Messenger Lite: Για entry-level Android και χαμηλή κατανάλωση δεδομένων

Το Facebook ανακοίνωσε σήμερα τη νέα εφαρμογή Messenger Lite, η οποία προορίζεται για low-end Android συσκευές σε αναπτυσσόμενες χώρες, όπου ακόμη η επικοινωνία θεωρείται ένα είδος πολυτέλειας. Το app έρχεται μετά το Facebook Lite.

Ο στόχος του Messenger Lite είναι να μειώσει την κατανάλωση δεδομένων, τα οποία είναι ακόμη εξαιρετικά ακριβά σε ορισμένες αγορές. Το Facebook ανακοίνωσε ότι η εφαρμογή θα κυκλοφορήσει για αρχή σε Κένυα, Μαλαισία, Σρι Λάνκα, Τυνησία, Βενεζουέλα και αργότερα θα ακολουθήσουν περισσότερες αγορές.

Ένας ακόμη λόγος που προχώρησε στην ανακοίνωση του Messenger Lite είναι ότι στις αγορές αυτές πολλοί χρήστες έχουν παλιότερα Android smartphones με μικρότερη χωρητικότητα, λιγότερη RAM και όχι τόσο δυνατούς επεξεργαστές. Τα συγκεκριμένα smartphones συνήθως τρέχουν σε χαμηλότερα bandwidth connections, επομένως το Messenger Lite θα είναι σίγουρα χρήσιμο στις συγκεκριμένες χώρες.

Η εφαρμογή προσφέρει τις ίδιες λειτουργίες με το κανονικό Messenger, επιτρέποντας στους χρήστες να ανταλλάσσουν μηνύματα, φωτογραφίες, links, stickers. Είναι εύκολο και γρήγορο να κατέβει με μέγεθος στα 10MB. Τον Ιούλιο ανακοίνωσε ότι το Messenger έφτασε το 1 δισ. χρήστες και στόχος του Facebook είναι να ανέβει ακόμη πιο πάνω επενδύοντας στις αναπτυσσόμενες αγορές.

Δεδομένου ότι στις συγκεκριμένες αγορές το Android έχει την κυριαρχία, είναι αμφίβολο αν θα ανακοινωθεί iOS έκδοση του Messenger Lite.

messenger lite, Messenger Lite: Για entry-level Android και χαμηλή κατανάλωση δεδομένων

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΝΙΚΟΣ

Θα είναι χρήσιμη η έκδοση και στα w10 550,650,640 κλπ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.