Η νέα εκπληξη της Microsoft: δωρεάν Office για iPad, iPhone και Android

Η Microsoft συνεχίζει τις κινήσεις που προκαλούν έκπληξη, αφού ανακοίνωσε ότι το Microsoft Office για mobile συσκευές είναι δωρεάν για το Android και το iOS. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα χρειαστείς συνδρομή Office 365 για να επεξεργαστείς αρχεία ή για να τα αποθηκεύσεις στο OneDrive Cloud.

Tα νέα που αφορούσαν την δωρεάν διάθεση ήρθαν μαζί με πολλά updates για τις Office mobile εφαρμογές καθώς και μια επερχόμενη έκδοση σχεδιασμένη ειδικά για τα Android tablets.

ms office free ios android, Η νέα εκπληξη της Microsoft: δωρεάν Office για iPad, iPhone και Android

Πιο αναλυτικά, σε μια προσπάθεια να επεκτείνει την διάδοση του Office η Microsoft ανακοίνωσε τις εφαρμογές Word, PowerPoint και Excel για το iPhone και updates για τις εκδόσεις του iPad. Επιπλέον σύμφωνα με αναφορές δουλεύουν για να φτιάξουν touch-optimized εκδόσεις των Office εφαρμογών για τα επερχόμενο Windows 10 OS.

ms office free ios android, Η νέα εκπληξη της Microsoft: δωρεάν Office για iPad, iPhone και Android

Όσον αφορά στο Android, η Microsoft ξεκίνησε το Office for Android tablet review program, στο οποίο όποιοι χρήστες επιθυμούν μπορούν να κάνουν sign-up. Η Microsoft σχεδιάζει η τελική έκδοση για το Android θα είναι έτοιμη στις αρχές του 2015.

ms office free ios android, Η νέα εκπληξη της Microsoft: δωρεάν Office για iPad, iPhone και Android

Τέλος έφερε ένα ακόμη update που αφορά στο Dropbox integration, καθώς και νέα εργαλεία editing για τους χρήστες φορητών συσκευών.

ms office free ios android, Η νέα εκπληξη της Microsoft: δωρεάν Office για iPad, iPhone και Android

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
George

Πολύ καλή κίνηση!!!

parastas

Hmmmmm….. Αρχίζω και χάνω έναν έναν τους λόγους για τους οποίους προτίμησα WP…

Btw, το office για iPad είναι κλάσεις ανώτερο από το iwork

Σπύρος

parastas ο βασικός λόγος που παίρνεις Windows Phone είναι γιατί είναι πιο Stable OS ακόμα και από iOS μπορεί πολύ να το αρνηθούν αλλά ας δουν ότι σε 512ram το λειτουργικό φυσάει. Επίσης οι χρήστες του ipad έγιναν πειραματόζωα για την νέα έκδοση office σε windows (πλέον όταν λέμε windows εννοούμε και phone). Οι λόγοι που προτίμησες ένα WP είναι γιατί είναι Stable σου παρέχει security ακόμα και αυτό που λένε με τα apps είναι ψέμα γιατί οι developers με τα 3rd party και τα Api των οfficial apps έχουν κάνει τρομερή δουλειά και δεν σου λείπει τίποτα και είναι value for money σε Branded συσκευή και όχι μία άσχετη(σκέψου ότι οι συσκευές της μέχρι τώρα βρίσκονται από 100-400 ευρώ από την πιο low-end μέχρι την High-end άρα κατευθείαν είναι πιο Value for money από iOS και πιο Stable/secure από Android γιατί δεν θα κάτσεις ποτέ να αλλάξεις rom από το xda ). Επίσης μιλάω σαν Cross-Platform developer μέσω Xamarin οπότε μην αρχίσετε περί fanboy. Όλα είναι λεφτά και δεν αγοράζεται τόσο το smartphone αλλά τις υπηρεσίες που προσφέρει. Η MS έχει κάνει τρομερά πράγματα Π.χ το microsoft band με 10 σενσορες etc όλα αυτά δείχνουν ένα θεαματικό πνεύμα καινοτομίες… Συνέχεια »

tolkien

Ενταξει τρομερη κινηση.
Οπως το παει η Microsoft, αρχιζει να γινεται οτι ηταν η Google παλια. Δηλαδη να υποστηριζει ολες τις πλατφορμες.
Μονο καλο ειναι αυτο.
(Για μενα η google υποστηριζει και καλα την apple “μιας και δεν ειναι αμεσα δυνατος αντιπαλος” για να μην θεωρηθει οτι υποστηριζει μονο android or chromeOS).
(Η αποψη που αναφερω ειναι περισσοτερο για mobile OS μιας και εκει ειναι ποια τα λεφτα για τις εταιρειες).

