Mozilla, Η Microsoft θα μπλοκάρει την επιλογή browser στις συσκευές με Windows RT

H Mozilla μπορεί να ετοιμάζεται να παρουσιάσει προσεχώς την Metro User Interface έκδοση του Firefox για τα Windows 8, αλλά δηλώνει στο επίσημο blog της ότι η Microsoft ετοιμάζεται να μπλοκάρει τη δυνατότητα επιλογής browser σε συσκευές που θα χρησιμοποιούν επεξεργαστές ARM, γεγονός που δεν τη βρίσκει καθόλου σύμφωνη…

H Mozilla δηλώνει ότι στην έκδοση Windows 8 RT, θα υπάρχει τόσο το περιβάλλον Metro όσο και το Windows Classic. Σύμφωνα με την εταιρεία, ο μόνος browser που θα επιτρέπεται να τρέχει στην Windows Classic διαμόρφωση είναι ο Internet Explorer της Microsoft, αποκλείοντας όλες τις άλλες εκδοχές από τρίτους. Η Mozilla εμφανίζεται ενοχλημένη που μόνο στη Metro διαμόρφωση των Windows RT θα υπάρχει η δυνατότητα εγκατάστασης και άλλων browsers και ζητά από την Microsoft να αλλάξει την πολιτική των περιορισμών της.

, Mozilla, Η Microsoft θα μπλοκάρει την επιλογή browser στις συσκευές με Windows RT

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιώργος

Δηλαδή και καλά επειδή τώρα τους ήρθε νομίζουν οτι θα μας αναγκάσουν να δουλεύουμε με τον explorer τώρα που έχει πάρει τον κατήφορο για να ανεβάσουν τα νούμερα τους;;;; Ε με αυτό το πλευρό θα κοιμούνται!!!

makis88

o explorer μετά την έκδοση 9 έχει αρχίσει να ανακάμπτει και είναι εξαιρετικός! Προσωπικά ο firefox μου φαίνεται ο χειρότερος browser τα τελευταία 2 χρόνια και δεν τον έχω εγκαταστήσει καν μετά το τελευταίο format.

Nikos

makis88 και έχεις απόλυτο δίκιο.

md03582

makis88 συμφωνω και εγω απολυτα μαζι σου, πλεον και εγω ΙΕ χρησιμοποιω, ωστοσο πιστευω οτι σε αυτο το θεμα εχει λάθος η microsoft και ελπιζω να αλλαξει γνωμη

stavros

Και εγω ιντερνετ εξπλορερ χρησιμοποιω ειναι καλητερος browser πιο αμεσως και μαρεσει που μπορω να βαλω τισ αγαπημενες μου ιστοσελιδες στην taskbar. ειχα και firefox αλλα τον εσβησα γιατι δεν μαρεσε.

tolios

τι να πω ο firefox πολυ ανωτερος αντιθετως με τα bugs και τα κενα ασφαλειας που υπαρχουν στο ie πολλες δυνατοτητες addons ,private broswing ολη την ωρα save bookmarks στο cloud και αλλα…

makis88

@md03582 στο θέμα έχει όντως λάθος η microsoft και είναι απαράδεκτο να μην αφήνει δικαίωμα επιλογής! Ο firefox έχει πολλά addons για όσους τους βολεύουν, εγώ προτιμώ κάτι σε minimal και γρήγορο παρά κατι βαρύ-φορτωμένο με πολλές επιλογές αλλα αργό/laggy!

Αύγουστος Καπογιάννης

Ο Mozilla στην τελευταία έκδοση του είναι ιδιαίτερα καλος… Επίσης ο chrome είναι εξαιρετικός και πολυ γρήγορος… Άμα έχεις blog και γενικά ασχολείσαι επαγγελματικά στο διαδυκτιο για μένα η Μονή λύση είναι ο Mozilla … Οι γνώστες καταλαβαίνουν …

MDF

κανενας δεν εμποδιζει την google/μοζιλλα να φτιαξουν μετρο browsers για τα win8 RT. Ηδη το κανουν αλλωστε. το desktop στα RT υπαρχει απλως για να τρεχει το office λογω legacy. Οταν βγει μετρο office δεν θα υπαρχει καν.
οποτε αφηστε την παραπληροφορηση μερικοι εδω μεσα η αν δεν γνωριζεται ενημερωθειται προτου ποσταρετε

GLeft

οντως ο firefox εχει πεσει πολυ ειδικα τον τελευταιο χρονο και εγω προσωπικα γυρισα σε chrome που και τις συμβατοτητες του explorer εχει και ειναι και πολυ γρηγορος

oti_nanai

εγω μολις που εγκατεστησα firefox απο format με chrome..
Καλυτερα να υποστηρίζω mozilla που ειναι μη κερδοσκοπική εταιρεια από microsoft και google που συλλεγουν τα δεδομένα μου για διαφημιστικους σκοπούς..

Με 2 plugins για tabs και pdf reader ειναι καλυτερος και απο chrome

Gregory

Ενας ειναι ο Browser. Google Chrome!!! Απιστευτη διαφορα! Ακομα και το τεστ ταχυτητας εχει διαφορα! Δεν πιστευτε; Δειτε το: http://www.speedtest.net

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.