Nokia City Lens, Περισσότερες πληροφορίες για την augmented reality εφαρμογή των Lumia

Στα teaser videos πριν από την παρουσίαση του Nokia Lumia 920, η Nokia μας έδειχνε μερικές από τις λειτουργίες της εφαρμογής ενισχυμένης πραγματικότητας City Lens που θα υπάρχει ενσωματωμένη στο νέο smartphone. Τώρα, μας δίνει μερικές ακόμα πληροφορίες μαζί με ένα κατατοπιστικό video.

H εφαρμογή θα είναι μέσα στο Lumia 920 και το Lumia 820, ενώ μέσα στις βελτιώσεις που θα έχει η εφαρμογή είναι η ικανότητα να απενεργοποιούνται οι προτάσεις που είναι πιο μακριά από το οπτικό πεδίο του χρήστη. Παράλληλα, οι χρήστες θα μπορούν να αποθηκεύουν τα αγαπημένα τους, ενώ θα μπορούν να βρίσκουν στοιχεία μέσα από κατηγορίες.

Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η Nokia προσφέρει τη δυνατότητα χρήσης της εφαρμογής τόσο σε portrait όσο και σε landscape διαμόρφωση. Δείτε και το παρακάτω video για λεπτομέρειες.

, Nokia City Lens, Περισσότερες πληροφορίες για την augmented reality εφαρμογή των Lumia

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Κωστας

Σε Ν8 που την έχω εγκαταστήσει τουλάχιστον ένα χρόνο, είναι πολύ ενημερωμένη (ακόμα και νέα μαγαζιά, ή καταστήματα που έχουν κλείσει και ανοίξει με νέα ονομασία). Φαντάζομαι, ότι και για lumia θα είναι ακόμα καλύτερη

jim1234

το navigon mobie navigation το εχει και σε android

george

Και τον ίδιο το θεό να προσφέρει η nokia με τιμή 600 ευρώ δεν πάει πουθενά sorry

iceman(the original)

πολυ επικοδομητικο σχολειο! εχετε “αφρισει” να λετε οτι εκτος android δεν υπαρχουν εφαρμογες… και μετα τα ριχνετε “αλλου”, λες και τα 699 ευρω του sgs3 και htc one x ηταν αξια τιμη για αυτα που εχουν να προσφερουν….

makis88

γιατι δεν παει πουθενα? Η apple και οι κατασκευαστες android σου δινουν τζαμπα πραμα θες να πεις?

@l3xandros JRMS*

Για iphone υπαρχει καποια αντιστιχει εφαρμογη;

Γιωργος

Μία προσωπική γνώμη εξέφρασα για οποιαδήποτε μάρκα είναι υπερβολικά ποσά αυτά δεν υποστηρίζω κάποια…

Πέτρος Π

@iceman, συμφωνώ απόλυτα! Γιατί δλδ τα androids με τα 699 είναι καλύτερα?? Προσωπικά το θεωρώ τουλάχιστον απαράδεκτο να σκάσεις 699 € για ένα κινητό που χρειάζεται 3 φορές φόρτιση τη μέρα… (βλ. sgs3)… Όσο για τα δύο νέα Nokia (820 και 920) μου φαίνονται πραγματικά αξιόλογα κινητά, και για κάποιο περίεργο λόγο θα μου ήταν πολύ πιο εύκολο να δώσω 600 € για το 920, παρά για κάποιο Samsung… Και επειδή είμαι και σε μία φάση αναζήτησης κινητού για αγορά, ενώ μέχρι πριν λίγο καιρό ούτε καν σκεφτόμουν για Windows Phone, τώρα το σκέφτομαι πολύ σοβαρά! 🙂

manolis tsagkarakis

@Πέτρος Π, από τη πρώτη στιγμή τα windows Phone 7 ήταν μια πολύ καλή και φρέσκια πρόταση στην αγορά,

όμως εξ’ αρχής ήταν πανάκριβα σε σχέση πάντα με τον ανταγωνισμό και το marketing του ανταγωνισμού (450-550 ευρώ τιμή)

και δεύτερον από την αρχή έπασχαν – και πάσχουν – από “mainstream” εφαρμογές που έχουν κάνει πάταγο σε άλλα λειτουργικά ενώ εδώ θα πρέπει να περιμένεις καιρό ή καθόλου για να τις δεις στα Windows 7, 7.5, 7.8 και 8…

Επίσης και η τιμολόγηση των εφαρμογών είναι λίγο περίεργη καθώς κάποια παιχνίδια είναι ακριβότερα σε σχέση π.χ. με το iOS… (διορθώστε με αν κάνω λάθος εδώ)…

Κωστας

Η ΝΟΚΙΑ (και ειδικά στα καινούρια της κινητά) προσφέρει πλήρη σουίτα χαρτών, οι οποίοι, το κυριότερο, λειτουργούν άνετα εκτός σύνδεσης και ενημερώνονται πλήρως, σε πολύ τακτικά διαστήματα. Και αυτό, από ένα κινητό των 150 € με S60 μέχρι τα ακριβά lumia (βέβαια οι λειτουργίες σαν το City Lens κλπ δεν είναι παρούσες στα S60). Για κάποιον, που η πλοήγηση του είναι βασική, είναι ένα μεγάλο συν.

Κυριος Μ

Μαγκες, ποσο θα θελατε να εχετε την συγκεκριμενη εφαρμογη στα ‘droid η στα μηλα σας.
Anyway, το 920 προσφερει απιθανα πραγματα και τα 600$ θα τα δωσω, δεν ειναι αιφον καθε φορα τα ιδια και πληρωνεις ενα σκασμο λεφτα για το τιποτα.
Τα WP εχουν χαλαρα το καλυτερο λογισμικο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.

Smartphones Nokia

Nokia XR21: Με την υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη

Η Nokia κυκλοφόρησε το rugged smartphone της XR21 με πιστοποίηση IP69K, η οποία είναι η υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη.