OpenOffice 4.0, Επίσημα με σχεδόν 500 βελτιώσεις

Το OpenOffice της Apache φτάνει αισίως στην έκδοση 4.0 και περιλαμβάνει στην τελευταία του έκδοση 500 βελτιώσεις και νέα χαρακτηριστικά που σκοπό έχουν να το κάνουν μια εξόχως δελεαστική πρόταση έναντι του Microsoft Office για τον υπολογιστή σας. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του είναι η sidebar που κάνει ακόμα πιο εύκολη και άμεση την επεξεργασία των εγγράφων.

Βελτιωμένη εμφανίζεται και η υποστήριξη των διαφόρων formats αρχείων, ενώ ακόμα πιο ικανά για διάφορους υπολογισμούς είναι τα φύλλα εργασίας του Calc. Για εμάς εδώ στην Ελλάδα, αξίζει να σημειωθεί ότι η σουίτα εφαρμογών γραφείου έχει τη δική της ελληνική έκδοση εξαρχής, ενώ έχουν γίνει αναβαθμίσεις στα γλωσσικά πακέτα άλλων 20 γλωσσών.

Σύμφωνα με το Apache Foundation το προηγούμενο OpenOffice 3.4 κατέβηκε περίπου 57 εκατομμύρια φορές, επομένως υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία για την πορεία και της νέας έκδοσης. To link για να το κατεβάσετε βρίσκεται εδώ.

, OpenOffice 4.0, Επίσημα με σχεδόν 500 βελτιώσεις

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Geo

Μπραβο.
Για την ενυμέρωση μας.

panageor

Πολύ καλύτερο το libreoffice.

theo

απο libre office kai open office ποιο είναι καλύτερο σε θέμα συμβατότητας με microsoft office??

Δημήτριος

Ανεβασε κανενα screenshoot Κωστα… 😉

Hλιας

Eγω εχω τo cloudon τo oπoιo πιστευω πως ειναι τo καλυτερo και με λειτoυργιες cloud. ειναι και εμφανησιακα και λειτoυργικα oπως τo office στα windows. πρoβλημα ειναι oμως oτι χρειαζεται πoλλη μνημη ram. πιστευετε oτι αυτo ειναι καλυτερo απo τo cloudon?

Darth

@Hλιας τι σχέση έχει το cloudon που είναι ένα απλό “office” για ios androd με εξελιγμένα προγράμματα επεξεργασίας για pc?????????

εκτός και αν κάνω λάθος γιατί αν δεν κάνω είναι σαν να συγκρινεις ένα δίχρονο 50cc αυτόματο με hayabusa………..

bobo1704

Νομίζω οτι το LibreOffice είναι πλέον ένα βήμα μπροστά, αφού στην ουσία η ομάδα ανάπτυξης του OpenOffice έχει προσληφθεί απο την Oracle για λογαριασμό του LibreOffice.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Software Apple featured iOS

Στις 10 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το φετινό WWDC της Apple – Αποκαλυπτήρια για το iOS 18

Φέτος, το ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών (WWDC) της Apple θα πραγματοποιηθεί από τις 10 Ιουνίου έως τις 14 Ιουνίου.