Microsoft, Δεν θα συνεχίσουμε να έχουμε τρεις εκδόσεις των Windows

Εδώ και καιρό υπάρχει η αίσθηση ότι τα Windows RT κάποια στιγμή “θα γίνουν ένα” με τα Windows Phone ή απλώς θα… καταργηθούν, και η Juile Larson-Green, η Executive Vice President του τμήματος Devices and Studios της Microsoft τροφοδοτεί τις σχετικές φήμες με μία νέα δήλωση της. Η Julie Larson-Green είναι μία ισχυρή προσωπικότητα και παραμένει υποψήφια για την θέση CEO στην Microsoft. Φημολογείται ότι ήταν η κορυφαία προτίμηση του Steve Ballmer μέχρι την έλευση του Stephen Elop, ως εσωτερικού πια υποψήφιου μετά την εξαγορά του τμήματος φορητών συσκευών της Nokia.

Στο UBS Global Technology Summit, η κ. Larson Green μίλησε σχετικά με τα σχέδια της Microsoft και το μέλλον των Windows και ανάμεσα σε άλλα ξεχωρίζουμε την παρακάτω φράση: “Έχουμε τα Windows Phone. Έχουμε τα Windows RT και τα πλήρη Windows. Δεν πρόκειται να συνεχίσουμε να έχουμε τρία“.

Οπότε το συμπέρασμα που προκύπτει είναι το εξής, είτε η Microsoft θα καταργήσει τα Windows RT, είτε θα συγχωνεύσει τα Windows RT και τα Windows Phone, γιατί όπως καταλαβαίνετε, τα κανονικά desktop Windows δεν πρόκειται να πάνε πουθενά. Η κ. Larson-Green επίσης είπε ότι του χρόνου μπορούμε να περιμένουμε “εξαιρετικά ωραία πράγματα” στον τομέα του hardware από την Microsoft του χρόνου, χωρίς ωστόσο να διευκρινήσει τι θα δούμε ακριβώς.

Windows, Microsoft, Δεν θα συνεχίσουμε να έχουμε τρεις εκδόσεις των Windows

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Konstandinos

Αν η Microsoft ασχολουταν μονο με hardware ο Elopας θα ταν κομπλε προεδρος αλλα η Julie Larson-Green ειναι ιδανικη γι΄αυτη τη θεση θα την εφτανε κορυφη την μικρομαλακη

Darth

Τους έχω ικανούς να τα ενώσουν όλα και θα έχουμε μόνο ένα λειτουργικό κάτι σαν Windows RT παντού (είναι γνωστό πως εκεί συμπαθούν τα full Windows ειδικά ελεύθερεια που παρέχουν γιατί πιστεύουν ότι όλο το χρήμα είναι σε κλειστό οικοσύστημα (όχι ότι έχουν και άδικο)

apostolos1986

Δυο πλατφορμες οπως εχει ολος ο πολιτισμενος κοσμος. Μια για mobile συσκευες και μια για desktop/laptop/convertible, ητοι ενωση των RT με τα windows phone και τα full windows. To λανσαρισμα των RT ηταν και παραμενει ακατανοητο, εξου και το 1δις ζημια απο τα surface RT.

Nio

Καλα κανουν. Windows phone για τα κινητα και windows για tablets και PC. Τα ταμπλετ μπορουν να εχουν full OS και εχουν. Το ιδιο θα επρεπε να γινει κ με τα ipad. Να εχουν mac os.

Vaggelis

Πάντως δεν υπάρχει νόημα να πάρει κάποιος tablet με RT όταν υπάρχουν tablet με CloverTrail και full Windows (asus T100, Venue Pro)

Conx

Πολύ θετική αυτή η αλλαγή…Έτσι πρέπει full os και σε τάμπλετ κλπ…Αφού το hardware σε κινητές συσκευές έχει φτάση σε αυτό το σημείο πρέπει να το εκμεταλευτούν πλήρως παντού. Μπράβο microsoft. Να πέρνει σειρά και η apple τώρα και να βλέπουμε mac os παντού!

el_mac

Θεωρω οτι τα rt ειναι ενα πολυ καλοσχεδιασμενο λειτουργικο… Ειναι ιδανικο για touch συσκευες… Θα ηθελα να το δω σε κινητα ειδικα εαν ενσωματωθουν και τα πολυ ωραια gestures που εχει. Τοτε θα μιλαμε για μια πολυ ωραια εμπειρια χρησης.

Μακης Κοντολαζος

@Darth μήπως είσαι ο Σεφερλής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Software featured Windows

Windows 11: Τo Android smartphone σας γίνεται επίσημη web κάμερα του PC

To πρόγραμμα Windows Insider προσφέρει τη δυνατότητα χρήσης του τηλεφώνου ή του tablet Android ως web κάμερα.