Here maps, η Nokia σταματά την ανάπτυξη σε WP, αναλαμβάνει η Microsoft

H Nokia ανακοίνωσε ότι σταματά την ανάπτυξη της σουίτας HERE Maps για τα Lumia smartphones, ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα των Windows Phone συσκευών που πλέον είναι στα χέρια της Microsoft. Η Microsoft είναι αυτή που πλέον αναλαμβάνει να δίνει τα updates μιας και πλέον της ανήκει η άδεια. Οι offline χάρτες της Nokia είναι ήδη διαθέσιμοι στο Play Store και έχουν εκατομμύρια downloads.

Σε αντίθεση με το Google Maps, το Here δεν χρειάζεται σύνδεση στο ίντερνετ αρκεί να έχεις κατεβάσει τους χάρτες που θέλεις. Μετά το Android, στις αρχές του 2015 η Nokia θα λανσάρει εφαρμογή και για iOS συσκευές και θα επικεντρωθεί πλέον σε αυτά τα δυο λειτουργικά συστήματα.

Ο επικεφαλής του τμήματος HERE mobile development της Nokia, Udo Szabo ανέφερε χαρακτηριστικά “Now we are developing applications on the basis of a realistic market”. Επομένως στο εξής η Microsoft θα συνεχίσει να πληρώνει στη Nokia τα απαραίτητα ποσά για την χορήγηση της άδειας χρήσης του Here maps, αλλά απ ότι φαίνεται η ανάπτυξή του είναι πλέον δική της υπόθεση.

here maps windows phone, Here maps, η Nokia σταματά την ανάπτυξη σε WP, αναλαμβάνει η Microsoft

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

23 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
takis

Μάλιστα..Η Nokia θα ασχοληθεί από εδώ και πέρα μόνο με Android,IOS..Ε και τι έγινε?Ασ κάνει ανάπτυξη στους χάρτες η Microsoft,μήπως δεν μπορεί?Ωραίο θα ήταν να δούμε ενοποίηση τον maps και here maps σε μια εφαρμογή πχ Lumia maps..

christos

«Now we are developing applications on the basis of a realistic market» χαχαχαχα

Chris

Βλέπω τα windows phone πάνε απο το καλό στο καλύτερο.

Junkermann

Καλό το χιούμορ της Nokia, αλλά θα έπρεπε πρώτα να κοιτάξει να επιβιώσει.

Και επειδή οι μέρες είναι δύσκολες και ο κόσμος χαμογελά όλο και λιγότερο,
περιμένουμε με αγωνία της νέες της συσκευές με Ανδρόιντ.

Έτσι για να ευθυμήσουμε λίγο.

_Junkermann

killbillgr

Τον ήπιαμε με λίγα λόγια 😝

k.boug

Κορυφαίο Nav..στο εξωτερικό χωρις data ειναι το καλυτερο gps!
Στην Ελλάδα με data εχεις και ενημέρωση για κίνηση!
Το προτείνω!

Timotheos

Προς το παρόν δεν έχει καθοδήγηση στα Ελληνικά και οι καρτέλες που εμφανίζονται είναι στα αγγλικά. Δεν εννοώ οι χάρτες. Αυτοί είναι κανονικά στα Ελληνικά. Δεν τους έχω δοκιμάσει ακόμα αλλά μιας και είχα χρόνια Nokia ξέρω πως η πλοήγηση και οι χάρτες της είναι κορυφαίοι.

kostasb16b

Τόσα λεφτά έδωσε αυτή η Microsoft και έχει ποσα λεφτά γιατί δεν αγόρασε όλο το κομμάτι here?

gericho

H διάψευση της HERE θα γίνει με τον ίδιο τρόπο είδηση στα blog;
https://360.here.com/2014/12/09/drive-countries-windows-phone/

“we have noticed some discussions in the blogosphere about HERE on Windows Phone.

We want to clarify that we are committed to providing great products and consumer experiences for Windows based phones.

We will continue to support our HERE apps to ensure that they will be compatible with future versions of Windows.”

parastas

Διαβάστε όλο το άρθρο πριν σχολιάσετε ότι σας κατέβει.

Spyros

Nokia Here denies abandoning development of Here for Windows Phone

https://360.here.com/2014/12/09/drive-countries-windows-phone/

Update 2: we have noticed some discussions in the blogosphere about HERE on Windows Phone. We want to clarify that we are committed to providing great products and consumer experiences for Windows based phones. We will continue to support our HERE apps to ensure that they will be compatible with future versions of Windows.

