Move to iOS: Επίθεση με αρνητικά σχόλια στο Play Store

Η Apple μαζί με την κυκλοφορία του iOS 9 έκανε διαθέσιμη και την εφαρμογή Move to iOS για το Google Play Store που βοηθάει στη μετάβαση από Android σε iOS ταυτόχρονα όμως φούντωσε τη διαμάχη μεταξύ των χρηστών Android και της Apple με βομβαρδισμό αρνητικών σχολίων και κριτικών για αυτό της το εγχείρημα.

Ο κακός χαμός έγινε με τη διάθεση της εφαρμογής αυτής, με τους Android χρήστες κυριολεκτικά να κατακλύζουν με αρνητικές κριτικές την Apple, γράφοντας πλήθος ειρωνικών σχολίων για τη μετάβαση από Android σε iOS, αναφέροντας ότι τέτοια κίνηση δεν έχει ίχνος λογικής μιας και από πολλούς χρήστες θεωρείται πως το Android είναι πιο προηγμένο από το iOS.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης το γεγονός πως η συγκεκριμένη εφαρμογή μέχρι αυτή τη στιγμή να έχει βαθμολογηθεί από περίπου 22.000 χρήστες με μέσο όρο 1.7 στα 5, ενώ με 5 την έχουν βαθμολογήσει σχεδόν 4.500 χρήστες. Η εφαρμογή έχει λάβει μόνο 1 και 5 σα βαθμό αξιολόγησης, δείχνοντας ότι μεταξύ των χρηστών υπάρχουν αυτοί που πραγματικά δεν συμπαθούν καθόλου την Apple και αυτοί που την λατρεύουν, χωρίς να υπάρχει κοινό ενδιάμεσα.

Φυσικά υπάρχουν και πολλά ακραία σχόλια του τύπου “μην εγκαταστήσετε την εφαρμογή εκτός και αν επιθυμείτε λοβοτομή” καθώς και πιο ήπια όπως “από τη στιγμή που δεν υπάρχει το αντίστροφο στο App Store μιας και δεν θα το επέτρεπε η Apple, δεν είναι δίκαιη μια τέτοια κίνηση” να δείχνει ότι υπάρχει πραγματικό μένος εναντίον της ενέργειας αυτής που από πολλούς θεωρείται χτύπημα κάτω από τη μέση.

Στο Play Store υπάρχει η δυνατότητα για απάντηση σε σχόλια από το δημιουργό της κάθε εφαρμογής, αλλά κάτι τέτοιο δε φαίνεται πως θα το κάνει η Apple μιας και θα ρίξει ακόμα περισσότερο λάδι στη φωτιά, ξεσηκώνοντας ακόμα περισσότερη θύελλα στις τάξεις των Android χρηστών.

Move to iOS: Ολομέτωπη επίθεση με αρνητικά σχόλια στο Play Store, Move to iOS: Επίθεση με αρνητικά σχόλια στο Play Store

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

27 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Viel

Οι πιο απίστευτα κομπλεξικοί χρήστες. Ζουνε για να μισούνε την απλέ. Αυτοί αποκαλούνε του άλλους πρόβατα λολ…

Λεόντιος

έχω και τις τρεις πλατφόρμες λόγω δουλειάς και μπορώ να πω ότι στο θέμα αξιοπιστία βάζω την απλ, πολλές επιλογές αντρόιντ, βαλιου φορ μάνι γουίντος
δεν χρειάζεται σκοτωμός τα πράγματα είναι απλά
γιατί θα μπορούσε να υπήρχε διαμάχη στο π.χ. ποια βενζίνα είναι καλύτερη !!

KN

Και εγω λειτουργώ σε όλες τις πλατφόρμες λογω εργασίας και απο την εμπειρία μου καλύτερα τα Windows για υπολογιστή (ακομα και iMac) με διαφορά,τα Linux και τελευταία Mac OS με πολλα προβλήματα και μη συμβατοτητες σε προγράμματα.
Σε mobile το android ειναι πολυ καλό απροβλημάτιστο στις συσκευές μου και δυνατότητες επικοινωνίας με άνεση χωρις προβλήματα. Το iOS ειναι καλο στις νέες συσκευές αλλα μετα το 7 γενικα παρουσιάζει κολλήματα (οχι πολλα) και φυσικα χρειάζεται η χρήση λογισμικού Microsoft οπως word (pages εχει πλεον δυσβατοτητες μικρές), PowerPoint (απαιτείται πλεον keynote αλλάζει γραφήματα και εχει χειρότερη εμπειρία χρήσης), Microsoft lens και τα υπόλοιπα λιγότερο. Το 9 για την ωρα φαινεται σχεδόν ιιδιο με το 8 πλην των 2 εφαρμογών ταυτόχρονα γενικα. Το Windows επισης καλο αλλα σε υβριδικά tablet για να εχεις και το παλιο στυλ να ρολάρει καλα.

