Microsoft Imagine Cup, Η νικήτρια ομάδα Symbiosis θα ταξιδέψει στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας

Νικήτρια ομάδα του ελληνικού διαγωνισμού Microsoft Imagine Cup αναδείχτηκε η Symbiosis με το ομώνυμο project, η οποία θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους παγκόσμιους τελικούς, που θα πραγματοποιηθούν από τις 6 έως τις 10 Ιούλιου στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν “Φανταστείτε έναν κόσμο όπου η τεχνολογία θα συμβάλλει στη λύση των μεγαλύτερων σύγχρονων προβλημάτων”.

Το πρώτο βραβείο κέρδισε το project Symbiosis, το οποίο ανέπτυξαν οι Δημήτρης Μανδηλιώτης, Κώστας Τούμπας, Κατερίνα Κυπριώτη, Κική Κάζα, φοιτητές του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με την επίβλεψη του Λεόντιου Χατζηλεοντιάδη, Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

, Microsoft Imagine Cup, Η νικήτρια ομάδα Symbiosis θα ταξιδέψει στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας

Η πρόταση της Symbiosis αποτελεί μια νέα θεώρηση της υποστήριξης των μελών της κοινότητας της νόσου Alzheimer, η οποία μέσω της προηγμένης σχεδίασής της στοχεύει στη διευκόλυνση και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Το όλο περιβάλλον της Symbiosis αναπτύσσεται χρησιμοποιώντας τεχνολογία αιχμής, προσαρμοζόμενης στις ανάγκες του εκάστοτε ασθενή, και ενεργοποιεί πνευματικές και φυσικές δεξιότητές τους, ενισχύοντας, παράλληλα, την αίσθηση της αυτονομίας και αυτοπεποίθησης. Η πορεία της αλληλεπίδρασης με τη Symbiosis καταγράφεται συνεχώς, παρέχοντας (μέσω του Cloud) άμεση ενημέρωση στον περιθάλποντα και στο συνδεόμενο με τον ασθενή ιατρό. Μέσω της Symbiosis, o ιατρός, μπορεί να διαχειρίζεται τους ασθενείς του ανά πάσα στιγμή και από οποιοδήποτε σημείο μέσω της σύνδεσής του από το smartphone του στη βάση (SymbioCloud).

Τη δεύτερη θέση έλαβε η ομάδα Cosy SiTiSiS από το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά, η οποία παρουσίασε το Project SiTiSiS, ενώ την τρίτη θέση κατέκτησε η ομάδα The 3 Gadgeteers με το Project Floffy.

Ο διεθνής διαγωνισμός Imagine Cup πραγματοποιείται από το 2003, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον περισσότερων από 1,4 δισεκατομμύριο φοιτητών παγκοσμίως, ενώ στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν περίπου 300.000 φοιτητές. Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται στην Ελλάδα από το 2004, με τη συμμετοχή μέχρι σήμερα 5.500 ατόμων. Πέρα από την πρώτη θέση παγκοσμίως που έλαβε η ομάδα Alaniarides πέρυσι, συμμετέχοντας στην κατηγορία “Interoperability Challenge”, ελληνικές ομάδες έχουν και παλαιότερα κερδίσει σημαντικούς τίτλους. Συγκεκριμένα τα projects “Sign2Talk” το 2005 και “SmartEyes” το 2004 είχαν κατακτήσει αντίστοιχα την 2η και 3η θέση παγκοσμίως, συμμετέχοντας στην κατηγορία «Σχεδιασμός Λογισμικού».

www.imaginecup.gr

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Vagelis

Καλή επιτυχία στα παιδιά!

“περισσότερων από 1,4 δισεκατομμύριο φοιτητών παγκοσμίως” προφανώς 1,4 εκατομμύριο εννοείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.