Nokia και Samsung φέρνουν το HERE Maps στο Android- αποκλειστικά στα Galaxy

Οι σχέσεις μεταξύ Google και Samsung είναι ήδη κάπως τεταμένες με το τελευταίο “περιστατικό” να αναφέρει ότι η Google είναι δυσαρεστημένη με τη Samsung διότι δίνει περισσότερη έμφαση στα Tizen-based smartwatches όπως Gear 2 και Gear Fit αντί για τα Android Wear. Η Samsung έρχεται να ρίξει κι άλλο λάδι στη φωτιά.

Αποφάσισε να επεκτείνει τη συνεργασία με που έχει με τη Nokia για τα Tizen wearables, φέρνοντας για πρώτη φορά το Here Maps στο Android και δίνει στους κατόχους Galaxy συσκευών τη δυνατότητα πρόσβασης στην εναλλακτική του Google Maps.

Όταν κυκλοφορήσει το Samsung Gear S τον Οκτώβριο, θα έρθει και η beta μορφή της υπηρεσίας Here αποκλειστικά σε Galaxy συσκευές. Θα υπάρχει η δυνατότητα να γίνεται συγχρονισμός μεταξύ κινητού και smartwatch.

To Here έρχεται με voice-guided navigation δυνατότητα και θα λειτουργεί offline, κάτι που λείπει από το Google Maps. Μπορείτε να κατεβάσετε offline maps οι οποίοι είναι διαθέσιμοι σε περίπου 200 χώρες και στις μισές περίπου υπάρχουν turn-by-turn οδηγίες. Σε 40 χώρες δίνει πληροφορίες για την κίνηση στους δρόμους αλλά και πλοήγηση στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η Nokia όμως δεν θα περιοριστεί μόνο στη συνεργασία της με τη Samsung και τις Galaxy συσκευές, αλλά ανέφερε ότι μέχρι το τέλος του 2014 θα έρθει και σε άλλες Android συσκευές.

here maps to galaxy, Nokia και Samsung φέρνουν το HERE Maps στο Android- αποκλειστικά στα Galaxy

here maps to galaxy, Nokia και Samsung φέρνουν το HERE Maps στο Android- αποκλειστικά στα Galaxy

here maps to galaxy, Nokia και Samsung φέρνουν το HERE Maps στο Android- αποκλειστικά στα Galaxy

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Πανος

Πολύ δυνατό χαρτί για την samsung αυτη η κίνηση…

jonjon

Εξαιρετικά νέα!

i love rihanna

In your face google! Η google δειχνει ενοχληση για το tizen στη samsung διότι ειναι απ τις μεγαλύτερες εταιρείες που συνεργάζεται! Το οτι θα ειναι διαθέσιμα τα here maps σε galaxy συσκευες ειναι καταπληκτικά νεα τουλάχιστον για την samsung η Google δεν θα χαρει ιδιαιτερα!

Νάσος

Και να που τα smart Watch αποκτούν ουσιαστικό νόημα… Εάν υπάρχει συμβατότητα μεταξύ των συσκευών και του Nokia here βέβαίος-βέβαίος.
Και κάπως έτσι καλός ορίζουμε το μέλλον;

keysmith

το πολύ να οδηγήσει την google να κάνει και αυτή τους χάρτες της offline.. (που και καλά είναι και τώρα για μικρές περιοχές αν και δεν το έχω πετύχει να δουλέψει).

Loki

Φανταστικά νέα!
Αναφέρομαι στο κομμάτι της είδησης όπου αναφέρεται ότι τα Here Maps θα διατεθούν και σε άλλες android συσκευές.
Μου έκαναν τρομερή εντύπωση όταν είχα Lumia.

tiamat

μεγαλη παπαρια της google που δε τους κανει και αυτη να λειτουργουν offline. τωρα μπορει να τη στουκσει διοτι samsung=android με το higher marketshare…

σχετικο-ασχετο. ο snap 810 υποστηριζει το galileo .οι δορυφοροι του ειναι σε λειτουργια?? ξερει κανεις αν θα γινουν τα smartphones ακομα πιο ακριβη στις πληροφοριες τους εχοντας glonass-gps-galileo πλοηγηση!?

Panos7GR

Αυτό το “αποκλειστικά” στα Galaxy, μου θυμίζει την ερώτηση που σου κάνουν τα τσοντοσάιτ αν είσαι ενήλικος και συνεχίζεις ή ανήλικος και σε πετάει έξω.
Android, ανοιχτός κώδικας δηλαδή, και αποκλειστικότητες δεν πάνε μαζί! Το ξέρουμε πολύ καλά όσοι έχουμε κάνει port τα χαρακτηριστικά μιας άλλης συσκευής στην δικιά μας ή έχουμε κάνει port ολόκληρη την ROM.

Βαγγέλης

Ααα ρε Samsung… Κάτι τέτοια διαβάζουν στο xda και σκάνε στα γέλια..

Τελης Μπατακης

@Panos ανοιχτός κώδικας ειναι να εχεις το δικαίωμα να βελτιώσεις να διαχειριστείς και να χρησιμοποιήσεις το λογισμικό το οποίο σε καμια περίπτωση δεν παραιτείται των όποιων πνευματικών δικαιωμάτων του…το οτι μπορείς να αλλάζεις τα χαρακτηριστικά της συσκευής σου δεν το κάνει νομιμο και το λεει ξεκάθαρα και η εγγύηση της συσκευής!
Αρα σωστότατο είναι το ΑΠΟΛΕΙΣΤΙΚΑ ,αν εσυ βαλεις τους χάρτες στο Hitachi σου ειναι αλλουνού παπα ευαγγέλιο,και φυσικα ειναι και κλοπη!
Και ήμαρτον ανοιχτός κώδικας δεν σημαίνει κλέβω ελεύθερα την δουλειά του άλλου…και δεν νομίζω πουθενά να γράφουν κάτι τέτοιο οι όροι χρήσης του android!