One

@Λεόντιος και το Android υπεραξιοπιστο είναι αλλά οι υλοποιήσεις των κάποιων κινεζοκορεατικων εταιριων το κανουν να φαινεται ασταθες λειτουργικό.
H Apple μονο για τα φανταχτερα ικονιδια και UI αξιζει και αυτό πληρώνεις στη τελικη, γι’ αυτό πολλοι Android users την αντιπαθούν.

Nio

Φυσιολογικό να δημιουργούνται εντάσεις γιατί η Apple είναι η πιο κομπλεξικη εταιρεία στον κόσμο.
Πρώτα διαφήμιση με αντίχειρες. Πόσο γελοιοτητα και κόμπλεξ.??? Και μετά εκεί που φτύνει γλειφει. Παρέα με τους φαν της.
Μετά πατενταρει και κάνει μηνύσεις για γελοία features που τα χουν χρησιμοποιήσει χρόνια άλλοι ελεύθερα και αυτή ξαφνικά τα πατενταρει. Πάω να πατενταρω βουτιές στη παραλία. Όποιος βουταει θέλω 1 ευρώ.
Διαγραφει εφαρμογές που δεν γουστάρει στο store της. Αλλά στο play store κάνει ότι θέλει. Χωρίς την Google ούτε στο Internet αναζήτηση δε θα μπορούσαν να κάνουν.
Λίγο respect.

anwnymous

Κάνεις δεν έχει καταλάβει ότι δεν μιλαμε για ομάδες αλλα για εταιρίες, ο ανταγωνισμός μόνο καλό μας κάνει, αν δεν υπήρχε η Apple ακόμα στα κουμπιά θα ήμασταν, αν δεν υπήρχε το Android ακόμα στα 128mb ram & 3″ οθόνη θα είμασταν.
Οι οπαδοί απ’όπου και αν προερχεστε είστε για λύπηση (εκτός αν εξυπηρειτητε άλλους σκοπούς)
Προτιμώ Android γιατί σε μένα ταίριαζει καλύτερα, αλλά χρειαζόμαστε τόσο την Apple όσο και τον 3ο παίκτη (Microsoft) & μακάρι και 4ο.
Φυσικά, η Apple πρέπει πολλά να αναθεωρήσει, αλλά όσο πουλάει σίγουρα δεν θα το κάνει.

shadgr

Πάντως γενικά οι χρήστες IOS είναι πιο ήρεμοι.. Πιο ολοκληρωμένοι.. Δεν χρειάζεται να δικαιολογήσουν την επιλογή τους στον εαυτό τους.. Πήραν το iPhone, και εκτός του ότι κάνουν τα πάντα απροβλημάτιστα, έχουν και την απόλυτη μόστρα, κάτι που το android δεν θα αποκτήσει ποτέ.

Theo

@nio δεν είναι μόνο αυτο. την 10ετία του 80 ο jobs δημιούργησε ένα cult εν ονόματι apple. αυτό άρχισε απο τους υπαλλήλους της εταιρείας και εξαπλώθηκε στο κόσμο έξω. όλο αυτο το “δόγμα” – πλύση εγκεφάλου ότι η apple είναι η καλύτερη,it cost less do more κτλ. με τον καιρό έφερε το άλλο άκρο, το μίσος προς την εταιρεία αυτή, που πουλά φύκια για μεταξωτές κορδέλες. ναι οι mac υπολογιστές κάνουν κάποια λίγα πράγματα καλύτερα απο τον ανταγωνισμό αλλά μέχρι εκέι. να δώσεις 1000 ευρώ για facebook υπολογιστή απο την στιγμή που κάνεις το ίδιο καλά την δουλεία σου με υπολογιστή των 300 ευρώ δέν είναι λογικό, εκτός αν θέλεις να πουλήσεις μούρη η είσαι λεφτάς. απο την στιγμή που έπαψε να καινοτομεί (αναφέρομαι σε πραγματική καινοτομία και όχι “καινοτομία” εξέλιξη των υφιστάμενων τεχνολογιών) και αντιγράφει με μικρές αλλαγές τους υπόλοιπους όλους και τα πλασάρει σαν μοναδικά προϊόντα το μίσος είναι απόλυτα λογικό. κάποιο ξέρουν γιατί παίρνουν iphone η mac, οι περισσότεροι παίρνουν λόγω μάρκετινγκ.

