azriel84

Αν είχα 1€ για κάθε φορά που διάβαζα τέτοιες iPad killer ειδήσεις, θα είχα βγει στη σύνταξη τώρα 😛 IE δεν χρησιμοποιούμε καλά καλά στα PC θα το βάλουμε στα tablet τώρα;

sotiris

ξερει κανεις αν τα 7 θα παρουν αυτον τον explorer?

tasosk

@sotiris ναι θα τον παρουν… μπορεις να κατεβασεις preview απο εδω https://ie.microsoft.com/testdrive/Info/Downloads/Default.html

Βασιλειος

Ερώτηση!

Το μεγάλο μου πρόβλημα είναι πως όλα τα tablet, στο ιντερνετ μπαινουν ώς φορητες συσκευές, και είμαι είμαι διαχειριστής εταιρικής σελίδας στο facebook, μέχρι σήμερα καμία φορητή σισκευη δε μου έδινε τη δυνατότητα να συνδεθώ κανονικά να δω ενημερώσεις κτλ.

Επίσης θα ήθελα ένα λειτουργικό όπως τα win αλλα ακριβώς εμπειριία desktop και στο tablet.
Nομίζω είναι αυτό που λείπει σήμερα και απο τα android και απο τα ios. Άνοιγμα φακέλων και κατέβασμα στην επιφάνεια κτλ

Pantelis

Βασιλειος: Νομίζω κάνεις λάθος τόσο ο Dolphin Browser όσο και ο Chrome αλλά αν δεν κάνω λάθος και ο Opera προσφέρουν την επιλογή να μπείς σε μια σελίδα ως Desktop Client και οχι ως Mobile Client.

billys

Farmville , chefville , poker κλπ θα παιζει κανονικα οπως και στο PC ??? Χωρις να χρειαζεται να κατεβασω καποιο αντιστοιχο app ???? Αυτο ειναι το θεμα ! 🙂 😛

hankies

Μόνο στην ιδέα να χρησιμοποιώ ΙΕ, ανατριχιάζω.

Solon

Ας μην ξεχνάμε πως ο Explorer10 πάει πακέτο με οθόνη αφής οπότε στις ταμπλέτες Win8 σίγουρα θα πιάσει αλλά σε laptop και desktops δεν το βλέπω.

stavros

καλο…γελασαμε παλι.

Panagiotis G.

προσωπικά χρησιμοποιώ τον ΙΕ 10 μαζί με τα Win8 από την πρώτη μέρα διαθεσιμότητας και ομολογώ πως έχω εκπλαγεί. δεν έχω ξανανοίξει τον chrome από τότε. και στην ταχύτητα και σε εμπειρία. οκ δεν εχει addons όπως ο chrome αλλά πετάει. έχουν κάνει τρελή δουλειά στην MS. σε sunspider τεστ ο IE10 είναι sxed;on δύο φορές πιο γρήγορος από τον Chrome 23! to ξανα έτρεξα το τεστ και δεν το πίστευα

nick2010

PC και ΙΕ δεν πάνε… πάει χρόνια αυτό έχει καθιερωθεί.

Τώρα ιδίως με αυτό το περίεργο που μας πλασάρει η Μικρομαλακή ως νέο λειτουργικό για προσωπικούς υπολογιστές… τί να πω.

Θέλει να μπει ντε και καλά στην αγορά των φορητών συσκευών (εξού και η καταβρόχθιση της ΝΟΚΙΑ) χρησιμοποιώντας ως δούρειο ίππο την αρχηγική της θέση στα PC και… πρέπει να την πληρώσουμε εμείς οι χρήστες.

Δηλαδή, να καταλάβω, αν απευθύνεται σε PC users (και καλά…) αυτό το multi-touch που λέει για τον ΙΕ πως στο καλό θα το κάνουμε ??? Θα έχει υποστήριξη για δύο ταυτόχρονα ποντίκια μήπως ?????

