Microsoft, επιτρέπει το share των apps μεταξύ smartphone και desktop

Μέσα στις αλλαγές που ανακοινώθηκαν στο Windows Phone 8.1 update, η Microsoft δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα όταν αγοράζουν ένα app μια φορά να μπορούν να το χρησιμοποιούν και στα desktop με Windows 8.1 αλλά και στα smartphone με Windows Phone 8.1.

Το νέο feature ισχύει μόνο για apps που αγοράστηκαν με Windows Phone 8.1 και όχι για όσα έχουν αγοραστεί ήδη. Αυτό σημαίνει ότι οι developers πρέπει να δημιουργούν universal apps που λειτουργούν σε smartphones και desktop.
, Microsoft, επιτρέπει το share των apps μεταξύ smartphone και desktop

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Mimis

Πςςςς……
Ανατρίχιασα…
Ελα ρε Microsoft!!!
Μπράβο βρε χουβαρδαδες…
Μπράβο που σέβεστε τους πελάτες και κάνετε το αυτονόητο.
Μπράβο, που χαριν της universal /unity λογικής των πρόσφατων λειτουργικων σας, μεταξύ pc-smartphones, χαρίζετε apps ώστε να παγιωθεί η διαλειτουργικοτητα..
Μπράβο που κάνετε ΑΠΛΑ τη ΔΟΥΛΕΙΑ σας.
Εσείς τα κάνατε έτσι..
Αρα, αυτό ηταν το επόμενο λογικό βήμα.
Αν δε θέλετε να πιάσετε πάτο…..

gathan

Βρε άμα δε σου αρέσει μην ασχολείσαι με το θέμα …
Μιλάτε για τη Microsoft και την Apple και όλους λες και εσείς είστε κάτι … κοίτα τι παράγεις εσύ “άσχετε” και άσε αυτούς να παράγουν τα τραγικά προϊόντα που λες …
απλά μην τα αγοράζεις
σε αυτές τις εταιρίες δουλεύουν καραγκιόζηδες … που δεν έχουν ιδέα τι κάνουν …
αν ποτέ κακόμοιρε βρισκόσουν στις Η.Π.Α και πήγαινες να δεις το επίπεδο προγραμματιστών κτλ θα ντρεπόσουν να μιλήσεις …
ασχολήσου με τα μπλέζελ πως τα λέτε αν είναι μισό ή ένα χιλιοστό καλύτερα
μιλάτε για τεχνολογία όπως κάνετε για τις ομάδες σας λες και είστε εκπρόσωποι της Apple η της Google ή της Samsung
άντε γεια

Μιχαλης

@mimis σε λυπάμαι πραγματικά . Αντί να πεις ένα μπράβο που βελτιώνει τα προϊόντα της κάθεσαι και την κραζεις . Τι να πω . Μερικοί μερικοί έχουν γίνει τόσο φανατισμένοι όπως οι οπαδοί μιας ποδοσφαιρικής ομάδας . Κρίμα για σένα

Junkermann

«ασχολήσου με τα μπλέζελ…»

Έτσι είναι η αλήθεια, πικρή…

Respect στον gathan, από εμένα.

_Junkermann

Mimis

@gathan Ενταξει βρε συ..
Τωρα, κατεβα απ το δέντρο…
Χαχαχαχα!!
Ουγκ!!

Mimis

@Μιχαλης = Δέντρο
@Junkermann +1

nikmour

@mimis
από τότε που βγήκε η είδηση για τα 8.1 έχεις γράψει σχεδόν σε κάθε άρθρο αρνητικά σχόλια και το περίεργο είναι ότι από τα σχόλια σου φαίνεται ότι είσαι άσχετος με τον προγραματισμό και κάπου 12 χρονών. Όσο για το σχόλιο σου σε αυτό το άρθρο που κράζεις την ms για το αυτονόητο για πες μου στο ecosystem της apple και της google μπορείς να το κάνεις αυτό?

