Αναβάθμιση Nokia Belle εφαρμογών, Όλες οι εξελίξεις

Με την στροφή της στα Windows Phones η Nokia δεν ξεχνάει τα μοντέλα της με λειτουργικό σύστημα Symbian, παρά την επίσημη ανακοίνωση της πως δε θα κυκλοφορίσει νέα συσκευή με αυτό το λειτουργικό. Η υποστήριξη σε software συνεχίζεται κανονικά και για τα πιο νέα μοντέλα όπως το Pure View 808, 701, 700, 603, 500 (Nokia Belle fp2), αλλά και για τα Nokia N8, E7 και C7 (Νοkia Βelle Refresh).

Nokia Belle, Αναβάθμιση Nokia Belle εφαρμογών, Όλες οι εξελίξεις

Μέσω λοιπόν του NOKIA SUITE αλλά και της εφαρμογής software update των κινητών Nokia, θα συνεχιστεί η υποστήριξη των S series και Belle smartphone. Χαρακτηριστικά αναφέρω την πρόσφατη αναβάθμιση των Nokia maps απο την έκδοση V.2.47.103 στην έκδοση V.2.49.104 (ίδια με τα Nokia WP), καθώς και τις αναβαθμίσεις εφαρμογών όπως της colorizit, share to, gallery and camera, telephony update, (belle fp2), messages update, (Belle refresh), και τις επερχόμενες Skydrive upload και Nokia Transit στα S series. (υπάρχουν ήδη στις Belle fp2 και Belle refresh).

• Αναλυτικά με την αναβάθμιση share to, μπορείς κάθε φωτογραφία που έχεις στην έκθεση να την ανεβάσεις στο Facebook, Twitter, flickr, άμεσα, χρησιμοποιώντας και το ανάλογο εικονίδιο κάθε επιλογής στη βάση του μενού.
• Οι αλαγές στη gallery είναι οι εξής: 1) με παρατεταμένο πάτημα πάνω στη φωτό εμφανίζεται ένα μενού με: αποστολή, διαμοιρασμό, (Facebook, Twitter, flickr), διαγραφή, μαρκάρισμα, και ανάλογα σε βίντεο (Facebook, YouTube). 2) έχουν προστεθεί εικονίδια διαμιρασμού και επιλογής αποστολής στη βάση του μενού για άμεση επιλογή μιάς ή πολλών φωτό και βίντεο (βάσικη αλαγή).
• Στην κάμερα έχει βελτιωθεί η αυτόματη λήψη και σε κάθε “σκηνή” η κάμερα “θυμάται” τις ρυθμίσεις εμφανίζοντας τες ανάλογα στην οθόνη της ανάλογης σκηνής της επιλογής μας.
• Η “telephony update” περιλαμβάνει κυρίως βελτιώσεις στην απόκριση του κινητού, στις κλήσεις, στην χρήση δεδομένων και ασύρματων δικτύων.
• Η “messages update” όπως μαρτυρά και ο τίτλος διορθώνει bugs στα μηνύματα και αφορά κινητά νόκια με belle refresh.

Είναι τουλάχιστoν τίμιο απο τη Nokia η συνέχιση υποστήριξης των παλαιότερων συσκευών της και δίνει την ελπίδα πως μπορεί κάποια χρονική στιγμή να αναθεωρήσει την αποφασή της για το Symbian καθώς με κατάλληλη δουλειά θα μπορούσε να διαπρέψει.

Εξάλου δεν έχουν σταματήσει κάθε μέρα να μπαίνουν πολύ αξιόλογες εφαρμογές και παιχνίδια στο Nokia Store (θέματα, widgets, κλείδωμα οθόνης, music players, με χρήση τους στην οθόνη κλειδώματος) και φυσικά να μη ξεχάσουμε τον Οpera Μοbile Βrowser (v.12) που παρέχει full flash content suport καθώς και html5 (Νοκia 808), φορτώνοντας εξαιρετικά γρήγορα οποιαδήποτε σελίδα. Επίσης μπορείς να κατεβάσεις τον Opera mini browser για μικρότερη κατανάλωση δεδομένων, με χρήση 3G.

Μπορεί να μήν έχουν τις fhd οθόνες ή τους πολυπύρηνους επεξεργαστές τα symbian κινητά αλλά θα κάνουν εύκολα οτι τους ζητήσεις και υπάρχουν εφαρμογές για κάθε χρήστη τους ειδικά τα Nokia 808 και Nokia 701 είναι εξαιρετικά με υποστήριξη κάθε φόρμας ήχου και εικόνας με άμεση απόκριση σε κάθε λειτουργία και εξαιρετική κάμερα, καθώς και τις φωτεινώτερες οθόνες με Clear Black Display.