παράδειγμα: υποστηρίζουν ότι δημιούργησαν τα τάμπλετ, απο την στιγμή που η microsoft είχε βγάλει στο εμπόριο το δικό της χρόνια πριν.

gericho

Τί ψάχνουμε;
Εφαρμογή ανταγωνιστή δημοσιεύτηκε στο store,
για να προμοτάρει την απαγκίστρωση από αυτό.

Περιμένει κανείς καλή βαθμολογία;
Είσαι στο store γιατί το πιθανότερο δεν έχεις μπει στη διαδικασία να απαγκιστρωθείς από αυτό.

Non hater των Google, Apple.

Aris

Πρώτα από όλα samsung, sony που έχω συσκευές έχουν wizard για μεταφορά δεδομένων από iOS -> Android.
Γιατί φωνάζουν ότι δεν υπάρχει αντίστοιχο;

2ον:
Υπάρχει καμία εφαρμογή στο Android που να μπορώ να κάνω φωνητικές κλήση στα Ελληνικά (να διαβάζει ονόματα από τον κατάλογο όπως στο iOS);

Bagit

@shadgr και ως γνωστον η μοστρα πουλαει… ειναι ικανη να βγαλει μονο σασι χωρις λειτουργικο μεσα και να πατε να το παρετε για να το ακουμπατε στο τραπεζι… προσεξτε μονο οταν πατε για καφε πως το ακουμπανε ολοι αναποδα για να φαινεται το σημα…

Aris

@Bagit
Σαν χρήστης iPhone 6 Plus και Samsung S6 Edge+ βλέπω τα καλά και τα κακά και των δύο συσκευών.
Και για χρήση στο αυτοκίνητο θέλω φωνητική κλήση γιατί σε 5.5″+ οθόνη δεν μπορείς να ψάχνεις όταν οδηγείς.
Οπότε ρωτάω πάλι. Υπάρχει κάτι για εμένα για να ξεφορτωθώ το iPhone;

Kostas K.

@Aris υπάρχει δηλαδή αντίστοιχη εφαρμογή στο app store της apple για μετάβαση στο Android; μην κάνουμε το ασπρο μαυρο.
Κατα.τ άλλα η εφαρμογή έτυχε της υποδοχής που της άξιζε. Καλώς ήρθες Apple στο play store 😛

ΚΝ

Είναι αλήθεια όπως είπα και νωρίτερα ότι Mac os και ios δεν ειναι τα καλύτερα λειτουργικά. Επίσης, iPhone πλέον είναι μια συσκευή που σε άλλες εταιρίες θα έφτανε έως 450 ευρώ.
Όμως, πχ στους ALL ONE νομίζω είναι λογική η τιμή της με βάση χαρακτηριστικά, ντιζάιν και φυσικά μπραντ… Για μένα βάζοντας windows οπωςκαι έκανα. Καμία εταιρία ίσως dell μπορεί να την ανταγωνιζεται συνολικά προσφέροντας οθόνη αφής. Σε υπολογιστές τύπου Mac Air επίσης είναι λογική η τιμή της αν σκεφτεί κανείς ότι παρόμοιες είναι οι τιμές των ανταγωνιστων ίσως και κριβοτερες με πλαστικό αντί για μεταλλο.
Στις 15 ίντσες την εφαγε ο ανταγωνισμός. Όσο για τα iPad οριακά είναι ισως στον ανταγωνισμό προσφέροντας καλά tablet με πολυτέλεια και μπραντ αλλά και άλλοι προσφέρουν ίσως και καλύτερα πλέον στα ίδια χρήματα με χειρότερα εξωτερικά υλικά άλλα με καλύτερο αποθηκευτικό χώρο.
Η Apple είναι μια εταιρία που πλέον τα θετικά της μειώνονται αλλά έχει αρκετά ακόμη και φυσικά τη διαφήμιση. Αν δεν σοβαρότερα αυτή έρθει η αντίστροφη μέτρηση και εμείς θα χάσουμε έναν ακόμα καλό ανταγωνιστή σε κάποια ακόμη πράγματα.