tasos

Ένα πράγμα…..GTA

Mimis

@nikmour
Επειδή λετε οτι θέλετε.. να πω 2 λογάκια.
Ασχετος ειμαι με προγραμματισμο, αλλα εσυ δεν ξέρεις ουτε να γράψεις τη λεξη προγραμματισμος σωστά.
Παμε παρακάτω, ψυχολογε.
Ακου..
Σου φαίνεται να εχει αναγκη η Google /Apple να μοιραζουν εφαρμογές σε διάφορες πλατφόρμες?
Οι 2 κολοσσοί..
Που εχουν στο mobile, το 90% της πιτας.
Η Microsoft ομως, με αυτή την κίνηση, προσπαθεί να σώσει Windows Mobile & Windows pc, να ανεβάσει πωλήσεις και να παγιωσει πολυλειτουργικοτητα… μιας και μας ανάγκασε να φάμε τα 8ρια στα μούτρα, φτιαγμένα για tablet/touch και μιας και το Windows store εχει 100 εφαρμογές και ελαχιστη διεισδυτικοτητα.
Ποσο μυαλο θέλει ρε φωστηρα?
Τα λεω αυτά , λατρευωντας τα 8.1 χ64 στο pc μου.
Και τα θεωρώ ολα αυτά αυτονόητα, γιατι η Microsoft υπερηφανευοταν για 1 λειτουργικό to rule them all…
Αρα, και Apps διαλειτουργικες..
Ξυπνα… Δεν κανει χαρη..
Να σωθεί θέλει..
Τωρα, αν δεν καταλαβαίνεις αυτά τα πολύ απλά, μαλλον εσυ είσαι 12χρονος.
Πιο αναλυτικά, πεθαίνεις, αρχηγέ μου!

minas

Τρομερή κίνηση από την microsoft, όποιος βλέπει λίγο μπροστά καταλαβαίνει τι πάει να κάνει. Μην απορούμε αν σε 2 χρονάκια έχει τσιμπήσει ένα 30% από τους άλλους δύο!

gathan

Ρε φίλε η Microsoft me 49% 28% και 11% μερίδιο αγοράς στους σταθερούς υπολογιστές σε win7, xp, 8 αντίστοιχα (συνολικά κοντά στο 90%) και με μόλις 2-3 χρόνια σοβαρής ενασχόλησης με τα τηλέφωνα περιμένει εσένα να τη λυπηθείς και να λες πως θα σωθεί…

Αν είσαι άσχετος όπως λες να έχεις και ένα μέτρο στις κρίσεις σου … εκτός αν είσαι κάτω των 15 οπότε και συγγνώμη που μίλησα έτσι.
Η Apple με 5% στους σταθερούς και κοντεύει να φτάσει στο 15% στα κινητά πάει καλά;
Ε ναι αφού υπάρχουν θύματα που παίρνουν iPhone με 700 Ευρώ και κλειδωμένα τα πάντα και λένε και ευχαριστώ οκ …

Καλό βράδυ …

όσο για τη google αν ψάξεις λίγο θα καταλάβεις τι ακριβώς γίνεται με αυτή την εταιρία … τα είπε και ο άλλος ο κατάσκοπος ο Αμερικάνος αλλά μάλλον τότε ήσουν για ύπνο

dimitrisdim

Καλή κίνηση απο την Microsoft …Αντε να βαλουμε και τα 8.1 στα κινητά μας να δουμε !

Mimis

@gathan Η Microsoft δεν πουλάει, με τα 8ρια. Το ξέρουν και οι πετρες. Μόνο στα προ εγκατεστημενα σύστηματα πωλούνται /χαρίζονται. Επίσης, το App Store της ειναι στα σπάργανα. Το Mobile os της ειναι απλά καλο, απαράδεκτο ομως για εταιρεία του βεληνεκούς της, που ΕΦΤΙΑΧΝΕ λειτουργικό για κινητά, εδω και ΤΟΣΑ χρόνια. Διείσδυση των 8 στην αγορά? Ελάχιστη.. Για βαλτα κατω… Είναι κίνηση, για να κερδίσει πελατεια και απο τις 2 πλευρές, (Mobile – Pc) και αυτό επειδή πάσχει. Ασχετος ειμαι με προγραμματισμο… Αλλά κοινη λογικη εχω. Η ΜICROSOFT, και καμιά άλλη εταιρία, δεν κάνουν δώρα, αν δεν υπάρχει λόγος. Και καλα κάνουν. Γιατί είναι εταιρείες, με σκοπό 1 και μοναδικό… Το κέρδος. Απλά, κάποιος πρέπει να προσπαθήσει ΠΟΛΥ για να μην καταλαβει τι παίζει τωρα. Ε, μπράβο λοιπον.. Τα καταφερες..!! Μετα, μου λες για Google και κατασκοπους.. Ρε φιλε.. Αν σε ανησυχούσε πραγματικά η ασφάλεια και το απόρρητο σου, θα ήσουν, τωρα που μιλάμε, μεσα σε μια σπηλιά. Απο τη στιγμή που είσαι σε tech site, ασχολείσαι και μπλεκεις με διαδίκτυο και κινητή τηλεφωνία, ολα είναι στον αερα.. Κλειστός κώδικας, ανεξελεγκτες εφαρμογές, λειτουργικα, παροχοι, FBI-CIA, Εξωγήινοι, Vryl, κτλ. Αν θεωρείς οτι η Google σε δίνει, αλλά η Microsoft/Apple , η… Συνέχεια »

