Nokia Belle FP1 και FP2, Αναβάθμιση εφαρμογών και προσθήκη widgets

Φαίνεται πως η Nokia έχει σκοπό να συνεχίσει την υποστήριξη της στην Νokia belle, τουλάχιστον όσο αφορά τις FP1 και FP2. Αναβαθμίσεων συνέχεια λοιπόν με Wi-Fi update που “διορθώνει” κενά συμβατότητας με παλαιότερα router οσο και με καινούργια πρωτόκολλα. YouTube update to gallery με την Google να αλλάζει τα πρωτόκολλα της μεθόδου upload “τρίτων” στο ΥouΤube και 3G Network fix που αφαιρεί το 3.5G δίπλα στο σήμα όταν χρησιμοποιείς 3G. Επίσης, και εδώ βελτιώνεται η συμβατότητα με τα νέα δίκτυα.

Nokia Belle FP1 και FP2, Nokia Belle FP1 και FP2, Αναβάθμιση εφαρμογών και προσθήκη widgets

Homescreen widgets
• Webview widget : σε ένα αρκετά μεγάλο παράθυρο, “παρακολουθείς” ζωντανά την ιστοσελίδα που έχεις επιλέξει. Είναι δυνατή και η επιλογή πολλαπλών σελίδων, στο ίδιο παράθυρο. Το περιεχόμενο των σελίδων φυσικά “ανανεώνεται”.
• Mirror widget: Μια νέα εφαρμογή για την μπροστινή κάμερα του μοντέλου Nokia 808 PureView).
• Tonggle flash light : εδώ βασικά ενεργοποιείς – απενεργοποιείς το flash, όταν το χρησιμοποιείς σαν φακο (diaforetik;a κρατάς πατημένο το πλαινό κουμπί ξεκλειδώματος μέχρι να ανάψει το flash).
• Stopwatch: Χρονόμετρο.
• Contacts communication: Ένα ακόμα widget για τις επαφές, αλλά αυτό ειδικά με άμεση πρόσβαση σε αποστολή μηνύματος ή κλήσης της επαφής.

Και δεν τελειώνουν εδώ, έρχονται ακόμα περισσότερες. Κάθε μέρα η nokia δέχεται αρκετή πίεση από χιλιάδες χρήστες του Symbian για την διαρκή ανανέωση του. Τα πρώτα δείγματα είναι θετικά, και σίγουρα η υποστήριξη θα συνεχιστεί. Για να δούμε λοιπόν τι “καλούδια” μας επιφυλάσσουν.

Εσείς, ποια αναβάθμιση θα θέλατε να δείτε στο Nokia σας κινητό ;

Δημήτρης Πέππας

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
pure808

Πολυ καλα νεα αυτα για εμας τους ξεχασμενους που χρησιμοποιουμε συμπιαν..Κρίμα που το σύμπιαν δεν έχει υποστήριξη απο ντεβελοπερς και απο την ίδια την νοκια ειναι εξαιρετικό και σμουθ λειτουργικό και με καλό hardware..

Gadgetfreak

Όπως λέει και ο φίλος 808 από πάνω είναι κρίμα που η νόκια μας “παράτησε”(συγκριτικά με τα Lumia πάντα)Απλά ολος ο κόσμος έχει την εικόνα πως η νόκια μόνο καλα κινητά Windows phone φτιάχνει και για αυτό δεν θα πλησιάσουν μοντέλο Symbian……

iceman

παιδια κανενας developer ο οποιος ασχολειται με το symbian δεν το εχει “παρατησει”. να μπαινετε καθημερινα στο nokia store, καθως μπαινουν χιλιαδες εφαρμογες σε μηνιαια βαση, απο τις οποιες αρκετα μεγαλου αριθμου ειναι 5 αστερων.
– opera mobile browser
-cute tube
– facinate
-gravity
-audiolockscreen
-dunlock
-whatsapp
-skype
-quasarmx
-swype
-evernote
-dropbox
-skydrive
-microsoft office
-big scree
-map suite
-public transport….
-cover app
-belle extra buttons
-hdr camera apps
-hd themes
μεσα στο nokia store θα βρειτε τα παντα, για οτι και αν χρειαζεστε!

keysmith

σε εμένα ακόμα δεν εμφανίστηκαν οι αναβαθμίσεις ενώ σε άλλους εδώ και εβδομάδες. Όχι ότι μου λείπει τίποτα από αυτά αλλα θα ήθελα να τα έχω.. (θέλω να δώ αυτό με το contact).
Σε κάποια forum υπάρχουν και σαν sis να τα κατεβάσεις αυτόνομα.

makis88

Εμένα με χάλασε που δεν έδωσαν μια αναβάθμιση στο skype να μπορείς να μπαίνεις με microsoft account αφού κατήργησαν το MSN, Δεν είναι θέμα της nokia βέβαια αυτό αλλά εκει στo skype, αφού έχεις εφαρμογή ας δουλεύει σωστά! Και κλήσεις στο viber. Kατα τα άλλα στο symbian λείπει υποστήριξη απο developers πλέον, αλλά δεν βγαίνουν και νέες συσκευές! Κρίμα γιατί το λειτουργικό πραγματικά ήταν πολύ ωραίο, έχω android για πρώτο τηλέφωνο πλέον αλλά δεν το ευχαριστιέμαι όσο το symbian3 όταν το είχα πρωτοπάρει!

koullis

Το χάρτη της Κύπρου δεν θα τον δουμε ποτε. Τοσα χρόνια που έχω Νοκια η Κύπρος δεν είναι μέσα. Απορω τι θα της στοιχισει

giannos

Η Νοκια σταμάτησε να υποστηρίζει την Κύπρο μετά από απαίτηση της Τουρκιάς το 2010. Αλλά σε ένα καινούργιο άρθρο https://offsite.com.cy/epanemfanistikan-ta-dio-trita-tis-kiprou/ λέει ότι επανεμφανίστηκαν τα 2/3 του χάρτη της Κύπρου.

iceman

μολις ηρθε και αλλο ενα update : skydrive upload (newest vr).! μεσω του sw update στο 808 μου,

δειτε και αυτες τις νεες εκδοσεις των εφαρμογων στο nokia store :

Nimbuzz Messenger: Chat & Call :
https://store.ovi.com/content/16638?clickSource=homepage&pos=19

fring Free Videochat,Calls,IM :
https://store.ovi.com/content/9356?clickSource=related%2Bcontent&contentArea=applications&pos=7

koullis

Τα 2/3 ειναι απλα τα χωρια και μεσα μεσα κανενας κυριος δρομος τις οδους δεν τις εχει. Τι να κανεις μια Κυπρο χωρις οδους

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Πολύ καλό το update. Άλλη μια πολύ καλή εφαρμογή είναι η smart office επί πληρωμή βέβαια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HMD Global Nokia

HMD: Επανακυκλοφορεί τα κλασικά τηλέφωνα Nokia 6310, Nokia 5310 και Nokia 230

Η HMD μόλις κυκλοφόρησε τρία νέα τηλέφωνα, όλα μια μοντέρνα έκδοση των κλασικών Nokia, τα Nokia 6310 (2024), 5310 (2024) και 230 (2024).

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.