Microsoft: Το Windows Store φιλοξενεί 669.000 εφαρμογές

Πολλές φορές έχει ανοίξει η συζήτηση για τα apps που έχει το Windows Store, τα οποία υστερούν σημαντικά σε σύγκριση με τους αριθμούς των αντιπάλων όπως Android και iOS, ενώ διάσημες εφαρμογές όπως είναι για παράδειγμα το Instagram, βρίσκονται σε μορφή beta.

Ωστόσο η Microsoft προσπαθεί να ανεβάσει τον αριθμό και ανακοίνωσε ότι το Windows Store μετρά 669.000 εφαρμογές.

Πρόκειται για εφαρμογές που μπορούν να κατέβουν σε κινητά, tablets και υπολογιστές, οπότε δεν μιλάμε μόνο για mobile εφαρμογές. Συγκριτικά, Apple και Google έχουν 1.5 εκατ. και 1.6 εκατ. εφαρμογές, αντίστοιχα.

Για την Microsoft αυτό σημαίνει ότι από τον Ιανουάριο του 2014, ο αριθμός των apps στο store αυξήθηκε κατά 67%. Η ίδια πρέπει να πείσει τους developers να ασχοληθούν και με την δική της πλατφόρμα, να φέρουν τις δημοφιλείς εφαρμογές προκειμένου να μην υστερεί σε σύγκριση με iOS και Android. Αυτό ίσως το καταφέρει με το λανσάρισμα του Windows 10 Mobile αρχές του επόμενου μήνα.

Να θυμίσουμε ότι με το Windows 10 η Microsoft άνοιξε την πόρτα σε ε iOS και Android apps, δημιουργώντας μια νέα τεχνολογία που επιτρέπει πλέον στους developers που έχουν γράψει κώδικα για iOS και Android εφαρμογές, με μια πολύ εύκολη διαδικασία να κάνουν τις εφαρμογές αυτές να λειτουργούν και σε Windows 10. Λόγω των χαμηλών ποσοστών που κατέχει στην αγορά το OS της Microsoft, οι developers δεν ασχολήθηκαν να φέρουν τις εφαρμογές τους.

Η Microsoft ευελπιστεί να αλλάξει το κλίμα και αν δεν το καταφέρει με το Windows 10 Mobile, ίσως θα έπρεπε να σκαφτεί αλλαγή στρατηγικής όπως έκανε η BlackBerry που στράφηκε στο Android. Άλλωστε η Microsoft ήδη βγάζει περισσότερα χρήματα από το Android και την αδειοδότηση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, παρά από τα smartphones που πουλά.

Microsoft: Το Windows Store φιλοξενεί 669.000 εφαρμογές, Microsoft: Το Windows Store φιλοξενεί 669.000 εφαρμογές

Microsoft: Το Windows Store φιλοξενεί 669.000 εφαρμογές, Microsoft: Το Windows Store φιλοξενεί 669.000 εφαρμογές

Microsoft: Το Windows Store φιλοξενεί 669.000 εφαρμογές, Microsoft: Το Windows Store φιλοξενεί 669.000 εφαρμογές

Πηγή:1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nikmour

Χάσαμε τα 666.000 apps

txds

πιστευω πως δεν ειναι τοσα.βασικα πιστευω πως δεν ειναι ουτε τα μισα των μισων απο οσα λεει το αρθρο.

tolkien

Ε ΟΚ κατι θα ξερεις εσυ @txds ως αναλυτης που εισαι. χαχααχχα. ΕΛΕΟΣ ολοι εχετε αποψη, ΑΝ προκειτε να διαστρεβλωνεται μια αποψη – αποτελεσμα που δεν σας αρεσει. χαχαχαχα

X

Στη θέση της MS θα έκανα Hack στο WindowsStore μπας και δω άσπρη μέρα 🙂

Conx

@X θα σε βάλουν για CEO μετά τον Nadella……

Πέτρος Π

Δεν νομίζω οτι έχει και καμιά σημασία ο αριθμός των εφαρμογών… Το θέμα είναι η ποιότητα και η χρησιμότητα κατά την άποψή μου…Έτσι κι αλλιώς από τις 669.000 εφαρμογές δεν νομίζω οτι θα χρησιμοποιήσει ποτέ κάποιος χρήστης περισσότερες από 100 – 200…Απλά έχει μπει και η MS στο ανούσιο τριπάκι του ποιος έχει τις περισσότερες εφαρμογές…