Πιστεύουμε πως υπάρχουν πάρα πολλοί χρήστες του Symbian και θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε σχετικά με αυτό και εάν θέλετε θα αναφέρουμε και εφαρμογές που ξεχωρίζουν απο το Nokia Store.

Δημήτρης Πέππας

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Yanni Spiridakis

πρώην ενθουσιασμένος κάτοχος ενός Ν8 και νυν απογοητευμένος που δεν επέλεξα -τότε- ένα android. Το κινητό είναι “εντάξει” όμως οι εφαρμογές που βρίσκω για τις ανάγκες μου είναι σαν μικρές απομιμήσεις των αξιοθαύμαστων εφαρμογών του Google Play & της Apple.

Σίγουρα θα ήθελα να προτείνετε εφαρμογές :[

tech21man

Νομιζω οτι ο opera mobile υποστηριζει flash lite στα symbian αλλα δεν ειμαι και σιγουρος. Ομορφα τηλεφωνα. Το λειτουργικο στο τελος εγινε πολυ android!!!

GiannisMix

bravo στη ΝΟΚΙΑ!

δημητρης πεππας

@ yanni spiridakis: αν θελεις γραψε σε αυτο το post σχετικα με το ποιες εφαρμογες θα ηθελες να δειξουμε π.χ., καμερα;, κοινωνικα δυκτια;, browser;, widget οθονης; παιχνιδια; κατι αλλο; γενικα θα συμπεριλαβω τις καλυτερες απο καθε κατηγορια.
@ tech21man : ναι, γενικα τα κινητα νοκια με symbian υποστηριζουν flash lite. ομως ο opera mobile browser στην εκδοση 12 (τρεχουσα εκδοση στο nokia store), εφοσον τον εγκαταστησεις στο κινητο θα σου “φορτωσει” τις σελιδες ακριβως οπως και στο pc. ολο το υλικο χωρις προβλημα. επισης υποστηριζει και html 5 εαν το υποστηριζει το κινητο. (701 και 808 υποστηριζουν html5).
– ενα tip: καλο θα ειναι να επιλεγετε τον opera mobile browser σε symbian κινητα νοκια με επεξεργαστη 1ghz και πανω με 512ram , ενω τον opera mini browser για οσα εχουν κατω απο 1ghz. αλλωστε οπως γραφω και στο αθρο ο opera mini κανει πολυ μεγαλη οικονομια στα δεδομενα. – tip 2: καλο θα ηταν να κανετε εγκατασταση των εφερμογων στην microsd.

πεππας δημητρης

ενημερωστε εαν θελετε σε ποιες εφαρμογες να επικεντρωσουμε την προσοχη μας. οσο αφορα τον opera mobile browser version 12, πραγματι υποστηριζει ολο το υλικο μιας ιστοσελιδας οπως και στο pc, καθως και html 5 οταν το υποστηριζει το κινητο. θα προτεινα τον opera mobile browser για τα 808,700,701,603, λογω επεξεργαστη και μνημης και τον opera mini browser για ολα τα αλλα και σαφως για οικονομια στη καταναλωση δεδομενων. καλο επισης ειναι να οι εφαρμογες να εγκαθηστουντε στη microsd ή την mass memory εαν υπαρχει διαθεσιμη.

giorgio

Nokia γιατί σκότωσες το Meego;;;

Apostolis Vlv

To Nokia 500 θα πάρει Symbian Fp Αναβαθμίσεις;

giorgos z

να ενημερώσω ότι και το e6 μου έχει πάρει αυτές τις αναβαθμίσεις ήδη και είναι σφαίρα!
Βασικά καλό θα ήταν να δημιουργηθεί σε αυτό το site μια γωνιά για μας τους λίγους εναπομείναντες φίλους του Symbian.
έλεος πια με το android! νισάφι!
όλα τα άρθρα περί αυτού αναφέρονται!