John Knight

Τι περίμενε και αυτή η Apple ?…

Η Google της πρόσφερε τα services της και η αχάριστη η Apple της επιτίθεται …
Δεν μπορούσε δηλαδή να προσφέρει κάποια από τις υπηρεσίες της στο play store ??? Η google δηλαδή χαζή είναι που προσφέρει τις υπηρεσίες της ??? Συμφέρει στην google να προσφέρει τις υπηρεσίες της ,όπως συμφέρει και στην apple να προσφέρει τις υπηρεσίες της στην google…
πχ.τους χάρτες ,την εφαρμογή του καιρού , το notes ,το compass , το safari …κάτι.

Oχι ότι τα χρειαζόμαστε …Αλλά θα μπορούσε να δώσει κάτι από όλα αυτά .
Αλλά τι να περιμένει κανείς από μια τέτοια κακιά και κομπλεξική εταιρία ?

shadgr

Χρήστης Νοτε 4 πριν 3 μέρες, G4 εδώ και 3 μήνες και επιστροφή στο iPhone 6.
Η apple δεν φτάνεται πλέον.. Ίσα ίσα το android με την έκδοση 6 θα μοιάζει περισσότερο στο ios..
Μη με πείτε κασσάνδρα της τεχνολογίας.. χαχα..

Aris

@Kostas K. Απο iPhone σε android διαβάζεις το iTunes backup. Εδω η samsung το παίρνει και απο iCloud. Άρα το app τι το θέλεις ακόμη και να το επέτρεπε; Θα σου έπαιρνε τα αρχεία σε αλλο format και μετα θα ήθελες κάποια άλλη εφαρμογή στο android να σου κάνει το import. Ποιο το νόημα σε αυτό αφού υπάρχει λύση εδω και χρονια. Άρα το πρόβλημα μας ειναι τι επιτρέπει η apple στο store; Αυτό το ξέρεις όταν παίρνεις iOS ότι έχεις περιορισμούς. Το θέμα ειναι ότι η apple κυκλοφόρησε το ανάποδο απο αυτό που υπήρχε ήδη απο τους android κατασκευαστές. Όπως ξέρετε όμως ούτε καν ειναι εφαρμογή της apple αλλα την έκανε license απο αλλο developer και ειναι rebranded έκδοση αυτού που υπήρχε ήδη. Αλλα όταν υπήρχε αυτή η εφαρμογή δεν υπήρχαν τα αρνητικά σχόλια. Όπως είπα ενώ έχω και τα 2 στο android δεν υπάρχει voice dialing στα ελληνικά (εαν ξέρει κάποιος να μας πει πως). Στο iPhone για όσους δεν το ξέρουν λες : κλήση Κώστας Βλαχάκης και τον καλεί χωρίς να έχεις κάνει train voices πιο πριν. Απλά τα διαβάζει απο τον κατάλογο. Το Google now το υποστηρίζει αυτό στα αγγλικά και όχι στα ελληνικά. Όσο αφορά… Συνέχεια »

Nio

Aris υπάρχει το mls Diamond. Το αιφον έχει φωνητικά μηνύματα? Ή ότι άλλο έχει το mls? ΟΧΙ. Κοίτα κάτι δικαιολογίες για να αγοράσεις ντε και καλά αιφον. Παρτο αγόρι μου αλλά μην μας λες πως δεν μπορείς ζήσεις άμα δεν πάρεις τηλέφωνο την ώρα που οδηγας.

Aris

Όπως είπα έχω ήδη iPhone 6 plus και samsung s6 edge +

Συγκρίνω high end κινητά

Θα έπαιρνα το MLS εαν ειχε γρήγορο επεξεργαστή finger print reader και είχα εγγυημένα updates.

Το android δυστυχώς δεν υπερτερεί στα πάντα.
Και ναι η δουλειά μου ειναι πωλητής και είμαι στον δρόμο και πρέπει να κάνω αρκετά τηλέφωνα.

Εγω ψάχνω για κινητό που να καλύπτει ανάγκες και όχι βάσει κομπλεξικών απόψεων…

Περιμένω να μου πεις ποιο ειναι τωρα το τέλειο κινητό για εμένα που να μου καλύπτει τα πάντα
Back grounding, voice dial, 1password

Εγώ δεν το έχω βρει. Εσυ το ξέρεις ποιο ειναι;
Γιατί εαν υπάρχει το πηρα αυριο. Δεν με νοιάζει εαν ειναι iOS ή android και δεν με ενδιαφέρει η τομή

