Microsoft: Κλείνει το κεφάλαιο Windows RT

Απ ότι φαίνεται η Microsoft κλείνει το κεφάλαιο Windows RT, καθώς ως τελευταίος εναπομείνας κατασκευαστής των Windows RT-based tablets, ανακοίνωσε ότι δεν θα παράγει από δω και πέρα άλλες RT συσκευές. Ένας αντιπρόσωπος της Microsoft δήλωσε στο The Verge ότι η εταιρεία δεν θα παράγει άλλα Nokia Lumia 2520 Windows RT tablets.

Παρόλα αυτά όποιος επιθυμεί να αγοράσει ένα Nokia Lumia 2520 μπορεί να επισκεφτεί Retail Stores της Microsoft, το MicrosoftStore.com και επιλεγμένους retailers. Η είδηση έρχεται μια βδομάδα μετά την ανακοίνωση ότι η Microsoft δεν θα κατασκευάσει άλλα Surface 2 τα οποία είχαν Windows RT.

Ενώ η Lenovo, η Asus, η Samsung και η Dell υποστήριξαν τα Windows RT αρχικά, αργότερα έκαναν πίσω λόγο χαμηλών πωλήσεων και έλλειψη ενδιαφέροντος από τους καταναλωτές. Φαίνεται ότι το πείραμα της Microsoft με τα ARM-based tablets απέτυχε παταγωδώς. Η έλλειψη touch-based εφαρμογών, ένα παράξενο desktop mode και η παράξενη ονομασία έκανε τα Windows RT μια αποτυχημένη δοκιμή. Όλοι οι κατασκευαστές υπολογιστών έχουν στραφεί σε Intel-based 7-8 ιντσών Windows tablet.

Πλέον όλα τα μάτια έχουν στραφεί στα ενοποιημένα Windows 10 και η Microsoft στράφηκε μία και καλή προς τα πιο “επαγγελματικά” Intel-based tablets, και σε αυτό συνείσφερε και η επιτυχία του Surface Pro 3. Στο μέλλον οπότε τα Windows RT θα είναι μια μακρινή ανάμνηση.

microsoft ends windows rt, Microsoft: Κλείνει το κεφάλαιο Windows RT

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Δημήτρης Χρήστου

Αχ! Έχω windows rt και συγκεκριμενα το nokia lumia 2520 (το είχα πάρει από το internet)

Costas

@δημητρης
Μην ανησυχείς θα συνεχίζει να δουλεύει το tablet σου. Την δουλειά σου θα την κανείς έτσι όπως την έκανες μέχρι τώρα.

ioankav

Μισό, τότε γιατί έβγαλαν και ανακοίνωση ότι πλέον θα υποστηρίζουν το Raspberry Pi 2 (έρχεται με ARM processor), οπότε θέλουν αυτές τις εκδόσεις Windows; Εκτός και αν πλέον όλες οι εκδόσεις γίνουν μία.

Matt

Τώρα αυτό τι ακριβώς σημαίνει στην πράξη? Εχω βάλει στο μάτι το Lumia 2520 και σκόπευα να το αγοράσω κάποια στιγμή τους επόμενους μήνες. Με τις τελευταίες εξελίξεις παύει να συνιστά μια καλή αγορά? Δε θα υπάρχει πλέον υποστήριξη από τη Microsoft σε επίπεδο αναβαθμίσεων/ενημερώσεων?

edd

@matt, θα έχεις υποστήριξη. Δεν αλλάζει κάτι σε αυτό. Πιθανόν να μην πάρεις win10 full. Θεωρητικά με τα universal apps θα αυξηθεί η χρησιμότητα των arm-based tablet. Και πάλι όμως προτείνω να κοιτάξεις intel tablets με full windows και όχι arm.

Matt

@edd thank you! Το κακό είναι πως δεν έχω εντοπίσει αλλες αξιολογες προτάσεις με χαρακτηριστικά αντιστοιχα του 2520 με 10 ίντσες και που να μπορώ να αγοράσω σε οικονομικό επίπεδο. Και αυτή τη μανία με τις 8 ίντσες δεν την καταλαβαίνω που κυκλοφορεί ευρέως τελευταία. Anyway, ας μην ξεφεύγω σε άλλα θέματα, ευχαριστώ και πάλι. Θα το σκεφτώ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.