Microsoft, θα ενοποιήσει όλες τις εκδόσεις των Windows σε μια

O CEO της Microsoft Satya Nadella προχώρησε σε μια πολύ ενδιαφέρουσα δήλωση σήμερα καθώς επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που θέλουν την Microsoft να δημιουργεί ένα λειτουργικό σύστημα το οποίο θα καλύπτει όλα τα μεγέθη των συσκευών της.

Μιλώντας για τα αποτελέσματα τριμήνου της Microsoft τα οποία παρεμπιπτόντως παρουσιάζουν θετικό πρόσημο, ο Nadella ανέφερε ότι σκοπεύουν από 3 διαφορετικά λειτουργικά συστήματα που είναι σήμερα να τα κάνουν ένα που θα ταιριάζει σε όλες τις οθόνες. Ωστόσο δεν έδωσε ακριβές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα γίνει αυτό.

Ο Nadella δεν έδωσε λεπτομέρειες για το πως θα γίνει η ενοποίηση των Windows, Windows Phone και Xbox αλλά επεσήμανε ότι αυτό θα ωφελεί τόσο τους χρήστες όσο και τους developers οι οποίοι θα δημιουργούν universal Windows apps που θα λειτουργούν σε όλες τις συσκευές.
microsoft os, Microsoft, θα ενοποιήσει όλες τις εκδόσεις των Windows σε μια

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Panos7GR

Γουσταρω! Νταξει, αναμενομενη κινηση, ολοι το υποψιαζομασταν, αλλα τωρα γινονται επισημα. Πολυ καλη κινηση και σιγουρα ολοι το θελουμε. Αλλωστε το επιτασει η ταση των πραγματων. Ολες οι εταιριες στρεφονται προς τα εκει τα τελευταια χρονια (πχ Apple ή και γιατί οχι η Google με το ChromeOS και Android).
Χωρις να θελω να συγκρινω τα ασυγκριτα, mobile OS με κανονικό λειτουργικό, αλλα την λογικη “μια ενιαια πλατφορμα για ολα”, ήδη είδαμε επίσημα από την Google την λογική “ενα OS για ολες τις οθονες και συσκευες”, εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=d36cIFCJvQs
Κινητό, ρολόι, tablet, PC (Android x86 project, ανεπισημο βεβαια, αλλα δεν παυει να ισχυει), τηλεοραση, αυτοκινητο, παιχνιδοκονσολες (οχι επισημα απο την Google παλι, αλλα με αξιολογες προσπαθειες οπως το OUYA και NVIDIA Shield). Πολυ ωραια πραγματα αναμενεται να δουμε συντομα απο ολους! 😉

andreas

Αντε μπας και γινει τπτ καλο…!τοσο μεγαλη εταιρεια και τοσα λεφτα…και παντα την τρωνε στην γωνια…!(και καλα κανουν εδω που τα λεμε) μακαρι να παρει επιτελους μπρος αυτη η εταιρεια ξανα αυτη η εταιρεια μπας και πιεση και τις υπολειπες…!
Ως χρηστησ και των 3 λητουργικων της ms…εχω να πω οτι ολες εχουν τα φοντα και την δυναμη να βρεθουν πρωτα ειτε ειναι τα windows 8.1 ,ειτε τα wp8.1 ειτε και το xbox on….!το προβλημα που τα κραταει πισω ειναι η αργη ληψης και εφαρμογης γρηγορων αλλαγων…αλλωστε λεφτα υπαρχουν (και μπολικα μαλιστα)…!

dionisis

Θα εχει ενδιαφερον ενα λειτουργικο σε διαφορετικο hardware

Χρήστος

no shit.
Ωραία νέα, αν καταφέρει να τα κάνει να δουλεύουν όλα αρμονικά. Αλλιώς, καταστροφή..

Αλέξανδρος

Όταν το κάνει ξανααλλάζω στρατόπαιδο. Ελπίζω να μην αργήσει!

Conx

Ομορφιές!!! xD

christos

Υπέροχα. wp forever

nikos

@christos πας καλά άνθρωπε μου?Μέχρι χθες έκραζες τα windows phone σε κάθε άρθρο και τώρα λες wp forever?Ή έχεις ψυχολογικά ή μας τρολάρεις!Δεν υπάρχει άλλη λογική εξήγηση…

andreas

Χαχαχαχαχαχα…!!!!
Νικος.. εισαι θεος πες τα…!

christos

Είναι μεγάλο πάθος μου τα wp και ότι αγαπάς το παιδεύεις.

Genesis

άντε με το καλό να το κάνουνε να δούμε 🙂

Αντώνης Μαρίνος

To έβλεπα, αλλά δεν το έπαιξα…!! Πρέπει να το έχω πει/γράψει εδώ και μήνες ότι προς τα εκεί το πάνε στην MS, στην λογική που παλεύουν και οι άλλοι (Apple, Google, Canonical στο open-source). Και μάλλον θα προσπαθήσουν και για “μεταμορφώμενες” συσκευές, για να είναι πιο mobile και ευέλικτες….για να δούμε….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Software featured Windows

Windows 11: Τo Android smartphone σας γίνεται επίσημη web κάμερα του PC

To πρόγραμμα Windows Insider προσφέρει τη δυνατότητα χρήσης του τηλεφώνου ή του tablet Android ως web κάμερα.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.