MIT: Εφαρμογή για smartwatch αναγνωρίζει συναισθήματα

Σε μια συζήτηση ποτέ δεν είναι μόνο οι λέξεις οι οποίες λέμε, αφού ανάλογα με τον τόνο, την ένταση, την γλώσσα του σώματος μεταφέρουμε και διαφορετικό νόημα. Ωστόσο αυτό που θέλουμε να δείξουμε με τον λόγο μας δεν γίνεται πάντα κατανοητό. Αυτό έβαλε σε σκέψη κάποιους ερευνητές από το MIT, οι οποίοι ανέπτυξαν ένα ειδικό software το οποίο θα διώξει κάθε αμφιβολία για αυτό που είπε κάποιος.

Οι ερευνητές του MIT, δημιούργησαν έναν αλγόριθμο ο οποίος μπορεί να αναλύσει την φωνή και τον τόνο της. Ο διάλογος ηχογραφείται και αναλύεται, με το αποτέλεσμα να δείχνει τα συναισθήματα του ομιλητή σε διαστήματα των 5 δευτερολέπτων. Σε ένα παράδειγμα, ο ομιλητής φέρνει στην μνήμη του μια μέρα από το σχολείο, με τον αλγόριθμο να αντιλαμβάνεται την μετάβαση του τόνου από θετικό, σε ουδέτερο και στο τέλος αρνητικό.

Για την ηχογράφηση της φωνής χρησιμοποιήθηκε ένα iPhone 5S, ωστόσο κάθε ομιλητής φορούσε ένα Samsung Simband. Το συγκεκριμένο smartwatch είναι αποκλειστικά για developers και τρέχει Tizen, ενώ έχει χώρο για επιπλέον αισθητήρες. Η υλοποίηση προς το παρόν δεν είναι η καλύτερη, ωστόσο η ομάδα στο μέλλον θέλει να “ωρέσει ολόκληρο το σύστημα μέσα σε μια wearable συσκευή.

MIT Smartwatch app detects emotions, MIT: Εφαρμογή για smartwatch αναγνωρίζει συναισθήματα

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear MIT Science

ΜΙΤ: Ανακαλύφθηκε νέος τρόπος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

Οι μηχανικοί του MIT κατάφεραν να δημιουργήσουν ηλεκτρισμό με μία διάταξη που αντλεί σωματίδια από το περιβάλλον.

Software MIT AI

Μελέτη του MIT βρίσκει λάθη και ανακρίβειες στις βάσεις δεδομένων

Ένα ποσοστό 3% των δεδομένων σε βάσεις δεδομένων παρουσιάζονται ως ανακριβή και λανθασμένα, σύμφωνα με μελέτη του MIT.

Cars featured MIT

Extending ShadowCam: Βοηθά τα αυτόνομα οχήματα να βλέπουν πίσω από τις γωνίες

Ομάδα του MIT ανέπτυξε το Extending ShadowCam που χρησιμοποιεί τις σκιές για να αντιλαμβάνεται αν κάποιο αντικείμενο κινείται σε νεκρή ζώνη.

Business AI Facebook MIT

MIT και Facebook αναπτύσσουν AI που δημιουργεί διευθύνσεις σε κατοίκους μη χαρτογραφημένων περιοχών

Το MIT σε συνεργασία με το Facebook, αναπτύσσουν νέα τεχνητή νοημοσύνη για να μπορεί να δώσει διευθύνσεις σε κατοίκους που βρίσκονται σε μη χαρτογραφημένες περιοχές και δεν έχουν κάποια οδό στην κατοικία τους.