H Microsoft φέρνει το Windows in the car

Εδώ και πολλά χρόνια η Microsoft έχει δημιουργήσει διάφορα entertainment systems για αυτοκίνητα. Εταιρείες όπως Ford, Kia, BMW, Nissan και Fiat έχουν χρησιμοποιήσει τις ειδικές εκδόσεις των Windows για να φτιάξουν τα δικά τους συστήματα. Η Microsoft όμως τώρα θέλει να βασιστεί στο δικό της Modern UI (Metro) για τα επόμενης γενιάς συστήματα αυτοκινήτου με Windows.

Τα σχέδια της Microsoft μοιάζουν με την ιδέα της Apple για το CarPlay. Χάρη στο CarPlay ο χρήστης μπορεί να προβάλλει ότι έχει στην οθόνη του κινητού του, στην οθόνη αφής του συστήματος infotainment του αυτοκινήτου.

Η Microsoft έχει δημιουργήσει ένα concept το οποίο δοκιμάζει σε πραγματικά αυτοκίνητα αυτή τη στιγμή. Αυτό που θέλει να κάνει ουσιαστικά είναι να προβάλλεται σε μία touch-friendly οθόνη του συστήματος του αυτοκινήτου, ότι δείχνει η οθόνη μιας Windows συσκευής.

Η τεχνολογία που χρησιμοποιεί είναι η Mirrorlink, μια αντίστοιχη τεχνολογία του CarPlay της Apple. Η τεχνολογία αυτή χρησιμοποιείται σε διάφορα Symbian κινητά της Nokia και στο Sony Xperia Z.

Όπως αποκάλυψε ο Steve Teixeira στο συνέδριο Build, οι developers μπορούν να αναπτύξουν εφαρμογές ειδικές για αυτοκίνητα ενώ έδειξε και τμήματα του σχετικού marketplace και φαίνεται πως το Windows in the car είναι μια μινιατούρα του Windows 8.

Όσο για το πότε θα αρχίσει να είναι διαθέσιμο, η Microsoft δεν έδωσε κάποια πληροφορία.

, H Microsoft φέρνει το Windows in the car

, H Microsoft φέρνει το Windows in the car

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nikmour

Αυτό που θέλω εγώ είναι να προβάλλοντα οι εικόνες στο μπροστινό τζάμι του αυτοκινήτου. Πολλά ζητάω?

Petros

Και σε 5 λεπτά έχεις τρακάρει. Στο car play είναι όλα πολύ πιο απλά …

ed

@Petros, ενώ με τους χάρτες της Apple φτάνεις σώος… Αν σου φαίνονται δύσκολα τα 5 τετράγωνα στην οθόνη, πάω πάσο…

tony

@ed δεν είναι ότι είναι δύσκολα, είναι ότι δεν έχουν την “έρευνα”, την “τεχνογνωσία” και την “μοναδικότητα”. δεν είναι apple ένα πράμα… ότι έχει μηλαράκι έιναι καλύτερο, αλλα μόνο δακγωμένο…

kdihalas

@tony αυτό το συμπέρασμα πως το έβγαλες? Η microsoft έχει πολύ περισσότερη εμπειρία στον τομέα αυτό από την apple. Αμάν πια ότι κάνει η apple το κάνει σωστά και η ms και οι άλλοι δεν ξέρουν τι τους γίνεται.. (Είμαι χρήστης linux πάντως για να αποφύγω επιθέσεις funboy..σμου)

Petros

Απλά λέω πως πρέπει να είναι όσο πιο απλό γίνεται στη χρήση . Στους χάρτες είναι έτη μπροστά η google .. Και μη πούμε κάτι αμέσως να μας φάτε … Έλεος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.