Πάντως, σαν χρήστης του Windows phone για 2,5 χρόνια περίπου, μπορώ να πω οτι πλέον με καλύπτει μια χαρά. Η μόνη εφαρμογή που μπορώ να σκεφτώ οτι μου λείπει, είναι αυτή του ΟΑΣΑ με τα ηλεκτρονικά εισητήρια… Ελπίζω σύντομα να τη βγάλουν και για τα WP! Κατα τ’ άλλα, τα 1.5 εκατομμύρια εφαρμογές του IOS και του Android με αφήνουν παγερά αδιάφορο! 🙂

txds

tolkien σου εθιξα το os σου . λογικα δεν εχεις windows phone γιατι δεν σε καλυπτει ακομα αλλα εισαι μαλλον fun και ελπιζεις σε ενα καλυτερο αυριο. διεστραβλωνεται ε? μαθε πρωτα να το προφερεις και μετα να το γραφεις.
ειπα οτι πιστευω , αν απαγορευτεται και αυτο συγνωμη .μετα απο 1 χρονο και με lumia βλεπω οτι η αυξηση εφαρμογων ειναι με ρυθμους χελωνας , σε καθε search που κανεις βλεπεις καθε μερα τις ιδιες με πολυ λιγες προσθηκες κατα καιρους και δεν δικαιολογειται αυτη η ανοδος που μας παρουσιαζουν .
και εγω θελω να πανε καλα τα windows και θα τιμησω και ενα 950 με το που βγει αλλα μην τυφλωνομαστε κι ολας.

Αλέκος

Οι 50.000+ από αυτές είναι emulators απο το GBA 😛
Θα προτιμούσα να είχε 10.000 σύνολο και όλες τις εφαρμογές που είναι σε έπαρση αυτή την εποχή καθώς λείπουνε σημαντικές από αυτές (τουλάχιστον σε 1st party..)

Πριν με πείτε πράκτορα, πληρωμένο, fanboy ή κάτι άλλο ωραίο, είμαι χρήστης WP..
(γιατί βλέπω από πάνω έρχεστε με τόξα)

Lilipoutios Kokoras

Ο φιλος απο πανω δεν εχει καταλαβει οτι μιλαμε για αλλες τις Windows Apps. Νομιζει οτι ολα αυτα ειναι του windows mobile store .

Επισης ΚΑΝΕΙΣ με wp δεν χρησιμοποιει instagram app οσο υπαρχει το υπερτατο 6tag.

Bloodmaster

Ο μονος λογος που δεν προτιμησα microsoft/nokia smartphone ειναι οι εφαρμογες . Πρεπει να εμπλουτιστουν με περισσοτερες εφαρμογες.

kalex1999

@Lilipoutios Kokoras όντως.. και εγώ 1,5 χρόνο που είχα wp8(8.1) το 6tag χρησιμοποιούσα ! :Ρ

txds

χονδρικα χονδρικα ετσι οπως λεει το αρθρο μπαινουν σε ολοκληρο το windows store καθε μερα 500 νεες εφαρμογες ( θα κλαψω ). δειτε σημερα στο πσ/κινητο/ταμπλετ τι νεες εφαρμογες εχει και δειτε και αυριο.

tolkien

Πρωτον ηταν λαθος η λεξη που εγραψα αλλα οτι την εγραψα λαθος για χ,ψ λογο και πιαστηκες απο κει εισαι fail φιλος. Δευτερον δεν μου θυγεις κανενα mobile OS γιατι απλα εχω απ ολα (htc one m9 – Ms Lumia 640 XL – iphone 6 plus “εσυ δεν ξερω”). Τριτον δεν εχω μετοχες ωστε να κλαιω κιολας αγορινα. Τεταρτον Εγω ετσι κι αλλιως θα το αγορασω το 950 XL οσο και να κανει αμεσα (εσυ δεν ξερω αν θα θελεις-). Φιλικα παντα. :).
Τελος δεν τυφλωνομαστε οπως λες. Ειναι γνωστο οτι ειναι η τελευταια προσπαθεια της microsoft με Windows mobile 10 OS. Αλλα μεχρι στιγμης ειναι πολλα υποσχομενο εστω και σε beta μορφη που ειναι ακομη. Γεια.

giannis

τραγικη παιδες εχω εδω και ενα μηνα το 640 και τα εχω δει ολα δεν εχει εφαρμογες οπως cosmote ,vodafone ote tv instragram beta ktl.ειναι αρκετα γρηγορο αλλα ελειπεστατο

txds

tolkien μπορω πολυ ευκολα να σου απαντησω σε ολα με μια προταση του στυλ : ”μαθε να σεβεσαι την γνωμη του αλλου χωρις να βγαζεις τα κομπλεξ σου μεσα σε ενα τεχνολογικο φορουμ.”
αλλα το ειδος σας ειναι κουραστικο και δεν αξιζει.

ps:ελα ρε θηριο , τα εχεις ολα αυτα??? εισαι ο ηρωας μου !!!

tolkien

Σε καλω να ερθεις να χαρεις λοιπον.
ps. δωρο μια μπλουζα μου με λογοτυπο ms, google , apple να γουσταρεις. χαχαχαχα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.