dimitris

Και που το κακό με μια εταιρεία που προσπαθεί να βγάλει κάτι για να βρεθεί μπροστά στον ανταγωνισμό;
Δηλαδή τι έπρεπε να κάνει; Να το γυρίσει σε εργοστάσιο παντόφλων ;
Εγώ Πάντος που ασχολούμαι με τον προγραμματισμό το καινούργιο IDE το βρισκω απίθανο. Αν και δεν έχω τις γνώσεις μεγάλων προγραμματιστών όπως όλων αυτών που βρέθηκαν στο //build θεωρώ πώς είναι κίνηση που σίγουρα θα προβληματίσει και Apple και Google.
Σίγουρα θα δώσει άλλον αέρα στις υπηρεσίες της Microsoft.
Αν εξαγοράσει και την Xamarin όπως ακούγεται είναι σαν να γεμίζει και ξαναέρχεται.

ironmanmark40

Καλό αυτό το feature , άντε μήπως δουμε ενα music – video player της προκοπής στα wp 8.1 σαν τον wmp των pc. Εκτός και εαν έχουν γίνει βελτιώσεις ηδη που δεν έχουμε δει μέχρι τώρα στις παρουσιασεις των wp 8.1. Δεν μιλάω για xbox music-video , nokia mix radio, -εξάλλου προσωπικά δε με ενδιαφέρουν καθόλου οι streaming υπηρεσίες – , άλλα δεν γίνεται η nokia να έχει τόσο εξαιρετικούς media players στην belle fp2 και αυτόν το χαλια της ms στα lumia. Εκτός απο αυτό το θέμα -μενει να το δουμε- οι αλλαγές με τα wp 8.1 καλύπτουν το 90% των ελείψεων (Λείπουν ακόμα file manager/usb otg/mhl) ,του wp os και είναι πλεον ενα ανταγωνισμό λειτουργικό. Το κυρίως ατού βεβαία είναι πως ολες οι wp8 συσκευές θα πάρουν τα wp8.1 κάτι που δείχνει οτι η ms το έχει δει πλεον σοβαρά το θέμα mobile , πράγμα που δεν είχε γίνει με τα wp7.5. Για αυτό δίνει σιγά και σταθερά αναβαθμίσεις για να δουλεύουν ομαλά και απροβληματιστα όλες οι συσκευές. Έτσι λοιπον οτάν το lumia 520 θα φορέσει την 8.1 και αργότερα την 8.5 ενα low end gallaxy δεν θα δει ποτε την 4.4.3….

Κωνσταντίνος

Καλα τα σχολια εδω ειναι τελειως κουφα.. λες και η Microsoft εχει αναγκη για να σωθει.. οι μετοχες της ειναι σε αστρονομικα για την επιχειρηση επιπεδα!
Και τα κερδη της προερχοντε απο πατεντες, azure και office αρα δεν νομιζω να εχει τοση μεγαλη αναγκη τα windows και να εξαρτατε απ’αυτα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Windows 10 Mobile Windows Phone

Windows Phone: Ο τρίτος παίκτης smartphone OS που τα παράτησε [Fails]

Αυτή την εβδομάδα θα μιλήσουμε για τα Windows Phone, μία χαμένη προσπάθεια της Microsoft να μείνει στο χώρο των mobile λειτουργικών.

Software Microsoft Windows Phone Windows Phone 8.1

Windows Phone 8.1: Τέλος η υποστήριξη από τη Microsoft

Η Microsoft δεν είναι ιδιαίτερα ενεργή τα τελευταία χρόνια όσον αφορά στα smartphones, αλλά συνέχιζε να προσφέρει υποστήριξη στα μοντέλα που υπάρχουν στα χέρια των χρηστών της. Ωστόσο, η ίδια απομακρύνεται ακόμη περισσότερο από τον τομέα αυτό.

Software Facebook Messenger Windows Phone 8

To Messenger σταματά να υποστηρίζει Windows Phone 8 & 8.1

Όπως έγινε με την εφαρμογή του Skype για Windows Phone 8 και 8.1, και το Facebook από τέλη Μαρτίου σταματά την υποστήριξη του Messenger για τις παραπάνω εκδόσεις του Mobile OS της Microsoft. Πρόσφατα ξεκίνησε την αποστολή emails σε όσους χρησιμοποιούν το Messenger, ενημερώνοντάς τους για την σχετική απόφαση.

News LG LG Smartphones LG Windows Phone Smartphones

LG: Νέα συσκευή δείχνει επιστροφή σε Windows Phone μετά από χρόνια

Εχθές γράφτηκε πως η HTC ίσως να ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει συσκευή που θα τρέχει Windows 10, το λειτουργικό σύστημα της Microsoft. Αυτή θα μπορούσε να είναι η ναυαρχίδα HTC One M9 ή κάποιο άλλο πιο οικονομικό μοντέλο smartphone. Φαίνεται ότι και η LG ετοιμάζει comeback.