Darth

«Now we are developing applications on the basis of a realistic market»

0x0a0x0a00x0a0x0a0x0a0x0ax0a

Gvirginia

@Darth Δεν είναι αστείο, η Nokia σαν ανεξάρτητη εταιρεία θέλει το μέγιστο κέρδος και γι’αυτό το λόγο θα αφιερώσει όλο το δυναμικό της στην ανάπτυξη εφαρμογών για την πλειοψηφία. Αυτή τώρα είναι το Android με ακόλουθο το iOS. Ε ίσως μετά να πάρουν τη θέση τους τα Windows/Sailfish/Tizen/Ubuntu κτλ, δόξα το Θεό η αγορά δεν είναι στάσιμη…

tech21man

Κατινια, βεβαια απο την πλευρα της “nokia”. Γιατι, απλα, δεν ειναι το τμημα mobile-hardware κτλ, το οποιο απλα, απετυχε με το symbian και εγιναν τα γνωστα μετα.

Ουσιαστικα δεν ειναι η nokia πλεον…Κατι σαν τα τελευταια sonic-sega ενα πραγμα. Φαντασμα.

Σα να λεει, γιατι με προδωσες γιατι σε μορφη λαικου ασματος.

Darth

@Gvirginia αστειο ειναι για wp που ολοι τα σνομπάρουν……….

Νίκος

Ε ναι μωρέ όλοι τα σνομπάρουνε, πραγματικά ψάχνεις να κατεβάσεις μέσα σε 500.000 εφαρμογές και παιχνίδια και δεν βρίσκεις τίποτα. απαπαπαπαπαπα πιά!

Α ξέχασα, δεν υπάρχει το Cut The Rope 2 και επίσημη εφαρμογή για το Youtube, πλήγμα μεγάλο!

ΥΓ. Τόσο μεγάλο και τρανό το Youtube, που τα μισά του και πλέον βιντεάκια δεν έχουνε ήχο και που όλες οι ιστοσελίδες τους τελευταίους μήνες ανεβάζουνε τα βίντεο τους σε εναλακτικούς Servers. Άσε που τα 5/10 βίντεο του, το περιεχόμενο (ειδικά σε κάτι Fightsports τύπου UFC) δεν ανταποκρίνεται στην αρχική φωτογραφία. Τίγκα στο σπάμ και στο Online Marketing.

Α, έκανα χθές ενα “αφιέρωμα” στα καλύτερα (βάση αξιολόγησης) προγράμματα και παιχνίδια που κυκλοφορούνε στα WP σε κάθε κατηγορία, αλλά το έφαγε ο Androiτάκιας moderator! Θα επανέλθω αργότερα, όταν βρεθεί το κατάλληλο βέβαια θέμα για να μην είμαστε και οφφτόπικ.

Parastas

Καλά ρε παιδιά και εγώ έχω wp, τα αγαπάω, τα εκτιμάω, με βολεύουν, τα προτείνω σε όλους…
Αλλά μην τρελαθούμε κι όλας!!! Όχι ότι έχει και εφαρμογές!!
Αυτές οι εφαρμογές που έχει είναι μισές… Και 2 χρόνια πίσω από τις αντίστοιχες των άλλων OS. Όταν π.χ. το Instagram είναι σε beta εδώ και 1 χρόνο χωρίς ΟΥΤΕ ΕΝΑ update!!! Δεν το λες ότι έχεις official υποστήριξη.. Και μη μου πείτε για ανεξάρτητους developers γιατί αυτοί θέλουν λεφτά για να μην σε πίξουν στις διαφημίσεις.

Όταν μιλάτε πρέπει να είστε αντικειμενικοί για να μετράει η γνώμη σας, και για να σας παίρνουν στα σοβαρά και οι υπόλοιποι.

geofak

Αυτο με το instagram εχει καταντησει τραγικο και απο την πλευρα της beta και απο την πλευρα αυτων που το χρησιμοποιουν σαν καραμελα για τις εφαρμογες. Οσο για τα google apps δε θα τα δεις σε windows phone ΠΟΤΕ ετσι οπως παει, προφανως γιατι η google δε θελει αλλον ενα αντιπαλο στο μελλον και φυσικα εχει και τα καλα αυτο,…εγω παρατησα το android γιατι πραγματικα αισθανθηκα ενα χερι σε ολα μου τα στοιχεια μη πω πουθενα αλλου.

