Microsoft FUSE Labs, Τι ετοιμάζεται;

H Microsoft δημιούργησε το FUSE Labs (Future Social Experiences), ένα group 82 ατόμων με επικεφαλής τον Ray Ozzie (δημιουργό του Lotus Notes). Η πληροφορία διέρρευσε από το εσωτερικό σημείωμα που έστειλε ο ίδιος ο Ozzie σε συναδέλφους του εχθές το πρωί. Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση ούτε το γίνεται αναφορά για το ακριβές αντικείμενο του group. Ο Ozzie στο σημείωμά του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι το γρήγορο ίντερνετ και ο ολοένα και αυξανόμενος αριθμός ηλεκτρονικών συσκευών που συνδέεται σε αυτό μεγαλώνει αλλάζοντας τους τρόπους που χρησιμοποιούμε ακόμα και το λειτουργικό μας σύστημα.

Το εσωτερικό σημείωμα του Ray Ozzie
“More recently, many factors have begun to transform all that which is ‘social’: the ever-present, high-bandwidth internet both wired and wireless; the ease of connecting people; the dramatic rise in digital cameras, camera phones and ‘app-capable’ phones; net-connected game consoles & TVs; and so on. Myriad scenarios involving the notion of ‘social’ have now gone far beyond communications and collaboration and are transforming experiences that are key to our customers and key to our business, in leisure & entertainment; productivity & teamwork; experiences extending how we use the OS itself.”

Μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε με βάση τα δεδομένα που έχουμε μέχρι στιγμής. Tο σίγουρο είναι ότι η ζωή μας έχει αλλάξει με τις ευκολίες τη κοινωνικής και μη δικτύωσης και οι εταιρείες το λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν τους.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.