Χρήστος

με τα χαζά που έκανε πριν μερικά χρόνια η MS όταν πουλούσε 139 ευρώ την φοιτητική άδεια χρήσης του Office της (άδεια μόνο για excel, word, powerpoint), με έχασε από πελάτη.

Ευτυχώς τότε, όπως και σήμερα μπορούσα να αγοράσω το Pages και το Numbers για 16.99 ευρώ έκαστο από το mac app store. Δηλαδή αν ήθελα να αγοράσω μόνο το Pages, αγόραζα μόνο το Pages.

Τώρα, αυτές οι μπούρδες περι δωρεάν στην iOS πλατφόρμα με κάνουν να τρέχω προς την αντίθετη κατεύθυνση. Γιατί το κεφάλι μου έχει ησυχάσει στη πράξη πλέον από την Microsoft και τις πολιτικές της.

forneverarrow

Σωστή κίνηση αλλά περιορισμένη. Το κάνει freemium και όχι free. Μπορείς να κάνεις editing αλλά σε πολύ βασικά θέματα. Το δοκίμασα χτες στο iPad και δεν κάνει ούτε τα μισά από το Pages. Αν θες παραπάνω δυνατότητες πρέπει να αγοράσεις. Επίσης, η ταχύτητα είναι πιο κάτω από το WP Office.

Σε κάθε περίπτωση δεν μπορώ να πω ότι μας χαλάει όμως.

Παναγιωτης

Δηλαδη μπορω να χρησιμοποιήσω λογαριασμο Hotmail για να συνδεθώ?

forneverarrow

@Σπυρος: συμφωνώ απόλυτα. Αυτό το σχόλιο συνοψίζει άριστα την εικόνα του WP!

Τομ

Ωραια θα κατεβασω για ipad.

Tom

Αν φτιάξει η ms μια έκδοση για pc φτηνή θα μπορώ να πω ότι είμαι φαν των υπηρεσιών της. Ήδη έχω εγκαταλείψει dropbox για onedrive. Ήδη χρησιμοποιώ χρόνια τώρα Hotmail όσο και αν με έπρηξε το android να χρησιμοποιήσω Gmail. Από office χρησιμοποιώ open και libre αλλά προφανώς θα προτιμούσα της ms αλλά ειναι πανάκριβα. Αν βγάλει μια έκδοση δωρεάν με windows θα ειναι το καλύτερο αν βγάλει μια έκδοση για λίγα χρήματα όχι 120-130 για βασικά προγράμματα και πάλι αρκετό ειναι.

Junkermann

139 Ευρώ Office 2013 (Word, Excel, PowerPoint, OneNote)

ή

69 Ευρώ/χρόνο Office 365 (Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Access, Skype, OneDrive)

https://www.microsoftstore.com/store/mseea/el_GR/cat/Office/categoryID.66226700

_Junkermann

Τομ

Ναι junkerman ενημερος ειμαι και η αληθεια ειναι οτι το σκεφτομαι καιρο για το 365. Η υπηρεσια πιστευω ειναι καλη αν και καπως ακριβη αλλα απο την αλλη εχεις 1TB cloud. Περα απο ολα τα αλλα βεβαια. Τωρα που εχω και ipad ισως το συνδυασω καποια στιγμη.

Parastas

Tom unlimited είναι, όχι 1TB

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Software Apple featured iOS

Στις 10 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το φετινό WWDC της Apple – Αποκαλυπτήρια για το iOS 18

Φέτος, το ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών (WWDC) της Apple θα πραγματοποιηθεί από τις 10 Ιουνίου έως τις 14 Ιουνίου.

Software Apple featured iOS

iOS 18: Φουντώνουν οι φήμες ότι η Apple θα χρησιμοποιήσει το Baidu AI στην Κίνα

H Apple είναι σε συζητήσεις με την Google προκειμένου να υιοθετήσει το Gemini AI στην επερχόμενη έκδοση iOS 18.