Άιντε από κει πέρα M$ φαταούλες…

Andy

@nick2010

Τα all-in-one με οθόνη αφής δε τα έχεις ξανακούσει? Η μήπως δεν είναι PC αυτά?

makis88

@nick2010 Αυτά που λες δεν βγάζουν νόημα! Καιρός ήταν να μπει όπως πρέπει στην αγορά των φορητών συσκευών η Microsoft και να αποκτήσει νόημα η απόκτηση ενός tablet με πραγματικό λειτουργικό! Ο IE10 σε οθόνη αφής λειτουργεί απλά τέλεια, το multitouch επίσης! Δοκίμασε το αν έχεις την ευκαιρία. Στο pc προφανώς δεν θα έχεις multitouch αν δεν έχεις οθόνη αφής ή mouse με πινακίδα αφής που υποστηρίζει moultitouch.

nick2010

Ντάξει ακουστά τα έχω αλλά για πείτε μου και σεις… ξέρετε πολλούς desktop users που χρησιμοποιούν pad ή οθόνες αφής (ιδίως το δεύτερο) αντί για τα κλασσικά ποντίκι – πληκτρολόγιο ???

Με γεια του με χαρά του του Μπάλμερ να ανοιχτεί στην αγορά των φορητών συσκευών… αλλά το κλασικό windows λειτουργικό τί του φταίει να το μηδενίζει και να ζητάει να ξεκινήσουν όλοι και όλα από την αρχή με την νέα λειτουργικάρα – προσοχή μιλάω αποκλειστικά και μόνο για τα PC (τα οποία και καλά σπρώχνει στο νέο λειτουργικό με κάτι marketing chips όπως τα 15-30€ ανά άδεια χρήσης, ή το “αποκλειστικό” directx 11.1).

Άραγε τα ζητήματα ασφάλειας του ΙΕ λύθηκαν πλέον με το καινούργιο ΙΕ…

Τεσπα… άποψή μου.

Δημητρης

Ξεχάστε το iPad? η εμπειρία χρήσης που προσφέρει το iPad σε σχέση με τα υπόλοιπα είναι μοναδική και ασύγκριτη! Εχω android smartphone το galaxy nexus. Είχα το iPhone 4 πριν και απογοητευτικά με την ανακοίνωση του iOS 6 και του iPhone 5. Περίμενα περισσότερα. Αλλά όσον αφορά τα tablets το android τα καθιστά πολύ δυσχρηστα και παράλογα πολύπλοκα. Και μη λέμε μ…….ς ποιος ανανεωμένες ie που έχω να τον χρησιμοποιήσω από τα windows xp. Και τι νέο φαίνεται στο video? πράγματα που υπάρχουν ήδη; Εχει παρά πολύ δουλειά ακόμα η Microsoft να κάνει! Ας ολοκληρώσει πρώτα ένα ικανοποιητικό αν δυνάμει App Store που ειναι η βάση και μετά τα ξαναλέμε!!!

makis88

@Δημητρης τα xp είναι λειτουργικό δεκαετίας… Στο μόνο που μοιάζει ο IE των 8 με των XP που λες οτι χρησιμοποίησες τελευταία φορά – πρόσφατα δηλαδή – είναι το όνομα! 😛
Τι να το κάνεις το App Store αν έχεις x86 windows? Το τρώνε και σε εφαρμογές το ipad αφού μπορείς να τρέξεις ότι υπάρχει! Πρακτικά είναι ένα πραγματικό PC!

Κωνσταντίνος

Εγώ θα πω τα εξής. Έχοντας δει πολλά βίντεο για τον IE σε tablet Surface, θα πω ότι είναι θεϊκός και είναι απλά αυτό που έλειπε από όλα τα tablet. Το ipad είναι κορυφαίο στο τομέα του, αλλά ως εδώ. Μιλάμε για την απόλητη μηχανή (το Surface) ο browser επιτρέπει να μπεις σε όλα τα site όπως θα έμπαινες από pc. οπότε μόνο και μόνο για αυτό, αξίζει πρωτιά. μετά flash κτλ κτλ παίζουν όλα και άψογα. είναι γρήγορος, εύχρηστος και ξαναλέω, μπαίνει σε ΟΛΑ τα site όπως ένα PC. Ακριβώς όμως. και αυτό ειναι το καλό. Για τα windows 8 σε laptop/desktop δεν θα τον δεις τόσο χρήσιμο αλλά είναι εύχρηστος. προσωπικά έβαλα τα Win8 και μπορώ να πω ότι σε γενικές γραμμές, είναι πολύ βελτιωμένα. Τώρα haters gonna fate,και fanboys (apple ones) gonna support ipad. So…τι να λέμε είτε σας αρέσει είτε όχι, είναι ipad killer και γενικά tablet και OS killer. γνώμη μου είναι ότι τα MS tablets όπως το Surface PRO (με intel Και όχι arm -γιατί φίλε makis με arm δεν τρέχει εφαρμογές pc/προγράμματα εκτός αν οι προγραμματιστές τα κάνουν να τρέχουν σε arm επεξεργαστές- ) είναι αυτό που έλειπε από τα tablet. Προσωπικά ήμουν… Συνέχεια »

