Firefox: H Mozilla μπλοκάρει Flash περιεχόμενο

Ακολουθώντας τη γραμμή των Google και Microsoft, η Mozilla ξεκινά να μπλοκάρει Adobe Flash περιεχόμενο στον Firefox browser. Ενώ κάποτε το Flash plugin θεωρήθηκε πολύ χρήσιμο, πλέον είναι ασταθές και προκαλεί πολλά κρασαρίσματα στον browser δίνοντας κακή απόδοση και αυξάνοντας την κατανάλωση ενέργειας.

Γι αυτό, ένας ένας με τη σειρά οι browsers, Chrome, Edge και τώρα ο Firefox, ξεκινούν να μπλοκάρουν το Flash περιεχόμενο.

Στην περίπτωση του Firefox, η Mozilla ανακοίνωσε πως θα μπλοκάρει συγκεκριμένο περιεχόμενο, το οποίο δεν είναι ορατό στον χρήστη και από του χρόνου θα απαιτεί click-to-active έγκριση από τους χρήστες πριν η σελίδα ενεργοποιήσει το Flash plugin για οποιοδήποτε περιεχόμενο.

Η Mozilla συμβουλεύει τα websites που χρησιμοποιούν αυτή τη στιγμή Flash ή Silverlight για games ή video, υιοθετήσουν HTML όσο πιο σύντομα γίνεται. Με τους browsers να απαιτούν την μετάβαση σε HTML, το web θα πρέπει να γίνει πολύ καλύτερο μέσα στα επόμενα χρόνια.

mozilla flash, Firefox: H Mozilla μπλοκάρει Flash περιεχόμενο

mozilla flash, Firefox: H Mozilla μπλοκάρει Flash περιεχόμενο

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Chrome Edge Firefox

Χρήστες του Firefox υποστηρίζουν ότι η Google σκόπιμα επιβραδύνει το YouTube

Προσπαθώντας να καταπολεμήσει τo ad blocking, η Google ξεκίνησε πρόσφατα να ζητά από τους χρήστες να τα απενεργοποιήσουν.

Internet Apple Google Mozilla

Η Apple ενώνει τις δυνάμεις της με Google και Mozilla για μια μεγάλη αναβάθμιση στο Speedometer

Το Google Chrome είναι το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης στα περισσότερα Android και είναι και πολύ δημοφιλές στους υπολογιστές.

Internet Chrome Firefox

Όταν Firefox και Chrome τα 100στήσουν, μεγάλα sites θα…σβήσουν!

Ένα πρόβλημα τύπου Υ2Κ φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν οι Mozilla Firefox και Google Chrome, όταν φτάσουν στην έκδοση 100.

Software Firefox Mozilla Mozilla Firefox

Η Mozilla τερματίζει την υποστήριξη για την εφαρμογή συγχρονισμού διαχείρισης κωδικών πρόσβασης Firefox

Η Mozilla ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα μέσω ενός άρθρου υποστήριξης ότι η εφαρμογή διαχείρισης κωδικών πρόσβασης Firefox Lockwise θα φτάσει στο τέλος της ζωής της στις 13 Δεκεμβρίου.