Microsoft Edge: Δεν κατάφερε να κάνει την διαφορά το 2016

Η Microsoft αποφάσισε να αφήσει πίσω το Internet Explorer με την έλευση των Windows 10, όπου έφερε τον ολοκαίνουριο Microsoft Edge web browser, ο οποίος κατάφερε να είναι αρκετά καλύτερος από τον προηγούμενο.Το ερώτημα όμως που παραμένει είναι αν κατάφερε η Microsoft να πείσει τους χρήστες και να ανταγωνιστεί αντιπάλους όπως Chrome, Safari και Firefox.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας ερευνών Net Marketshare, τα Windows 10 μέχρι τέλη Δεκεμβρίου του 2016, είχαν εγκατασταθεί στο 24.5% των συσκευών. Αυτό σημαίνει σημαντική αύξηση από το 10% που ήταν το ποσοστό τον Δεκέμβριο του 2015. Αντίστοιχα, η χρήση Windows 7 είχε πτωτική πορεία, από το 55.68% έπεσε στο 48.34, για την ίδια περίοδο, αλλά το ποσοστό παραμένει ψηλά.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι το μερίδιο αγοράς των Windows 10 ανεβαίνει, δυστυχώς για τη Microsoft δεν ισχύει το ίδιο για τον Microsoft Edge browser, ο οποίος καταφέρνει πολύ μικρά βήματα προόδου. Μέχρι το τέλος του 2016, ο Edge είχε ποσοστό 5.33%, σημειώνοντας μικρή αύξηση από το 2.79% που είχε στο τέλος του 2015. Το ποσοστό είναι αρκετά μικρό αν συγκριθεί με το 56.43% του Google Chrome (που πέρσι είχε 32.33%).

Η Microsoft μπορεί να έχει καταφέρει να προωθήσει αρκετά τα Windows 10, με τον νέο της browser όμως έχει ακόμη δουλειά.

Microsoft Edge Browser Explorer Internet did not perform well 2016 last year, Microsoft Edge: Δεν κατάφερε να κάνει την διαφορά το 2016
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Demis

2 λογοι

1. ειναι μονο στα w10 (ελάχιστοι το προτιμάνε)
2. ειναι αρκετα κακάσχημος

keysmith

1. Είναι ταμπλετό-σχεδιασμένος άσχημος και ψάχνεις την url bar όλα στο ίδιο χρώμα.
2. Άργισε να δεχθεί plug ins (έπρεπε εν τη γενέσει του). Σήμερα πολλά βασικά δεν υπάρχουν για αυτόν (πχ το addblock που χρησιμοποιεί κόσμος το ublock origin)

Κι όμως είναι πολύ καλός και γρήγορος.

Σε παλιό netbook με αργό επεξεργαστή celeron ULV 1.3ghz (όχι χώμα atom του 2010) με σκορ 730 στο cpubenchmark οι chrome και firefox δεν μπορούν να παίξουν youtube σε 720p (χάνουν πολλά frames) ενώ ο edge παίζει ομαλά και στρωτά σαν να πρόκειται για άλλο μηχάνημα!

Λίγο την εμφάνιση να του αλλάξουν (να το κάνουν λίγο πιο συντηρητικό για desktop και άρα πιο λειτουργικό με μερικά κουμπάκια) και θα πάει καλά..

thanoik

Kyesmith ad block έχει ακριβώς αυτόν που έχει και ο chrome ψάξτε το λίγο μην λέτε ότι σας κατεβαίνει

Σταύρος Χριστουλάκης

Προφανώς και έχει ad block… Αλλα δεν ειναι αυτο το θέμα… Το θέμα ειναι ότι ο κόσμος δεν αλλάζει εύκολα συνήθειες…. Αλλα μια φορα να τον χρησιμοποιησεις δεν χρησιμοποιείς τίποτα αλλο…

andr3ask

Keysmith πλέον υπάρχει και το ublock origin. Το χρησιμοποιώ.

James

Δε μου αρέσει, τον έχω δοκιμάσει

Demis

μωρέ addons έχει αλλά όπως είπα είναι κακάσχημο και είναι μόνο στα 10

Ελευθέριος

Δεν θεωρώ ότι είναι κακάσχημο, αντίθετος μπορείς να αλλάξεις και την εμφάνιση(μαύρο ή λευκό) όπως γίνεται και σε άλλους φυλλομετρητές.
Το ότι είναι διαθέσιμο μόνο σε Windows 10 συσκευές είναι ένα fact που αλλάζει αρνητικά τα νούμερα της καταμέτρησης. Βέβαια καλύτερα να είναι μονό σε Windows 10 και η ομάδα του Edge να προσπαθεί συνεχώς να τον κάνει καλύτερο, παρά να σπαταλάει ενέργεια στο να τον μεταφέρει και στα προηγούμενα Windows ή και σε Android μόνο και μονό, να αυξήσει τα νούμερα

Αυτήν είναι η προσωπική μου άποψη στο θέμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.