Parastas

ΠΟΛΥ σωστός ο @Τελης Μπατακης!

Επίσης θεωρώ ότι η Nokia σαν εταιρία είναι πάντα πολύ μπροστά σε φιλοσοφία. Βλέπει πάντα προς τα που πάει η αγορά και κατευθύνεται πάντα προς εκείνο το ρεύμα. Είδε πολύ πριν από άλλους την σημασία των κινητών και πήγε εκεί. Έπειτα επικεντρώθηκε στα smartphones. Επίσης είδε το μέλλον της mobile photography. Τώρα δουλεύει στο software. Πολύ καλή κίνηση που πούλησε το hardware κομμάτι της!

giorgis

κατοχος s4,καταπληκτικα νεα για χρηστες galaxy συσκευων και πολυ εξυπνη κινηση απο μεριας samsung!!! για αλλη μια φορα μπραβο στη samsung

Panos7GR

@Τελης Μπατακης: Οσων αφορά τον ανοιχτό κώδικα δεν έχω να πω κάτι, συμφωνώ. Έχω ένσταση όσων αφορά το δεύτερο σκέλος. Το να αλλάξω τα χαρακτηριστικά της συσκευής μου, με rooting και flashάρισμα άλλου firmware ή (ελεύθερο) OS, είναι ΝΟΜΙΜΟ βάσει νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μάλιστα υποχρεώνει τα κράτη-μέλη της να εισάγουν την εν λόγω οδηγία (αν θες μπορώ να ψάξω να στην βρω, διοτί μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή) στην εθνική τους νομοθεσία. Οπότε ΚΑΝΟΝΙΚΑ η εγγύηση της συσκευής ΚΑΛΥΠΤΕΙ μια τέτοια συσκευή, φτάνει να αποδειχθεί ότι η βλάβη δεν προέκυψε από λάθος του λογισμικού. Μάλιστα σε περίπτωση που ο πωλητής αρνείται το δικαίωμά μας να επισκευάσει ή να αντικαταστήσει την συσκευή, μπορούμε να κάνουμε αγωγή εναντίον του στα αστικά δικαστήρια και να αναφέρουμε το περιστατικό στην εθνική αρχή. Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, κάτι τέτοιο δεν απαιτεί καν την πρόσληψη ενός δικηγόρου και, τις περισσότερες φορές, διεκπεραιώνεται από ενώσεις καταναλωτών (που εδώ απλά “υπάρχουν”), γι αυτό πρέπει εμείς οι κάτοικοι του Ελλαδιστάν πρέπει να μην φοβόμαστε τις ψευτοεγγυήσεις των κατασκευαστών. Γιατί προφανώς η κοινοτική νομοθεσία υπερισχύει, με τις παραπάνω προϋποθέσεις, έναντι των όρων των εταιριών. Αυτά έτσι ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΙΚΑ, για να ξέρουμε και σαν Ευρωπαίοι καταναλωτές τι δικαιούμαστε και για… Συνέχεια »

lneam

@ Ο/Η tiamat

Το GNSS (GPS) receiver chip δεν ειναι μεσα στην CPU (πχ qualcom 810).
Το Gallileo position system εχει 4 δορυφορους. Μεχρι να φτασει τους 24, περιπου το 2020
κανε υπομονη …….

tiamat

#lneam thanks για την ενημερωση

@telis batakis για το οτι κοπτεσαι τοοοσοο πολυ για τα “δικαιωματα” των πολυεθνικων μυριζει απο μακρια σε τι αποσκοπει και με τι κινητρο το κανεις… αναρωτιεμαι δε, που ησουν τοσο καιρο και δεν υποστηριζες με τον ιδιο ζηλο και τα δικαιωματα των χρηστων-καταναλωτων…

Τελης Μπατακης

@ tiamat αγαπητέ μου κόπτομαι για τα δικαιώματα του κάθε προγραμματιστή που χάνει χρόνο και ζωή και δεν πληρώνεται όσο και όπως πρέπει!
Και απο ποτε η κλοπή ειναι δικαίωμα του καταναλωτή για να την υποστηρίξω με ζήλο ??
Αδιαφορώ αν ειναι σε πολυεθνική η σε μπακάλικο,και εσυ να ησουν την ιδια αποψη θα ειχα!
Και όσο για τα κίνητρα και της ραδιουργίες να πας να τα πεις στο φίλο σου το Βελοπουλο το κείμενο μου δεν επιτέθηκε σε κανέναν κατι που το κατάλαβε και ο Panos …
Δεν ξέρω αν εισαι σε ηλικια να εργάζεσαι ,απλά φερε στο μυαλό σου να έρθει αύριο το αφεντικο σου η ο πελάτης σου και να σου πει: δεν σε πληρώνω,ζήτω το open source mathafucka,θα δουλεύεις για την ικανοποίηση …

Σωτήρης

Τη ? Samsung Galaxy ? Android? Hear Maps? Δεν θα μπορούσαν να κάνουν καλύτερο από αυτό ήμουν κάτοχος πολλών Nokia από το 3310 μέχρι πριν 2 χρόνια τους χάρτες της Nokia τους δούλευα από τότε που βγήκαν πάντα ακριβείς και εύκολοι και με έχει βοηθήσει πάρα πολλές φορές σε ταξίδια μου η Samsung έκανε μια από τις καλύτερες κινήσεις που έκανε ποτέ και το περιμένουμε με πολύ μεγαλη ανυπομονησία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.