Microsoft, Ανακοινώνει την Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Πειρατείας

Η Microsoft Corp με στόχο την καταπολέμηση του οργανωμένου εμπορίου παράνομου λογισμικού, ξεκίνησε μια νέα πρωτοβουλία, την Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Πειρατείας. Τα προγράμματα που ανακοινώθηκαν περιλαμβάνουν εκστρατείες ευαισθητοποίησης σε θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας, συνέργιες με επιχειρήσεις, εκπαιδευτικά φόρουμ και εκπαίδευση των κατά τόπους αρμόδιων αρχών σχετικά με υποθέσεις πλαστογραφίας και εμπορίας παράνομου λογισμικού.

Η Microsoft λαμβάνει τις πρωτοβουλίες αυτές στο πλαίσιο της δέσμευσής της για συνεργασία με κοινότητες, κυβερνήσεις και λοιπές αρμόδιες αρχές σε όλο τον κόσμο προκειμένου να συμβάλει στην προστασία των πελατών και συνεργατών της και στην προαγωγή της αξίας της πνευματικής ιδιοκτησίας ως μοχλού καινοτομίας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Πειρατείας προσφέρει την ευκαιρία ενημέρωσης σχετικά με το σύνολο των εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών και λοιπών ενεργειών που λαμβάνουν χώρα σε παγκόσμιο επίπεδο. Μεταξύ άλλων, η Microsoft ανακοίνωσε τη συνεργασία της με το Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στη Βραζιλία για ένα νέο blog για την ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών ως προς τη σημασία της εκπαίδευσης των νέων σε θέματα καινοτομίας και στο υψηλό κόστος της πειρατείας. Στην Ιταλία, η Microsoft ξεκίνησε ένα πρόγραμμα «πρεσβευτών» κατά της πειρατείας που απευθύνεται σε υπαλλήλους και στοχεύει στην εκπαίδευση των οικείων τους μέσω ανεπίσημων κοινωνικών δικτύων. Τέλος, η Microsoft πραγματοποιεί mystery shopping σε επιλεγμένες χώρες για τον εντοπισμό διανομέων υπολογιστών και μεταπωλητών λογισμικού που διακινούν παράνομο λογισμικό, προκειμένου να προστατέψει τους συνεργάτες της από αθέμιτο ανταγωνισμό.

Περισσότερα από ένα στα τρία PC σε όλο τον κόσμο διαθέτουν παράνομο λογισμικό. Οι ζημίες που συνεπάγεται η ευρέως διαδεδομένη πειρατεία λογισμικού είναι τεράστιες: εκτιμάται ότι η μείωση της πειρατείας του λογισμικού κατά 10% σε παγκόσμιο επίπεδο μεταξύ 2008 και 2011 θα επέφερε 600.000 νέες θέσεις εργασίας, σύμφωνα με την έκθεση της IDC “Economic Benefits of Reducing Software Piracy” (Ιανουάριος 2008).

Καθώς τα τεχνολογικά επιτεύγματα διευρύνουν τις δυνατότητες των παράνομων κυκλωμάτων όσον αφορά στην κατασκευή και διανομή πλαστών προϊόντων, είναι σαφές ότι η πειρατεία και η πλαστογράφηση συνιστούν μία πραγματική και αυξανόμενη απειλή όχι μόνο για την πνευματική ιδιοκτησία και την καινοτομία, αλλά και για τους καταναλωτές. Επιχειρώντας να καταπολεμήσει αυτή την παράνομη εμπορική δραστηριότητα, η Microsoft βοηθά ώστε το «παιχνίδι» να είναι επί ίσοις όροις για τους νομοταγείς εμπόρους που ζημιώνονται όταν παράνομες πωλήσεις επηρεάζουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα, αλλά και για να διασφαλίσει ότι οι καταναλωτές απολαμβάνουν τα οφέλη της χρήσης γνήσιων προϊόντων της Microsoft.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
mesasola

Δε κοιτάνε να μειώσουν τις τιμές λέω εγώ. Είμαι σίγουρος ότι αν μειώσουν την τελική τιμή πώλησης των προϊόντων ότι θα αυξηθούν και τα κέρδη τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.