Nissan In-Car Infotainment System, Με καρδιά Intel το νέο σύστημα

H Nissan θα βάζει στα νέα της οχήματα ένα σύστημα in-car ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, το οποίο θα έχει στο εσωτερικό του καρδιά Intel. Τα συστήματα infotainment της Nissan θα αφορούν στα οχήματα που θα κυκλοφορήσουν από τις αρχές του 2013 και έπειτα και πρόκειται για ολοκληρωμένα κέντρα επικοινωνίας με φορητές συσκευές, όπως κινητά τηλέφωνα, ταμπλέτες, κ.λπ.

Η Nissan λέει ότι εκτός από τον Intel Atom που θα τους δίνει την απαιτούμενη επεξεργαστική ισχύ, τα συστήματα αυτά θα είναι εξοπλισμένα με δύο οθόνες πολλαπλών πληροφοριών.

Αυτό καθιστά σαφές ότι θα υπάρχει μία οθόνη για κάθε ομάδα πληροφοριών που θα προβάλλονται, δηλαδή άλλη για τον οδηγό με στοιχεία του αυτοκινήτου και άλλη για την ψυχαγωγία. Οι πρώτες πληροφορίες λένε για ενσωμάτωση τεχνολογίας NFC και υπηρεσίες cloud computing. Εκτιμάται ότι με το NFC θα καταργηθεί η ανάγκη για κλειδί του αυτοκινήτου, αφού ο οδηγός θα χρησιμοποιεί το κινητό του, ενώ η video παρακολούθηση του οχήματος θα επιτρέπει τον απομακρυσμένο έλεγχο της κατάστασης του Nissan σας.

Το σύστημα αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο στο Nissan Infiniti LE, ένα Concept μοντέλο που έκανε την εμφάνισή του στο New York Auto Show.

, Nissan In-Car Infotainment System, Με καρδιά Intel το νέο σύστημα

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
GiannisWST

Εγω παντως ειχα δει nissan juke και για τη τιμη του οι οθονες, οι ενδειξεις και τα κολπα με την αλλαγη χρωματισμου που εκαναν αναλογα με τη ρυθμιση μετραγαν απιστευτα. Ενας ηλικιωμενος ισως να μπερδευοταν αν δε τα πηγαινε καλα με την τεχνολογια.

Αλλα η nissan εχει αρχισει να παιζει πολυ καλα σε τετοια θεματα και μου κανει εντυπωση γιατι δεν την ειχα τοσο σε εκτιμηση. Αρκει το nfc να μη κλεβεται ευκολα οπως εγινε με μερικες πιστωτικες και την nfc εκδοχη τους και μετα ψαχνεις να βρεις που παρκαρες το αμαξι…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Intel

Δύο από τα παλιότερα desktop PC στον κόσμο ανακαλύφθηκαν σε καθάρισμα σπιτιού

Σε μια εποχή που ό,τι ψάχνεις μπορείς να το βρεις στο e-bay, γίνονται ακόμα ανακαλύψεις που μπορούν να σε εκπλήξουν ευχάριστά.

Business Chip Intel

Η Intel ζητά 5 δισ. ευρώ από τη Γερμανία για την παραγωγή τσιπ

Η Intel ζήτησε επιπλέον επιδοτήσεις 4 έως 5 δισεκατομμυρίων ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει σε ένα συγκρότημα κατασκευής Chip στην χώρα.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.

Cars Nissan

Nissan: Σχεδιάζει δεύτερο εργοστάσιο μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα στις ΗΠΑ

H Nissan εξετάζει τη δημιουργία ενός δεύτερου εργοστασίου μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα στις ΗΠΑ, ώστε να επωφεληθεί από τις επιδοτήσεις που δίνει ο νόμος μείωσης του πληθωρισμούς.