Τετάρτη
11/07/2012

Multi-platform malware, Θα σου καταστρέψω το σύστημα ό,τι λειτουργικό και αν έχεις…

Τα πράγματα στην αντιμετώπιση των κακόβουλων προγραμμάτων δυσκολεύουν, καθώς η F-Secure ανακάλυψε ένα κακόβουλο λογισμικό που έχει την ικανότητα να αναγνωρίζει το λειτουργικό σύστημα που τρέχει το σύστημά σου και να εξαπολύει το κατάλληλο trojan για να κάνει τη ζημιά.

Το multi platform backdoor πρόγραμμα βρέθηκε σε ένα site Μεταφορών της Κολομβίας, όπου έγινε γνωστό ότι χρησιμοποιείται ένα αρχείο της μορφής JAR (Java δηλαδή), προκειμένου να γίνει γνωστό εάν ο χρήστης έχει Windows, Mac OS ή Linux, προτού να κατεβάσει το ανάλογο πακέτο κακόβουλων αρχείων για το αντίστοιχο λειτουργικό. Το κακόβουλο λογισμικό είναι προγραμματισμένο να συνδέεται με έναν server, από όπου κατεβάζει και άλλο υλικό.

Είναι εξαιρετικά σπάνιο να συναντάμε κακόβουλο λογισμικό που επηρεάζει τρία συστήματα μαζί, επομένως προσοχή. Οι … Decepticons κρύβονται εκεί έξω (θυμάσαι τους Transformers;)

Multi-platform malware, Θα σου καταστρέψω το σύστημα ό,τι λειτουργικό και αν έχεις...

Πηγή

Μάθε για:

Συντάκτης: .


2 Σχόλια

  1. Ο/Η Θανασης λέει:

    Γιατι τα str6 – str10 δεν τα εχει δηλωμενα ως null και τα δηλωνει ως «» ???? Πλακα κανω αν γινεται παραθεστε και αλλο κομματι του κωδικα να δουμε που χρησιμευει το i.

  2. Ο/Η Σωτήρης Καραγιώργης λέει:

    Ο κώδικας αυτός θα μπορούσε να είναι και μέρος μη κακόβουλου λογισμικού. Εδώ θα ήθελα να τονίσω την σπουδαιότητα του να μην τρέχουμε το σύστημα με δικαιώματα διαχειριστή, καθώς ο συγκεκριμένος κώδικας δεν θα μπορεί να εγκαταστήσει άλλα προγράμματα. Τέλος, με πιο χιουμοριστική διάθεση, νομίζω ότι λοίπουν το iOS και Android… :)

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.