Οταν καποτε φιλος μου ηλεκτρολογος μηχανικος ειχε πρωτοαναπτυξει data mining και προτασεις για αγορα μεσω search engines με ειχε προειδοποιησει οτι καποια μερα, θα γινει αυτο που σιχαθηκα με την google σημερα! μεσα επεσε. Τωρα χρησιμοποιει feature phone πλεον.

Gvirginia

@Darth Μα φυσικό δεν είναι? Όπως και το OSX το “σνομπάρουν” και το Linux, μιας και όλα τα προγράμματα (ή και ιοί) βγαίνουν για Windows πρώτα (τεράστιο μερίδιο αγοράς) και μετά στα υπόλοιπα…
Είναι ένα πρόβλημα αυτό…Οι καταναλωτές δεν πάνε σε WP/Sailfish/Firefox κτλ γιατί “δεν έχουν εφαρμογές” και οι προγραμματιστές δεν φτιάχνουν εφαρμογές γιατί “δεν υπάρχει μερίδιο – ρεαλιστική αγορά”…Ε κάποιος πρέπει να κάνει το βήμα γιατί δεν είμαστε πλέον με 2 μόνο λειτουργικά.

Νίκος

Διάβαζα εχθές το βράδυ στα σχόλια, ότι η Microsoft είχε βγάλει επίσημη εφαρμογή για το Youtube, η Google αντέδρασε και ανάγκασε την Micro$oft να αποσύρει την εφαρμογή. Αυτή γενικά είναι η τακτική της Google που δεν σέβεται τους πελάτες της, σε αντίθεση βέβαια με την Microsoft που κυκλοφορεί κανονικά εφαρμογές για το λειτουργικό Android, Office, OneDrive, Hotmail, MSN, One Note, Smartglass, Bing, Remote, Xbox Live και άλλα. Και φυσικά κάποιοι τους υποστηρίζουν και απο πάνω, ούτε μέτοχοι να ήτανε. Ίσως και να είναι η ώρα η Microsoft να αποσύρει για αρχή το Skype απο τα Android. Μετά θα δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος 😛

Μειονέκτημα όντως και το Instagram Beta, δεν έχω που να ανεβάσω τις φωτογραφίες μου με την κυρά. Ε όχι και να μας την λέει ο Τζόρτζ Κλούνευ τώρα 🙂

parastas

Να ΞΑΝΑθυμίσω ότι είμαι υποστηρικτής των WP.

ΑΛΛΑ!!!!!!!!!!!!

Το Instagram beta αποτελεί ένα δείγμα της στάσης του συνόλου των developers απέναντι στο OS.. Μη με τρελάνετε ότι οι εφαρμογές στα wp είναι ισάξιες με τις άλλες γιατί αν το λέτε αυτό ή είστε άσχετοι ή εθελοτυφλείτε! Μέχρι και οι εφαρμογές της ίδια της MS είναι καλύτερες σε iOS! (OneNote, Word, Excel, PowerPoint, Skype)
Και η MS δεν κάνει φιλανθρωπία που βγάζει apps σε άλλα λειτουργικά. Το κάνει για κέρδος όπως και όλοι. Θέλει να τραβήξει κόσμο. Η Google δεν έχει ανάγκη να το κάνει, και για αυτό δεν ασχολείται με τα WP. Το λογικό είναι να ασχοληθεί για να βελτιώσει το δικό της λογισμικό από την στιγμή που ήδη έχει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς.
Επίσης το Youtube app που λέτε όλοι έφαγε μπλοκ επειδή η MS δεν συμορφωνόταν με τους όρους χρήσης. Επέτρεπε το download των video αλλά μπλόκαραν και τις διαφημήσεις. Το ανέφεραν και στην επίσημη ανακοίνωσή τους.

Νίκος

Δεν γνώριζα για τα Download και τις διαφημίσεις, ότι διάβασα στα σχόλια απο απλούς χρήστες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.

Smartphones Nokia

Nokia XR21: Με την υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη

Η Nokia κυκλοφόρησε το rugged smartphone της XR21 με πιστοποίηση IP69K, η οποία είναι η υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη.