Nokia Here maps, Street level στην Αθήνα;

Η Nokia με τους χάρτες Here (maps) προσφέρει και αυτή το δικό της Street View όπως η Google, όμως στη χώρα μας ακόμα δεν είναι διαθέσιμο. Φαίνεται όμως ότι εργάζεται πάνω σε αυτή την επιλογή και για την Ελλάδα μιας και νωρίτερα σήμερα το πρωί εθεάθη αυτοκίνητο VW Tiguan με λογότυπο “Here” και το σύστημα καμερών να κόβει βόλτες στο κέντρο της Αθήνας.

Here Street Level Athens Greece, Nokia Here maps, Street level στην Αθήνα;

Here Street Level Athens Greece, Nokia Here maps, Street level στην Αθήνα;

Kudos to Iakovos

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
milikos

εδώ δεν εφαρμόζει το πιο απλό σαν το Google Map Make που θα εμπλουτήσει και θα φρεσκαρει τους χάρτεσ της. Το Street level τη μάρανε. Βρήτε μου έναν λόγο που δεν θέλει οι χρήστες να ενημερώσουν τους χαρτεσ της.

ΑντώνηςΤ

Η Nokia φαίνεται ότι θέλει να ανταγωνιστεί στα ίσια με την Google στο θέμα των χαρτών. Νομίζω ότι η Google θα πρέπει άμεσα να βάλει λειτουργίες offline browsing και GPS στους χάρτες της.

Όμως εδώ ίσως προκύπτει ένα ερώτημα με το τι θα γίνουν τα υπάρχοντα GPS λογισμικά. Όσα έχω δοκιμάσει σε Android πλατφόρμα είναι απλά απαίσιες και βαριές μεταφορές των υπαρχόντων. Η Nokia έχει κάνει εφάμιλλή προσέγγιση με την Google και είναι γρήγορη και ελαφριά. Θέλει αρκετές βελτιώσεις στο search αλλά δεν θα είναι πρόβλημα νομίζω να βρει το ιδανικό.

Ίσως προκύπτει θέμα «αθέμιτου» ανταγωνισμού (στυλ Internet Explorer) και εκεί ίσως πατάει η Nokia και επεκτείνετε. Βέβαια η Nokia θέλει να μην το πουλάει η ιδιά σε πελάτες αλλά σε κατασκευαστές.

Για την δυναμική της Google το να βάλει σοβαρές GPS υπηρεσίες δεν θα είναι πρόβλημα, μακάρι να υπάρχει εξέλιξη, γιατί κάθε εξέλιξη είναι προς όφελος των καταναλωτών.

Πέτρος Π

Όσον αφορά το θέμα των χαρτών και του Navigation, η Nokia βρίσκεται έτη φωτός μπροστά σε σχέση με τον ανταγωνισμό… Όσοι έχουν Windows Phone καταλαβαίνουν τι εννοώ… (βλ. offline παγκόσμιο δωρεάν navigation, χάρτες με κυκλοφοριακή συμφόρηση σε πραγματικό χρόνο κλπ κλπ)!! Με το street level θα ανέβει ακόμα ένα επίπεδο!

alexandros

Απο το οπελ αστρα, προτιμω το vw tiguan! 😀
hahahha

pazzo

Είδα και εγώ σήμερα ένα τέτοιο αμάξι με κάμερα στον Κηφισό. Τώρα άμα ήταν here maps η google δεν πρόσεξα. Πάντως προσωπικά δεν με ενδιαφέρει κάποια τέτοια υπηρεσία. Δεν μπορώ να καταλάβω που χρησιμεύει το street view.

giannhs

Εγω ειδα σημερα ενα αμαξι της νοκια( VW touran) στην περιοχη του μενιδιου!

Panos7GR

@pazzo: Ψηφιακός περίπατος στην εκάστοτε περιοχή/πόλη. Κατ’ εμέ φανταστικό! Ειδικά αν “περπατήσεις” σε Ευρωπαικές πόλεις…
Προσωπικά μέσω StreetView είχα ξεναγηθεί στη Βαρκελώνη, συγκεκριμένα στη La Rambles, πριν πάω εκδρομή και όταν πήγα ήξερα τα μέρη, ήξερα στο περίπου προς να που να κινηθώ κτλ. Εκτός από διασκέδαση είναι και χρήσιμο όσο να’ναι.

dim

Μια χαρά το Here. Το είχα βάλει πρόσφατα να βρίσκεται και τελικά σε ταξίδι έψαχνα για σημείο να κανω στάση (ΣΕΑ) και το google maps δεν μου το βρήκε (κοντινό) ενω το Here το είχε.

Αν και έχω αγορασμένο πρόγραμμα για αυτή τη δουλειά απλά μου έκανε νερά εκείνη τη
μέρα στο να λοκάρει τη θέση. Οπότε το Here με έσωσε.

Σύν οτι σε αντίθεση με το google maps που μπορείς να σώσεις μόνο ενα κομμάτι χάρτη για
offline για Χ διάστημα, στο Here είχα κατεβάσει απο την αρχή όλο τον χάρτη της Ελλάδας
άρα δέν χρειάζομαι χρήση δεδομένων.

Ασχέτως του πόσο χρήσιμο είναι το street view σε καθημερινή βάση, καλό είναι που γίνεται και απο την Nokia λοιπόν γιατι στο κάτω κάτω η google γραμμένους μας έχει. Τελευταίος τροχός στην άμαξα είμαστε. Θα είναι και πιο πρόσφατη της Here. Καλοδεχούμενο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.

Smartphones Nokia

Nokia XR21: Με την υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη

Η Nokia κυκλοφόρησε το rugged smartphone της XR21 με πιστοποίηση IP69K, η οποία είναι η υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη.