Nuance Dragon Assistant Beta, Τα ultrabooks του άμεσου μέλλοντος θα έχουν λειτουργίες που θα θυμίζουν τη Siri του iPhone

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Nuance, την εταιρεία που εξελίσσει το λογισμικό φωνητικού χειρισμού Dragon Software, το Dell XPS 13 θα είναι το πρώτο ultrabook που θα έχει την ικανότητα να ανταποκρίνεται στις πολύπλοκες φωνητικές εντολές του χρήστη.

Το Dragon Assistant Beta software ήταν σε δοκιμαστικό στάδιο και δεν συμπεριλαμβανόταν ενσωματωμένο σε κάποιο μοντέλο υπολογιστή. Αυτό θα συμβεί για πρώτη φορά στον Dell XPS 13 και αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλα μοντέλα.

Ο χρήστης θα μπορεί να ζητήσει την εκτέλεση λειτουργιών φωνητικά από το ultrabook, ξεκινώντας με τη φράση “Hello Dragon” για να αρχίσει να λειτουργεί το λογισμικό. Εάν θέλει να το κλείσει λέει “Go To Sleep”. Με μία φράση του τύπου “Search YouTube for Justin Bieber” (αλήθεια γιατί να θες να ψάξεις στο YouTube για αυτόν; για να πάει χάλια η μέρα σου;) αυτόματα εμφανίζονται τα αποτελέσματα αναζήτησης στο YouTube.

, Nuance Dragon Assistant Beta, Τα ultrabooks του άμεσου μέλλοντος θα έχουν λειτουργίες που θα θυμίζουν τη Siri του iPhone

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
giorgos

siri και βλακείες .. πόσο θα ασχολιθεί κάποιος με τις φωνητικές εντολές? όλα για το χρήμα..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Notebooks CES 2018 Dell XPS 13

Dell XPS 13: Με μπαταρία διάρκειας 19 ωρών και τιμή από 999 δολάρια

Το Dell XPS 13, το νέο της notebook 2-σε-1 παρουσίασε η Dell ενόψει της CES 2018. Το Dell XPS 13 έρχεται με μπαταρία που υπόσχεται αυτονομία μέχρι και 19 ώρες και τιμή που ξεκινά από 999.99 δολάρια.

Notebooks Dell Dell XPS 13

Dell XPS 13, To πρώτο Ultrabook που θα έχει λειτουργικό σύστημα Linux

Μια μικρή επανάσταση πήγε να γίνει με την πρώτη εμφάνιση των netbooks, τα οποία είχαν φορτωμένο Linux σε διάφορες παραλλαγές από την κατασκευάστρια εταιρεία τους, αλλά γρήγορα ήρθαν τα Windows XP να επαναφέρουν την… τάξη στην πλειοψηφία των συσκευών μίας κατηγορίας που πια κανείς δεν θυμάται.