Η αμερικανική NSA κατασκόπευε σκληρούς δίσκους επί 20 χρόνια

Η Ρωσική Kaspersky έπειτα από έρευνα που πραγματοποίησε αποκάλυψε ότι σκληροί δίσκοι μεγάλων ονομάτων είναι μολυσμένοι με κακόβουλο λογισμικό το οποίο βρίσκεται εκεί επί 20 χρόνια για να κατασκοπεύουν συγκεκριμένους στόχους. Το συγκεκριμένο malware εγκαθίσταται μέσω τροποποιημένου firmware και είναι σχεδόν αδύνατο να εντοπιστεί και να σβηστεί.

Η Kaspersky αναφέρει ότι είναι συμβατό με σχεδόν όλα τα μεγάλα ονόματα όπως Seagate, Western Digital και Samsung. Από τη στιγμή που δεν καταλαμβάνει χώρο στον σκληρό δίσκο, μπορεί να ξανα-μολύνει το σύστημα ακόμη και όταν έχει γίνει φορμάτ.

Ανάμεσα στους στόχους ήταν κυβερνήσεις,στρατιωτικές βάσεις, εταιρείες τηλεπικοινωνιών, πετρελαϊκές, εγκαταστάσεις πυρηνικής έρευνας, μέσα ενημέρωσης και ισλαμικές ομάδες. Αν και δεν αναφέρει ξεκάθαρα την NSA, η ρωσική Kaspersky επισημαίνει ότι πίσω από το λογισμικό είναι η Stuxnet την οποία συνδέει με τις αμερικάνικες μυστικές υπηρεσίες, και συνεπώς την NSA. Οι χώρες που έχουν πληγεί είναι 30 μεταξύ των οποίων είναι Ρωσία, Κίνα, Πακιστάν κ.α.

nsa κατασκποπευε σκληρούς δίσκους, Η αμερικανική NSA κατασκόπευε σκληρούς δίσκους επί 20 χρόνια

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Νίκος 31

Ναι, εδώ βγάζουμε μόνοι μας τα άπλυτα μας στην φόρα στο Facebook, απο την τυρόπιτα που φάγαμε το πρωί, το μεσημεριανό που μαγείρεψε η μητέρα μας και πόσες φορές @@γαμε το βράδυ, η NSA και τα Malware μας πειράξανε. Πλήρες φακέλωμα.

Constantine

@Nικος δν λεω εχεις μαγλο point αλλα δν αναιρει οτι η αμερικα την εχει δει και βασικα ειναι μεγαλο αφεντικο και αυτο παλι με την σειρα του δν αναιρει οτι θ πρεπει ν το δεχομαστε σαν δεδομενο σαν ν μην τρεχει τπτ.

Nick Paschalidis

Συμφωνω απολυτα με τον φιλο μου στο πρωτο σχολιο.Στο Facebook δεν χρειαζεται να κατασκοπευει κανεις αφου ολοι τρεχουν και τα βγαζουν στην φορα μονοι τους.

Nick Greek

Συγνώμη άλλα δεν τα βγάζουμε όλοι στη φόρα!

Νίκος 31

Ναι οκ ρε Νίκο δεν τα βγάζουμε όλοι στην φόρα. 1,5 δίς λογαριασμοί, όλοι δηλαδή πλήν εμένα, εσένα, των Αφρικανών και των Ασιατών που δουλεύουνε στα τσάγια λάμσα σουσόνγκ. Όλοι οι υπόλοιποι έχουνε Facebook και τουλάχιστον 50 φωτογραφίες και ειδικά τα κορίτσια, τουλάχιστον οι μισές είναι με τις μπουτάρες και τα βυζάκια τους έξω απο την τελευταία καλοκαιρινή εξόρμιση στην Ψαρού κατάλαβες; Δεν παίρνεις μάτι σήμερα, κατευθείαν στο Facebook και καθάρισες. Πρίν μερικά χρόνια, έκανα έναν λογαριασμό και εγώ, ψεύτικο, ε λοιπόν βρήκα όλους μου τους συμμαθητές απο δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο, πενταήμερη κτλ, φακέλωμα κανονικό, που μένουνε, τι σπουδάσανε, αν παντρεύτηκαν, με ποιόν -α, πόσα παιδιά έχουνε, που δουλεύουνε, ακόμα και τι μουσική ακούνε, σε ποιές συναυλίες έχουνε πάει, ποιές σειρές παρακολουθούνε, τα πάντα όλα. Και μετά μιλάμε για φακέλωμα;