πεππας δημητρης

@ Apostolis Vlv : Η πιο πρόσφατη έκδοση λογισμικού για το Nokia 500 είναι η Nokia Belle Refresh (111.021.0028) -Προσθήκη υπηρεσιών Ιστού στην αρχική οθόνη και χρήση τους και εκτός σύνδεσης με το νέο πρόγραμμα περιήγησης HTML5 -Περαιτέρω διαμόρφωση του τηλεφώνου σας με νέα widget για διάφορες εφαρμογές και υπηρεσίες -Λήψη διορθώσεων, όπως καλύτερη υποστήριξη για βίντεο Flash (.flv) και μια διόρθωση για τις ζώνες ώρας στη Ρωσία -Αυτόματη σύνδεση των επαφών σας με τους αντίστοιχους φίλους σας στο Facebook και το Twitter, για ευκολότερη κοινωνική δικτύωση -Ανανεωμένη εφαρμογή “Αναπαραγωγή μουσικής” -Διάφορες γενικές βελτιώσεις στην απόδοση και τη χρηστικότητα -Μετά την ενημέρωση με την έκδοση λογισμικού Nokia Belle Refresh, όπως ακριβώς και μετά την ενημέρωση από την έκδοση Nokia Anna στην έκδοση Nokia Belle, ορισμένες εφαρμογές ενδέχεται να μην λειτουργούν λόγω προβλημάτων συμβατότητας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διαθέσιμες εφαρμογές, επικοινωνήστε με το τμήμα υποστήριξης Nokia της περιοχής σας. -διαθεσιμη μεσω nokia pc suite. (δωρεαν μεσω http://www.nokia.gr), δυστυχως το nokia 500, δεν μπορει να παρει τις fp1 ή fp2 λογω οτι δεν διαθετει καποια gpu οποτε δεν μπορει να τις υποστηριξει… με την ευκαιρια να διορθωσω στο αθρο τις συσκευες με fp2 : nokia 808,700,701,603, και belle refresh: nokia… Συνέχεια »

ΔΗΜΗΤΡΗΣ!

είμαι ένας ευτυχής κάτοχος ενός NOKIA N8! λατρεύω το hardware τις συσκευής και όχι (πλέον) το software…. ειλικρινά θα ξεβολευτώ απίστευτα λόγο cameras με αγορά καινούργιας συσκευής… χαίρομαι που είδα επιτέλους ένα άρθρο για το ξεχασμένο πλέον symbian!!! δεν ξέρω τον λόγο, όμως δεν έχω κάνει ακόμα το update σε Belle refresh…. είναι φυσιολογικό που δεν μου το εμφανίζει? η συσκευή μου είναι δυστυχώς branded από cosmote. θα ήταν ωραίο να ποσταρετε κάποιες top εφαρμογές! γενικά…

πεππας δημητρης

ΔΗΜΗΤΡΗ, μια αναβαθμιση σαν την belle refresh δεν γινεται over the air λογω μεγαλου ογκου δεδομενων και πληρη αλαγη του κωδικα. πρεπει να εχεις το nokia suite στον υπολογιστη σου και συνδεοντας το κινητο σου θα κανεις απο εκει και περα την αναβαθμιση. εαν δεν διαθετεις pc, μπορεις να την κανεις στο κοντινοτερο σου nokia care. υπαρχει μεγαλη αλαγη, σου δινει παρα πολλα , πολυ καλυτερη εμπειρια χρησης και αποκρισης του κινητου και των εφαρμογων, περιγραφοντε και πιο πανω.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ!

@πεππας δημητρης, σ’ευχαριστώ για την ανταπόκριση! γνωρίζω την διαδικασία για την αναβάθμιση. όμως δεν μου την εμφανίζει όταν συνδέω την συσκευή μου με το Nokia PC Suite… πριν μερικούς μήνες, έκανα το update σε Belle refresh σε N8 ενός φίλου μου κανονικά, όμως με χώρα προορισμού της συσκευής την γερμανία. και σκέφτηκα μήπως φταίει ότι είναι branded η δική μου συσκευή από την cosmote. το αναφέρω μήπως κάποιος ακόμα φίλος αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα! φαίνεται ότι με το Nokia care θα λυθεί μόνο το πρόβλημα μου…

πεππας δημητρης

ΔΗΜΗΤΡΗ, Η εκδοση του nokia suite που εχεις στον υπολογιστη σου, ειναι η τελευταια που κυκλοφορει απο την nokia; δοκιαμασε ενα update της nokia suite. επισης ειναι δυνατο να μην λειτουργει σωστα οποτε να χρειαζεται επανεγκατασταση. δοκιμασε πρωτα ενα update της nokia suite και εαν δεν δουλεψει, δοκιμασε την επανεγκατασταση. (για μελλοντικη χρηση), αλλιως οπως ειπαμε μια επισκεψη σε nokia care ή μπορεις να την κανεις και στο φιλο σου απλα αλαζοντας το sing in στη σουιτα!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ!

