Multi-platform malware, Θα σου καταστρέψω το σύστημα ό,τι λειτουργικό και αν έχεις…

Τα πράγματα στην αντιμετώπιση των κακόβουλων προγραμμάτων δυσκολεύουν, καθώς η F-Secure ανακάλυψε ένα κακόβουλο λογισμικό που έχει την ικανότητα να αναγνωρίζει το λειτουργικό σύστημα που τρέχει το σύστημά σου και να εξαπολύει το κατάλληλο trojan για να κάνει τη ζημιά.

Το multi platform backdoor πρόγραμμα βρέθηκε σε ένα site Μεταφορών της Κολομβίας, όπου έγινε γνωστό ότι χρησιμοποιείται ένα αρχείο της μορφής JAR (Java δηλαδή), προκειμένου να γίνει γνωστό εάν ο χρήστης έχει Windows, Mac OS ή Linux, προτού να κατεβάσει το ανάλογο πακέτο κακόβουλων αρχείων για το αντίστοιχο λειτουργικό. Το κακόβουλο λογισμικό είναι προγραμματισμένο να συνδέεται με έναν server, από όπου κατεβάζει και άλλο υλικό.

Είναι εξαιρετικά σπάνιο να συναντάμε κακόβουλο λογισμικό που επηρεάζει τρία συστήματα μαζί, επομένως προσοχή. Οι … Decepticons κρύβονται εκεί έξω (θυμάσαι τους Transformers;)

, Multi-platform malware, Θα σου καταστρέψω το σύστημα ό,τι λειτουργικό και αν έχεις…

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Θανασης

Γιατι τα str6 – str10 δεν τα εχει δηλωμενα ως null και τα δηλωνει ως “” ???? Πλακα κανω αν γινεται παραθεστε και αλλο κομματι του κωδικα να δουμε που χρησιμευει το i.

Σωτήρης Καραγιώργης

Ο κώδικας αυτός θα μπορούσε να είναι και μέρος μη κακόβουλου λογισμικού. Εδώ θα ήθελα να τονίσω την σπουδαιότητα του να μην τρέχουμε το σύστημα με δικαιώματα διαχειριστή, καθώς ο συγκεκριμένος κώδικας δεν θα μπορεί να εγκαταστήσει άλλα προγράμματα. Τέλος, με πιο χιουμοριστική διάθεση, νομίζω ότι λοίπουν το iOS και Android… 🙂

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Malware f-secure malware

F-Secure, Αύξηση του mobile malware. Το 97% στοχεύει στο Android

Όσο περισσότερο ανεβαίνει η δημοτικότητα του Android, τόσο αυξάνονται και οι ψηφιακοί εγκληματίες που χρησιμοποιούν malware/ trojans για να υποκλέψουν στοιχεία των χρηστών που αφορούν για παράδειγμα σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Smartphones f-secure

F-Secure Mobile Security, Προστασία για Symbian και Windows Mobile

Τα smartphones αποτελούν τους πιο προσωπικούς μας υπολογιστές στην σημερινή εποχή επικοινωνίας. Επίσης, έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι των εταιρικών δικτύων μέσω λύσεων VPN και push-email. Τα smartphones θα πρέπει να προστατεύονται, ως μέρος της υποδομής της εταιρικής μηχανογράφησης. Η αναγνώριση αυτή αποτελεί τον πυρήνα του F-Secure Mobile Security 5, μιας νέας έκδοσης της πανίσχυρης λύσης […]