NUIverse, Όλο το Σύμπαν στη διαδραστική επιφάνεια του Microsoft Surface 2.0

Ο ερευνητής πάνω σε εφαρμογές του Microsoft Surface 2.0, David Brown, παρουσιάζει μία εξαιρετικά εντυπωσιακή app που καταφέρνει να εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις δυνατότητες του επεξεργαστή Samsung SUR40 που εξοπλίζει το τραπέζι-υπολογιστή της Microsoft, ταξιδεύοντάς μας στα βάθη του Διαστήματος.

Η εφαρμογή έχει το όνομα NUIverse, η οποία καλά το καταλάβατε αποτελεί έναν έξυπνο αναγραμματισμό της λέξης Universe, σε συνδυασμό με ένα ακρωνύμιο του Natural User Interface, που υποδηλώνει και το φυσικό τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρά ο χρήστης με την εφαρμογή.

Η εφαρμογή επιτρέπει την εναπόθεση ειδικών διαφανών επιφανειών πάνω στην οθόνη για την προβολή επιπλέον πληροφοριών, αναγνωρίζει μία ποικιλία από χειρισμούς και περιστροφές του χρήστη πάνω στην επιφάνεια του τραπεζιού, κάνει απίστευτη μεγέθυνση σε πλανήτες, ενώ αποτελεί έναν οδηγό ολόκληρου του σύμπαντος. Πράγματι, μία φοβερή προσπάθεια που μας δίνει μια εικόνα για τις αυριανές δυνατότητες των ταμπλετών.

, NUIverse, Όλο το Σύμπαν στη διαδραστική επιφάνεια του Microsoft Surface 2.0

, NUIverse, Όλο το Σύμπαν στη διαδραστική επιφάνεια του Microsoft Surface 2.0

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software iOS YouTube YouTube Music

YouTube Music: Bug εμφανίζει μαύρη οθόνη στα iPhone

Ορισμένοι χρήστες τoυ YouTube Music για iOS αντιμετωπίζουν ένα σφάλμα όπου η εφαρμογή ανοίγει σε μαύρη οθόνη.

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Meta

Η Meta επεκτείνει το Horizon OS σε τρίτους κατασκευαστές – ASUS και Lenovo οι πρώτες που θα το χρησιμοποιήσουν

Η μητρική εταιρεία του Facebook Meta ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει τη διάθεση του λειτουργικού συστήματος Meta Horizon OS.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.