Windows 8, Η Microsoft δεν θα συμπεριλάβει το Media Center

Το Media Center των Windows 8 δεν θα βρίσκεται ενσωματωμένο στο λειτουργικό σύστημα, όπως συνέβαινε στις τελευταίες εκδόσεις των Windows, αλλά θα διατίθεται ως upgrade που θα μπορεί να αγοράσει ο χρήστης. Ο Windows Media Player θα εξακολουθήσει να είναι διαθέσιμος, αλλά δεν θα έχει ενσωματωμένη τη δυνατότητα αναπαραγωγής DVD.

Όσοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν το Media Center θα μπορούν είτε να αγοράσουν τα Windows 8 Pro, από το οποίο μπορούν να αγοράσουν με επιπλέον κόστος το Windows 8 Media Center Pack για να έχουν αναπαραγωγή DVD playback, TV recording και playback και αναπαραγωγή VOB αρχείων. Εάν έχουν επιλέξει την απλή έκδοση των Windows 8, μπορούν μετά να αποκτήσουν με επιπλέον κόστος το Windows 8 Pro Pack, προκειμένου να μπορούν να αποκτήσουν το Media Center.

Στο επίσημο blog της ομάδας ανάπτυξης των Windows 8, η Microsoft δικαιολογεί την απόφασή της, λέγοντας ότι η χρήση των υπολογιστών για την αναπαραγωγή DVD και την παρακολούθηση τηλεόρασης βρίσκεται σε πτώση και διευκρινίζει ότι θα έπρεπε να ξοδέψει ένα σημαντικό ποσό χρημάτων για δικαιώματα. Η Microsoft, επίσης, σημειώνει ότι δίνει έμφαση στα online media, περιλαμβάνοντας στα Windows 8 τα H.264, VC-1, MP4, AAC, WMA, MP3, PCM και Dolby Digital Plus codecs.

Η Microsoft καλεί, τέλος, τους developers να χρησιμοποιήσουν το Media Center ως πλατφόρμα για να αναπτύξουν μια σειρά από apps για multimedia αναπαραγωγή και επεξεργασία.

, Windows 8, Η Microsoft δεν θα συμπεριλάβει το Media Center

Πηγές: 1, 2, 3

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Παναγιώτης

Τι τραγική απόφαση ήταν αυτή; Η δικαιολογία της Microsoft ότι οι υπολογιστές δεν χρησιμοποιούνται πλέον για την αναπαραγωγή DVD και άρα δε σου επιτρέπει να τα δεις στο pc σου είναι γελοία. Έτσι προχωράει μπροστά με τα Windows 8? Επίσης, ακόμα και αυτός που θα αγοράσει τα Windows 8 Pro θα πρέπει να πληρώσει και άλλα χρήματα για να έχει το Windows Media Center. Με ποια λογική;

Aris

XBMC >> Windows Media Center

Vanzel

Ubuntu και καθάρισες.

Giorgos

Ναι αλλα αμα εχεις καποιο tv turner το media center ειναι μονοδρομος… Εχω δοκιμασει και αλλες λυσεις αλλα καμια δεν εχει τη λειτουργικοτητα του MCE. Ειδικα αμα το χρησιμοποιεις για να γραφεις τηλεοπτικα προγραμματα.

Η δε microsoft το εχει γελοιοποιησει το θεμα με τις εκδοσεις… Ο απολυτος αχταρμας… Εδω δε μπορω να βαλω το ελληινικο language pack στον υπολογιστη της αδερφης μου επειδη μπαινει μονο στα pro και ultimate.. Το δε media center υποθετω ειναι ο ορισμο του professional λογισμικου που χρειαζονται οι εταιρειες… Λιγη λογικη δε βλαπτει γμτ….

Δημήτρης

όλα σπάζουν, όλα crackάρονται!

Aris

@Giorgos

Έχεις δοκιμάσει XBMC με MythTV? Εγώ αυτό χρησιμοποιώ και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Χειρισμός με την android εφαρμογή της TV μου και πάρα πολλά add-on για ότι θελήσω. Δωρεάν και με ανοιχτό κώδικα. Τι άλλο να ζητήσει κάποιος?

Alex

Συμφωνω με την ms, πλεον ελαχιστοι βλεπουν dvd ταινιες στον υπολογιστη.

Giorgos

@Aris Ναι το εχω δοκιμασει. Εκτος του οτι ειχα κουραστει πολυ να κανω συμβατη την καρτα τηλεορασης (Avermedia) με το προγραμμα, δεν ειχε την λειτουργικοτητα του MCE ουτε την σταθεροτητα του. Δηλαδη το πρωτο θα γραψει σιγουρα το τηλ. προγραμμμα ειναι δεν ειναι ανοικτο το προγραμμα ακομα και με τον υπολογιστη σε sleep mode. Επισης στη μεταβαση των καναλιων καθως και για να πας μπρος πισω το MC δεν κρασαρει… Τωρα βεβαια το XBMC το ειχα δοκιμασει παλαιοτερα δεν ξερω αν εχει βελτιωθει…

Haduuken!

Κόλπο της μικρομαλακής να τσιμπήσει ένα πρήμιουμ. Κλασσικα, δια της βίας πληρωμή.

*_DaDiRa_*

@Vanzel Έεεετσι…

Tony Cool

Ηθελα να πιστευω οτι με την τρομαρα που εδωσε η google στην ms -καθως εχουν πεσει τραγικα οι πωλησεις η/υ και εχουν ανεβει πολυ των smartphones,ενω και παρα πολλα ατομα που ηδη εχουν η/υ εχουν να τον ανοιξουν κατι μηνες-θα κυκλοφορουσε επιτελους ενα εξαιρετικο λογισμικο και θα εκοβε κατι τετοιες γυφτιες.Στις γυφτιες απο οτι βλεπω επεσα εξω,αλλα εξακολουθω να πιστευω οτι τα win 8 θα ειναι πολυ καλα,γιατι απλουστατα δεν την παιρνει να μην ειναι.Πλεον δεν παιζει μονη της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.