Κάποτε ήθελα να προσεγγίσω μια κοπέλα απο την δουλειά μου. Μην τα πολυλογώ, μπήκα Facebook και έμαθα τα πάντα και άρχισα να της λέω, πόσο μου αρέσει η Χίος, και τι τρομερές παραλίες που έχει, και ότι έβλεπα Prison Break μέχρι τις 4 και άργησα να κοιμηθώ και είμαι πτώμα κτλ. Για κακή μου τύχη βέβαια, ξέχασε να αναφέρει στο Facebook ότι είναι παντρεμένη 😛

alex

Παιδια καλο θα ηταν πριν γραψετε κατι να το επεξεργαζεστε!!Το αρθρο λεει” Ανάμεσα στους στόχους ήταν κυβερνήσεις,στρατιωτικές βάσεις, εταιρείες τηλεπικοινωνιών, πετρελαϊκές, εγκαταστάσεις πυρηνικής έρευνας, μέσα ενημέρωσης και ισλαμικές ομάδες”.Δηλαδη οι περισσοτεροι στοχοι ηταν η αντιμετωπιση και η ασφαλεια της χωρας….ενταξει οι αμερικανοι και οι μυστικες υπηρεσιες τους δεν φημιζονται ουτε για τον πατριωτισμο τους αλλα ουτε και για την νοημοσυνη τους…σαν τα προβατα ειναι…το θεμα ειναι πως της nsa δεν την ενδιαφερει αν χωρισε η νικολ νταφακ ας πουμε η αν ανεβασε φωτογραφιες απο το καλοκαιρι αλλα η αντιμετωπιση της τρομοκρατιας…Δηλαδη εσεις πιστευετε πως η δικια μας ε.υ.π δεν μας παρακολουθει???

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Kaspersky

Threads: Έντονη δραστηριότητα απάτης γύρω από το νέο κοινωνικό δίκτυο

Οι ειδικοί της Kaspersky ανακάλυψαν παραπλανητικές τακτικές που χρησιμοποιούν οι κακόβουλοι χρήστες, εκμεταλλευόμενοι τη βάση δεδομένων της εφαρμογής.

Internet Kaspersky

Προσοχή! Νέα εκστρατεία phishing με στόχο χρήστες κρυπτονομισμάτων

Η εκστρατεία παρουσιάζει τις διαρκώς εξελισσόμενες τακτικές που χρησιμοποιούν οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου, αντανακλώντας την αυξανόμενη απήχηση των κρυπτονομισμάτων.

Internet Crypto Kaspersky

Αύξηση 40% στο phishing κρυπτονομισμάτων μέσα σε μόλις ένα έτος

Το 2022, τα anti-phishing συστήματα της Kaspersky απέτρεψαν 5 εκατομμύρια επιθέσεις phishing που σχετίζονταν με κρυπτονομίσματα, αριθμός αυξημένος κατά 40% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Internet Kaspersky Microsoft

Κατακόρυφη άνοδος επιθέσεων μέσω του Microsoft SQL Server

Ολοένα και περισσότεροι είναι οι hackers που επιδιώκουν να αποκτήσουν πρόσβαση μέσω του Microsoft SQL Server, όπως προειδοποιεί μια νέα έκθεση της Kaspersky.