Conx

Απλά πανέμορφο…αν και αρχικά μέχρι την έκδοση 8 του internet explorer απλά δεν τον αγγιζα..στον 9 και πλέον στον 10 είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί με προσβαση σε ολα τα site που για μένα αυτό παίζει μεγάλο ρόλο, ειδικά οταν πρόκειται για site του πανεπιστημίου που με chrome και mozzila είχα θέμα. Μπράβο microsoft!

takis

Ελπίζω τώρα να καταλαβαίνουν μερικοί γιατί εκεί στην apple θεωρούσαν άμεσο αντιπαλο την ms και όχι την google.θυμάμαι κάποιοι θίχτηκαν με την συγκεκριμένη δήλωση.

Nick Sfac

Το iPad το έχουμε ξεχάσει προ πολού! 😉

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers Internet Explorer 10 Internet Explorer 9 Microsoft

Microsoft: Τέλος η υποστήριξη Windows 8, Internet Explorer 8, 9 και 10

Από σήμερα η Microsoft σταματά την υποστήριξη των Windows 8 και παλαιότερων εκδόσεων του Internet Explorer. Οι χρήστες των Windows 8 που δεν έχουν αναβαθμιστεί σε Windows 8.1 και όσοι δεν έχουν Internet Explorer 11 δεν θα έχουν πρόσβαση σε patches και updates για να κρατήσουν το software ασφαλές.

Tablets Vero Windows 8 Tablets

VERO Tablet W8i, Με Windows 8.1 και τιμή 139 ευρώ

Κυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά το VERO Tablet W8i με οθόνη αφής 8 ιντσών LCD IPS ανάλυσης 1280×800 pixels, τετραπύρηνο επεξεργαστή Intel Z3735E 1.33GHz (έως 1.83GHz), μνήμη RAM 1GB, λειτουργικό σύστημα Windows 8.1 και τιμή 139 ευρώ. Με μεγαλύτερη οθόνη και περισσότερη μνήμη RAM, κυκλοφορεί το VERO Tablet W10i με τιμή 239 ευρώ.

Tablets Android Android Tablets Apple

Τα Android tablets ξεπέρασαν σε πωλήσεις τα iPad το 2013, Πρώτη στους κατασκευαστές η Apple

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ερευνών Gartner το λειτουργικό σύστημα Android στα tablets ξεπέρασε σε πωλήσεις αυτό των iOS tablets (iPad). Η Gartner είχε προβλέψει ότι αυτό θα συμβεί το 2015 όμως συνέβει δύο χρόνια νωρίτερα λόγο των πολύ χαμηλών τιμών κάποιων Android tablets με μικρή οθόνη (7″ και 8″). Συγκεκριμένα το 2014 “έκλεισε” με […]

Tablets ASUS ASUS Windows 8 Tablets Windows 8 Tablets

ASUS VivoTab Note 8, Με Windows 8.1, 8 ιντσών οθόνη και stylus

Χάρη σε μία διαρροή, γνωρίζουμε ότι η ASUS θα ανακοινώσει ένα νέο, και σχετικά οικονομικό Windows 8.1 tablet με οθόνη 8 ιντσών (1280 x 800 pixels, τεχνολογίας IPS LCD) το οποίο θα συνοδεύεται από stylus. Στην ελληνική αγορά κυκλοφορεί το ASUS Transformer Book T100, με Windows 8.1, 10 ιντσών οθόνη και αποσπώμενο πληκτρολόγιο με τιμή […]