Θα τα καταφέρει η Microsoft;

Στις 21 Ιανουαρίου 2015 η Microsoft ανακοίνωσε το νέο λογισμικό της Windows 10, το οποίο θα κυκλοφορήσει στην αγορά προς το τέλος του 2015. Ωστόσο το αξιοσημείωτο είναι ότι το λογισμικό θα είναι κοινό για όλες τις συσκευές της, είτε είναι smartphone, laptop, Xbox, ακόμα και Smart TV. Επίσης οι χρήστες window 7, 8 ή 8.1 θα μπορούν να αναβαθμίσουν τον υπολογιστή τους δωρεάν με προθεσμία ενός χρόνου, στα κινητά η αναβάθμιση θα είναι επίσης δωρεάν.

, Θα τα καταφέρει η Microsoft;

Η Microsoft στοχεύει να ανακτήσει το χαμένο έδαφος από την αποτυχία των windows 8 και να ικανοποιήσει τους χρήστες των Windows με νέα features και πλήθος νέων λειτουργιών. Καθώς κυριαρχεί ήδη στην αγορά των υπολογιστών όσον αφορά το λειτουργικό σύστημα, μεγάλος στόχος αποτελεί και η κυριαρχία στην αγορά των smartphones που τα android είναι με διαφορά το πιο δημοφιλές λογισμικό αυτή την στιγμή. Για να το καταφέρει αυτό έπρεπε να αφουγκραστεί τις ανάγκες των καταναλωτών και να είναι αυτή που θα παρουσιάσει την τεχνολογική εξέλιξη πρώτη. Αν θα το καταφέρει ή όχι θα το δείξει το μέλλον, ωστόσο τα γεγονότα μας μαρτυρούν ότι έχει βάλλει ισχυρές βάσεις.

Πιο συγκεκριμένα προσπαθεί να μετατρέψει ένα κινητό σε υπολογιστή τα οποία θα διαθέτουν τις ίδιες δυνατότητες και χαρακτηριστικά. Είναι ευρέως γνωστό ότι τα σημερινά smartphones υστερούν κατά πολύ σε σχέση με τους υπολογιστές η διαφορά τους είναι από τη δυνατότητα σύνταξης και μορφοποίησης κειμένου μέχρι φόρτωσης κάποιων ιστοσελίδων π.χ. Facebook. Βέβαια θα υπάρχουν διαφοροποιήσεις μεταξύ υπολογιστών και κινητών οι οποίες είναι απόλυτα θεμιτές. Οπότε τα νέα Windows Phone θα μας κάνουν τη ζωή πιο εύκολη και θα υπάρχει πλήρεις αλληλεπίδραση με τις υπόλοιπες συσκευές που κατέχουμε. Άρα αναρωτιόμαστε ποιος δεν θα ήθελε να συμβαδίσει με τη νέα τεχνολογία και με τις νέες δυνατότητες που προβάλλει;

Επίσης η διορατικότητα της Microsoft φαίνεται και από το νέο Microsoft Surface Pro 3, το οποίο είναι αφής και μετατρέπεται από tablet σε laptop με ένα πληκτρολόγιο. Άλλωστε είναι αδιαμφησβήτητο ότι η αφή είναι το μέλλον και το surface pro 3 αποτελεί μία ομαλή μετάβαση προς αυτό. Διότι τα συμβατά laptop σταδιακά έχουν αρχίσει να χάνουν έδαφος και η εταιρία που θα συμβιβαστεί πρώτη με τους νέους κανόνες της εποχής θα αποκομίσει τα μεγαλύτερα οφέλη. Συμπερασματικά διαφαίνεται πως η Microsoft θα ξαναγίνει το top brand στον τομέα της τεχνολογίας και οι μετοχές της έχουν ήδη αρχίσει να αυξάνονται.

Δημήτρης Βαμβακάς

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Τομ

Δεν ξερω για εσας παντως εγω ενα απο αυτα τα ωραια dell xps τα καινουρια με λειτουργικο w10 πολυ θα ηθελα να το χρησιμοποιω. Τωρα στις mobile συσκευες δεν ξερω. Θα δουμε. Πολυ γκριζα περιοχη.

Φώτης

Έτσι οπως τα λες ειναι..Η ms το τελευταιο καιρο ειναι απο της λίγες εταιρίες που κανει βήματα μπροστα..Θελω ενα Lumia930 εδω κ Τωρα!!!Με τα w10 θα απογειωθεί κ αλλο..Το νεο λειτουργικό ερχεται με άγριες διαθέσεις μάγκες..Το νου σας..

nikmour

@τομ τα είδα σε κάποια clipάκια αλλά νομίζω πως πρέπει να περιμένουμε και το pro 4. Αν η dell κατάφερε να έχει αυτονομία 15 ώρες όταν με τους προηγούμενους επεξεργαστές έβγαζε 6 ώρες, ούτε να φανταστώ που θα φτάνει το pro 4. Και με φανταστικές και touch οθόνες.

forneverarrow

Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρει αλλα το εύχομαι και το ελπίζω. Μεγάλωσα με τις καινοτομίες της Microsoft. Έμαθα τι σημαίνει PC μέσω των Windows 95, στα Windows 98 έγινα gamer, ενώ με τα XP έβγαλα το άχτι μου ως power user. Έφαγα ήττα στα Vista αλλα απο το 2009 με τα 7 έχω δουλέψει άψογα και δεν έχω κανενα παράπονο. Η όλη φιλοσοφία των 10 μου αρέσει. Τελευταία βρήκα επιτέλους κατι εξαιρετικά ενδιαφέρον στα WP 8.1, που δεν ειναι το καλύτερο λειτουργικό, αλλα ακολουθεί την σοφότερη λογική. Ίδια εμπειρια χρήσης σε κάθε εύρος τιμών. Αν γουστάρεις τρελές οθόνες, κάμερες και αλουμίνια, σκάσε 600€ και πάρε 930. Αν θες ενα smartphone που κανει τα πάντα αλλα δεν έχεις ή δεν θες να τα σκάσεις, πάρε 530! Και με updates.

Νικος

Η Microsoft θα τα καταφερει οταν αποφασισει να μειωσει τις τιμες της στα λειτουργικα συστηματα.Προφανως πολλοι χρηστες δεν το σκεφτονται αυτη την στιγμη γιατι διαθετουν 7-8 η πειρατικα.Δεν ειναι ωραια η πειρατεια για καποια προιοντα αλλα και η Microsoft δεν δινει πολλα περιθωρια με τις τιμες της…

Tania

Καλησπέρα και από μένα,

@forneverarrow
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, απλά μια διευκρίνηση,
αυτή τη στιγμή μπορείς να βρεις το 930 στο ίντερνετ καινούριο με 300 ευρώ…. οπότε θεωρώ πως είναι από τις καλύτερες αγορές που θα μπορούσε να κάνει κάποιος… Μην κοιτάς μόνο τις μεγάλες αλυσίδες καταστήματων, αλλά δες και τα μικρά καταστήματα. Εγώ πρόσφατα άρχισα να χειρίζομαι Windows Phone και τώρα είμαι έτοιμη για την αγορά του!

@Νικος
Οι τιμές των λειτουργικών δεν είναι υπερβολικές, δεν θεωρώ πως 100 ευρώ είναι πολλά για windows 8.1, είναι κάπως υπερβολικό να ζητάει κάποιος να πάρει τέτοια προγράμματα με 20-30 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.