Αλέξανδρος

@shadgr ρε μπαγάσα εσύ το τερμάτισες !! Τώρα επειδή βαρέθηκα αυτό το vs των λειτουργικών θα το πω με απλές “λεξούλες”. Όταν θα δώσουν και οι άλλοι τις δυνατότητες του android και τρέχουν το ίδιο γρήγορα τότε το ξανασυζητάμε, ειδάλλως με αλλά λόγια να “αγαπιόμαστε” ( λέω εγώ τώρα ). Από εκεί και πέρα στο θέμα μας, όχι μόνο δεν δίνει τις υπηρεσίες της ( αν και δεν νομίζω ότι κάποιος τις χρειάζεται αλλά κουβέντα να γίνεται ) αλλά μπαίνει και μέσα στο μαγαζάκι μας ( 🙂 🙂 🙂 🙂 ) και μας λέει να πάμε στο δικό της που λιγότερα σου δίνει ( και με το σταγονόμετρο αλλά και σταγοψευτοαναβαθμίσεις που απορώ αν φτάσατε την ice cream ) και πρέπει να στάξεις και χιλιάρικο. Απορώ πως είχα πάρει το 3gs ( μάλλον τα χάπια που μου δίνει ο Ντοκτορά θα φταίνε ) 🙂 Για να παρομοιάσω την πονηριά της apple είναι σαν να έχω ένα εργοστάσιο εγώ και ένα μαγαζί που πουλάω το προϊόν μου μέσα από εκεί και αντίστοιχα ο Χ ( δηλαδή η Apple ) να έχει και αυτός το ίδιο, αλλά επειδή το δικό μου το προϊόν το ζητάει ο κόσμος να προμηθεύω τον Χ με… Συνέχεια »

PetrosV

Αλήθεια διαβάζω κάποια σχόλια και τρομάζω. Είναι τόσο παράλογο κάποιος να έχει android και να θέλει να πάρει iPhone και η συγκεκριμένη η εφαρμογή να τον βοηθήσει να μεταφέρει τα δεδομένα του;
Και στην τελική υπάρχουμε κάποιοι που προτιμάμε να κάνουμε την δουλειά μας με iOS και OS X ούτε για μόστρα τα παίρνουμε ούτε γιατί δεν έχουμε τι να κάνουμε τα λεφτά μας. Ηρεμήστε λίγο τόσο μίσος και κακιά, μήπως είναι άλλοι τα “πρόβατα” τελικά και όχι οι χρήστες της Apple;

Σταύρος

Δηλαδή τι κάνει αυτή ή εφαρμογή?
Είναι τύπου Nova launcher για εξατομίκευση και όποτε θες την διαγράφεις ή ριζικά και αμετάκλητα μεταφέρει το περιβάλλον του android σε αυτό του ios?

g10913272

Έχει πολύ πλάκα να βλέπεις Apple και Android fanboys να σφάζονται μέσω Internet. Κρίμα, ξέχασα να πάρω popcorn…

John Knight

PetrosV Είναι λογικό δηλαδή να πετάγεται η Apple ξαφνικά με μια τέτοια εφαρμογή ?Θα μπορούσε να το κάνει από την ιστοσελίδα της όπως είπε και ο Αλέξανδρος …Η google γιατί δεν έχει χώσει μια τέτοια εφαρμογή στο App Store?Όταν κάποιος (google) σου προσφέρει κάτι (services της στο app store) και εσύ χωρίς να του δώσεις κάτι σαν αντάλλαγμα (safari,compass,notes,maps) του επιτίθεσαι με πισώπλατη μαχαιριά λέγεται αχαριστία!

Βαγγέλης

Η εφαρμογή στη πράξη μεταφερει δεδομένα και ιντριγκαρει με το ονομα της επίτηδες.Σχετικά με τη κόντρα η apple απλά πουλάει λογισμικό και οι android κατασκευαστές πουλάνε hardware με drivers και καποια apps πανω στο android,ο καθενας αποφασιζει που θα δώσει τα λεφτά του και αν ρωτήσεις καποιον μη κολλημένο με κινητά θα σου πει οτι όλα τα καλα κινητά ειναι πανάκριβα.

παπαροκάς tiamat

Οι χρήστες ios μου δημιουργουν οικτρο ως προς τις δεσμευσεις που τους εξαναγκαζει

παω τωρα να τον εκφρασω βάζοντας 1 αστερι στην εφαρμογη τους

Νίκος

Τι λέτε ρε παιδιά; Λέτε ότι η Google δεν ήξερε ότι η Apple έβαλε εφαρμογή στο google play; Τσακωθείτε κι άλλο, δεν γέλασα αρκετά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.