PhotoMath, το app που χρησιμοποιεί την κάμερα για να λύσει εξισώσεις

Φανταστείτε πόσο πιο εύκολα θα ήταν τα σχολικά μας χρόνια αν είχαμε μια εφαρμογή σαν την PhotoMath app. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να βγάλεις μια φωτογραφία ενός δύσκολου μαθηματικού προβλήματος και η απάντηση θα εμφανιστεί στην οθόνη σου. Η εφαρμογή υποστηρίζει δεκαδικούς αριθμούς, κλάσματα, αριθμητικές εκφράσεις, δυνάμεις, ρίζες και εξισώσεις.

Αυτή τη στιγμή εκδόσεις της εφαρμογής είναι διαθέσιμες δωρεάν στο Windows Phone Store και στο Apple App Store. Οι χρήστες του Android θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τον επόμενο χρόνο για να κατεβάσουν την εφαρμογή. Η εταιρεία πίσω από την εφαρμογή, η Microblink, έχει δουλέψει επίσης πάνω στο PhotoPay. Με το PhotoPay βγάζεις μια φωτογραφία του λογαριασμού και αυτόματα πληρώνεται μέσα από τον λογαριασμό της τράπεζας σου. Την τεχνολογία αυτή την χρησιμοποιούν 14 τράπεζες στην Ευρώπη.

Παρόλο που η MicroBlink έχει αρκετές πιθανές εφαρμογές για την τεχνολογία της, το να κάνει χιλιάδες μαθητές να την τεστάρουν είναι αξιοπρόσεκτο. Πρέπει να αναφέρουμε ότι το PhotoMath λειτουργεί μόνο με εκτυπωμένες εξισώσεις και σου δείχνει βήμα προς βήμα πως να τις λύσεις.

PhotoMath: iOS, Windows Phone

photomath, PhotoMath, το app που χρησιμοποιεί την κάμερα για να λύσει εξισώσεις


Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Alan

Με το καλό και χειρόγραφες! Αλλά αναρωτιέμαι, ψάχνει σε κάποια βάση δεδομένων και τις λύνει ή χρησιμοποιεί δικούς της αλγορίθμους; Σίγουρα θα συμβαίνει και το δεύτερο, δεν γίνεται να είναι καταγεγραμμένες όλες οι εξισώσεις που υπάρχουν, αλλά…

Konstantinos

Το είχαν σκεφτεί στο Big Bang Theory την 1η ή την 2η Season αλλά ο Sheldon δεν ήταν ομαδικός παίχτης :p

RigoMS

Εφαρμογή διαθέσιμη σε WP ενώ σε android από του χρόνου;;;;;

johnnys

θα ήθελα ένα τέτοιο πρόγραμμα που να λύνει: ολοκληρώματα (διπλά-τριπλά) ,σειρές Taylor (διπλές-τριπλές),παραγώγους και Fourier.

nikmour

για να κάνουμε λίγη πλάκα…@christos που είναι η εφαρμογή για android? Ίσως την βγάλουν beta σε λίγο καιρό…

Dimitrinho

@nikmour χαθηκε αυτη η ψυχη

Nio

O christos αν διαβασατε σε καποιο αρθρο σας τρολαρε γιατι ειχε windows phone και το ξερει καλυτερα και απο εσας…….. Οποτε μην γινεστε troll customers.

nikmour

Ρε @nio χαλάρωσε λίγο πλάκα κάνουμε,όπως είπα στην αρχή. Καλά να είναι το παιδί και ας έχει και Symbian

Ιωαννης

Δευτερου βαθμου δενννν !!! 🙁
εμμμ δευτερου – τριτου -τεταρτου…. . Αυτες να ελυνε και θα ηταν πολυ καλο( οχι οτι δεν ειναι τωρα) … πρεπει να περασει και χορνερ μεσα στον αλγοριθμο ο δημιουργος , αφου αλλωστε και οι δευτερου βαθμου μπορουν να λυθουν και με χορνερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.