έχω την έκδοση 3.7.22 και από δίπλα μου γράφει no updates available… και όταν προσπαθώ να κάνω χειροκίνητα update, δεν αλλάζει κάτι. ίσος να είναι κάποιο πρόβλημα τις συσκευής μου και να χρειάζεται format… Η πλάκα είναι ότι το Ν8 του φίλου μου, το αναβάθμισα από τον δικό μου υπολογιστή, με το δικό μου Nokia pc suite!!!! όπως και νά’χει, ευχαριστώ και πάλι!!!!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Φίλε Δημήτρη κατά πάσα πιθανότητα το κινητό σου δεν έχει κανένα πρόβλημα. Το ίδιο είχα πάθει με το nokia 808 . Δεν μου έπαιρνε την αναβάθμιση σε fp2 . O λόγος ήταν ότι το κινητό το αγόρασα από κατάστημα του skroutz και το κινητό προοριζόταν για την αγορά της Γαλλίας (ΒΆΣΗ ΤΟΥ ΙΜΕΙ) . Πήγα λοιπόν σε ένα κατάστημα nokia και εντελώς ΔΩΡΕΆΝ έκανα την αναβάθμιση και το κινητό πετάει!!. Για ρώτησε λοιπόν μήπως συμβαίνει κάτι τέτοιο .

ΔΗΜΗΤΡΗΣ!

σ’ευχαριστώ κι εσένα φίλε Κωνσταντίνε για την ανταπόκριση! εγώ αγόρασα την συσκευή μου από το πλαίσιο. πάντως έχει κανονικά τα ελληνικά περασμένα, και μετά από format δεν χάνεται η γλώσσα… άρα προοριζόταν για την χώρα μας! μάλλον αυτή είναι η λύση τελικά, μιας και το αντιμετώπισες!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Κατά την γνώμη μου πολυ καλές εφαρμογές είναι οι κατωθι: fring για δωρεάν video κλησεις σε όλες τις πλατφόρμες (ios ,android,symbian) , skyFiles για δωρεάν αποθηκευτικό χώρο μέχρι 7gbyte ,fast tube για κατέβασμα video , belle Extra Button , viber για δωρεάν μηνύματα και αποστο΄λή φωτογραφιών, shazam για αναγνώριση μουσικής . Όποιος άλλος γνωρίζει καλές εφαρμογές ας τις αναφέρει

ΔΗΜΗΤΡΗΣ!

εγώ χρησιμοποιώ σε καθημερινή βάση το WhatsApp που με έχει γλιτώσει από πολλά χρήματα και το AccuWeather που κάνει πρόγνωση καιρού για κάθε ώρα και μου φαίνεται αρκετά αξιόπιστο! το Viber για Symbian δυστυχώς είναι χάλια… και δύστυχος δεν μπορείς να κανείς τηλεφωνικές κλήσεις από Symbian συσκευή. και το shazam είναι πράγματι εξαιρετικό προγραμματακι! από παιχνίδια τελευταία κατέβασα το cut the rope, για να περνάει η ώρα στο αστικό!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Δημήτρη μπορείς να κάνεις τηλεφωνικές κλήσεις από symbian με τα fring και το skype. Δοκίμασε ποιό από τα δύο σου δουλεύει καλύτερα στο κινητό σου. Εγώ πάντως χρησιμοποιώ το fring και για video κλήσεις και δουλεύει πολύ καλά. nokia 808 συσκευή

jim mourtis

Γεια σας παιδες μια ερωτηση το n8 μου δεν εχει λαβει ακομα την belle refresh ξερει κανεις κατι?το n8 μου ειναι cosmote branded αλλα εδω και ποσο καιρο ψαχνω στο nokia suite και στο κινητο στην ενημερωση λογισμικου και τιποτα δεν βγαζει απο αναβαθμιση belle refresh…φοραει ακομα την απλη belle το κινητο μου γιατι αργησε τοσο πολυ η belle refresh για cosmote branded N8…Ξερει κανεις?

iceman

@jim m, για να γινει η αναβαθμιση πρεπει:

1) να εχει το nokia pc suite στον υπολογιστη σου την τελευταια εκδοση.
2) να εχεις τη sim μεσα στο κινητο, σε “συνδεση”
3) να εχεις ενα λογαριασμο στη νοκια (nokia account)
4) να εχει αρκετα mb ελευθερα στη ram.

εαν τωρα καλυπτεις ολα αυτα και παλι τιποτα, δεν ειναι λογικο μετα απο 6 μηνες να μη σου εμφανιζει το update! ΤΕΛΟΣ, θα σου προτεινα να πας στο κοντινοτερο nokia care, μπορεις να δεις τα καταστηματα στο nokia.gr, και να στην περασουν εκει.

ελπιζω να βοηθησα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.

Smartphones Nokia

Nokia XR21: Με την υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη

Η Nokia κυκλοφόρησε το rugged smartphone της XR21 με πιστοποίηση IP69K, η οποία είναι η υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη.